ge Gruzija 2025: Mariam Shengelia - Freedom

Miloš

Starešina foruma
Staff member
Administrator
OGAE član
CCgsI2U.png

Gruzijski javni servis objavio je da će ih na Pesmi Evrovizije u Bazelu predstavljati 22-godišnja Mariam Shengelia. Pesmu "Freedom" je komponovala Keti Gabisiani, dok tekst potpisuje Buka Kartozia.

Video spot je režirao Kakha Bukhrasvili, i u njemu se pojavljuju igrači Državnog ansambla pesama i igre "Erisioni" i članovi Omladinskog orkestra "Giya Kancheli Tbilisi".

18 gruzijskih umetnika je poslalo pesme na konkurs, a izbor je pao na projekat prožet gruzijskim motivima i nacionalnim elementima.

Mariam je učestvovala na takmičenjima "X Factor Gruzija" i "The Voice". Pored solo karijere, članica je i benda Mixtura, poznatog po fuziji različitih uticaja.

IMG_6152.webp

Last edited:
Ovo mi deluje ko da bi Gruzija poslala na JESC taj neki faznon .

Ništa posebno. Pohvalno je to što je pesma delimično na gruzijskom.

Ali ovaj podatak da je 18 (!!) prijava stiglo na konkurs, koliko njih nije briga za ESC...

Djeluje da je, s obzirom na kroničan nedostatak interesa i političku situaciju, ovo možda zadnja godina u kojoj gledamo Gruziju na ESC-u.

Sviđa mi se. Mada moguće da je više do prelepog gruzijskog jezika nego do same pesme, koja je prosečna istočnoevropska power balada. Pevačica je jako lepa.

Redovnim neolib smaračima oko teksta imam da poručim da pipnu travu.

Ali ovaj podatak da je 18 (!!) prijava stiglo na konkurs, koliko njih nije briga za ESC...

Djeluje da je, s obzirom na kroničan nedostatak interesa i političku situaciju, ovo možda zadnja godina u kojoj gledamo Gruziju na ESC-u.
I ja sam o tome razmišljao.

Ispašće sad i onda će dići nos i reći da to nije za njih više jer se ne glasa za pjesmu i doviđenja Evro, dobar dan Intervizijo

Ma nema šanse da intervizija preživi, isto kao amerovizija. Bez tradicije takav tip takmičenja osuđen je na propast koliko god para uložili Putin i ekipa.

Inverzne 2000te, umesto renesanse istočne Evrope nakon post-komunističke realnosti jedna po jedna država "istočno od Berlinskog zida " se povlači sa takmičenja. Na kraju će samo ostanu Grci i tri EX-YU musketara.

Ne znam šta da mislim, ni tamo ni vamo. Baš nekako haotična pesma, a vidim da je hejtuju Gruzini jer je proruski orijentisana i bliska navodno nekome sa vlasti.

Inverzne 2000te, umesto renesanse istočne Evrope nakon post-komunističke realnosti jedna po jedna država "istočno od Berlinskog zida " se povlači sa takmičenja. Na kraju će samo ostanu Grci i tri EX-YU musketara.
Takođe Poljska, Ukrajina i baltičke republike će i dalje redovno učestvovati. Još nema nikakvih znakova da će te zemlje odustati.

Češka isto tako.

Back