gr Grčka 2026: Akylas - Ferto

Volim kad ima svega, nekad mi se takav krš dopdne da naprosto se samo prepustim. A ceni se i high art, treba dopustiti raznim verzijama sopstva da uživaju u prigodbi.

Nzm što, ali ne osećam neki hajp za pesmu iako mi se na prvi insert najviše svidela. Fali mi više šizofrene energije u nastupu.

Postoji bar 10 drugih žanrova na kraju i vrsta pesama koje možeš da podržiš. Ne vidim problem da postoji i nešto ovako? Nekome su možda dosadili i SloMo i Unicorn, ali i za takve pesme i ovakve postoji mesto na takmičenju.

Tebi se ovo ne sviđa, nekome se sviđa, i tjt.
Niko nije rekao da je problem da ovo postoji. Problem je sto se pesmi vec predvidja uspeh i ukoliko se desi, opet dobijamo slicne stvari narednih godina i postaje jako dosadno da ovakve pesme uzimaju veliki % televote-a.

Pesme kao "Slomo" i "Unicorn" ne dobijamo jer ne moze svako da ih izvede i zapravo je potreban ogroman talenat i trud. Ovo samo deluje kao prezvakan koncept koji ima esc momentum i koji moze da izvede prosecan artist i ciljano se igra na tu kartu.

Samo moje misljenje i utisak, ne pokusavam da izbacim pesmu iz takmicenja, niti mogu, niti zabranjujem da je ljudi vole. Samo se nadam da izlazimo iz ere uspeha troll-ish pesama. Ima ESC vecih problema od ovoga, ali da, samo moje licno nezadovoljstvo.

Niko nije rekao da je problem da ovo postoji. Problem je sto se pesmi vec predvidja uspeh i ukoliko se desi, opet dobijamo slicne stvari narednih godina i postaje jako dosadno da ovakve pesme uzimaju veliki % televote-a.
A misliš da je to samo tako? Imali smo popriličan broj pesama koje su to pokušale poslednjih godina i uglavnom je bio fejl, zapravo treba napraviti nešto ovako što će se publici dovoljno svideti. Meni je Ferto zapravo skroz kvalitetna i produkcijski jaka pesma, pa kako god neko gledao na nju. Čak je ne svrstavam ni u troll act, ako pričamo samo o pesmi kao pesmi, pesma je sama po sebi dobra.

I po meni previše je produkcijski skupa da bi se okarakterisalo kao troll act. Takođe ne znam da li mogu da smatram pesmu koja udara na visoko troll actom pa koliko god blesava bila makar to bio i Tomi Keš, cilj troll actova nije rezultat, a ove pesme su napravljene da bi ostvarile rezultat.

Zato koristim termine half-troll i troll-ish, ali quirky je definitivno bolji izraz. Uglavnom znate na sta mislim. Jednom mora da prestane da bude zabavno generalnoj publici.

Akylas je rekao da mu nije bilo omogućeno da koristi headset i da su svi učesnici bili pod obavezom na klasični mikrofon. Bilo je baš očigledno da mu nije godio.

U Beču će imati headset i promeniće nastup. Radi će ga zajedno sa Fokas Evangelinos-om.

Pesma nije troll. Pročitajte tekst.

Back