ge Gruzija 2025: Mariam Shengelia - Freedom

Bukvalno ni tamo ni vamo. Najlepši deo je onaj kad se smenjuju slike Gruzije ali baš se nekako naglo završilo.

Ako je Nutsa sa onakvim nastupom jedva prošla, ovo ni u snu nema prolaz.

Pocetak mi je delovao kao da ce biti novi Visionary dream, kad ono klasicna narikaca

Pa meni ovo nije loše, ali uopšte nije kompetitivno, isto kao da su prije 7 dana shvatili da se takmiču pa nabrzinu nešto našli. Očekivao sam neku bržu pjesmu od ove pjevačice. Vjerovatno ispada, iako mi je vjerovatno omiljena pjesma sa Kavkaza ove godine.

Podseća me na neke njihove JESC pesmice. Deluje mi nekako sklepano. Vidi se da im Evrovizija ove godine nije u prvom planu.

Sto bi neko ko je fan ESC i ceka festival mesecima isao u wc tokom trajanja bilo koje pesme pa makar bila i najgora 😂
Zato što imam fiziološke potrebe?
Šalu na stranu, veći sam fan nacionalnih finala koja prethode Eurosongu nego samog Eurosonga. Vjerujem da sam jedini u ovome, ali ako mi se pjesma ne sviđa, taj nastup ni ne gledam (jedino ako mi iskoči isječak na Instagramu ili TikToku).

I ovo je jedna od onih pjesama koje su koncipirane kao da budu epic samo što očigledno nisu znali u kom pravcu da idu prilikom stvaranja, lijepo počnu s uvodom i onda se razvodne negdje na sredini pa na kraju te ne odvedu nigdje i utisak bude ravan k'o daska, pjesma postoji i to je to.

Premlako je ovo i ubitačno dosadno iako recimo dotična Mariam ima stage presence i pojavu ali nema jaku pjesmu dok recimo ona njihova prošlogodišnja predstavnica (čijeg se imena više ni ne sjećam) imala je evrovizičniju stvar ali džaba kad je operisana od harizme i na faci joj na faci piše ''Daliborka Zvornik masaža i nokti novi profil stari ugašen''. 💄

Teško da će sa ovim mrdnuti sa dna polufinala, vraćaju se tamo odakle su došli.

Nije mi dobro koliko je prvi minut pesme fenomenalan, preinteresantan i onda sve padne u vodu kada krene refren. 😪
Kod mene je obrnuto. Imam utisak da se u strofama davi, bori za vazduh (metaforicki) i kao da jedva ceka da dodje do refrena, da ispliva na povrsinu, dodje do vazduha i do olaksanja; i tada zapeva. Jeste ovako nekako haoticno, ali opet mi je koliko toliko povezano, pa mi nije tako strasno. Generalno mi se dopada i to mi je iznenadjenje. A posto mi se dopada, za Gruziju vazi ono pravilo kod mene. Ko mi se dopadne, finala videti nece. Tako je bilo prethodnih godina. :(

Mariam je obradila ovogodišnju holandsku evrovizijsku pesmu "C'est La Vie"

Back