hr Hrvatska 2023: Let 3 - Mama ŠČ!

Uuu da Antonija Sola isto top bila.

Franka je imala dobrih pesama na Dori...

Feminem poljupci u boji isto.

Ako narod finansira HRT da im pogrešno namešta Doru onda stvarno.

Pa 2011 u igri bio Zak sa onom jako lepom pesmom i oni posalju Kinzerku.

A ona kao trans gender fluid izgledala.

Ne znam sta je bilo u igri 2007 ali Dado nije bio najbolji svakako. Ustvari je l 2007e bila ona predobra pesma Nemam neeeemaaaam nemam nemam nikogaaaaa milaaa milaaaaaa...

Znaci blam. I oni pošalju Dada Topica.

Ali Žak da je išao 2011. bi isto pjevao Lahore 🤣

Franka je 2009.bila super. Ali što se tiče nje, nikad prežaliti neću što "Ruža u kamenu" nije čuvala za Evroviziju. Poslije je pobijedila sa na Ogae Song Contest sa tom pjesmom.

Hrvatska je tokom SFRJ pa sve negde do 2010-e imala najjaču pop muzičku scenu u EX-YU, što se osetilo i na Dorama. Mislim da kad se uzmu 2000-e da su Dore imale više dobrih pesama nego Beovizija, ne na nivou Molitve ali bilo je tu baš dosta vrhunskih pesama.

Zadnjih 10-ak godina im je propala scena, nema više ništa zanimljivo, ne znam šta se desilo.

Ali apsolutno skoro sve pogresni izbori od 2001 naovamo:

2001. umjesto Vanne bolje da je išla “Ljepota” ili Vesna
2002. Vesna zasluzeno, ali bespotrebna engleska verzija
2003. no comment
2004. Odjednom ti ili Noah, pa i Nizetic
2005. Ok, Boris je zasluzeno isao iako se meni ta pjesma nikad nije svidjala, mada mogli su i Danijela ili Tina Vukov pogotovo s Tuga dolazi kasnije, Nazaret ne znam kako bi prosao jer je malcice prehistericno to sve bilo
2006. Opet Tina Vukov s Il treno per Genova ili Oprosti mala od Magazina, Sevkina pobjeda je stvarno bila samo stvar toga da je moralo da ona ode
2007. Definitivno najslabija Dora, ali i tu je bilo jacih izbora tipa Nemam
2008. Naravno Šola, al jbg nije moglo u Beogradu da HR predstavnik pjeva “ovo je moja zemlja, moji svi” lol
2009. Bez ikakve dileme Pjesma za kraj od Franke, ta pjesma je stvarno bop
2010. zasluzeno Feminnem
Sve nakon toga sacuvaj boze

Sve u svemu TUGA I JAD

Malo su pretjerali sa elitizmom i nekim kvazi kvalitetom. Nikad neću zaboraviti emisiju Top 40 zvanična hrvatska top lista u kojem su pričali kako ne postoji šansa da se Severinina pjesma Otrove i pjesma Jelene Rozge ( Nirvana mislim) nađu na toj listi jer eto nisu kvalitet i vuku na folk, iako su i sami priznali da su te pjesme sigurno veći hitovi od pjesama koje su bile broj 1 na zvaničnoj listi. Bukvalno horor.

da, moja teorija je da su matori autori blokirali proboj mlađih i sprečili neku prirodnu smenu generacija. od mlađih autora zanimljiv je ovaj Vlaho mada nije dovoljno komercijalan.

Colonia, Karma, Vesna Pisarović, Petar Grašo, Magazin... ja sam znao gledati HRT tamo oko 12:30 neka muzička emisija je bila pa se puštali spotovi, sjećam se da mi je tamo 2003. sestra rekla čim sam došao iz škole - SNIMILA SAM TI KLAUDIJIN SPOT (VNT), ja nisam pratio ESC tad al ona mi bila top

Meni je 2007. Šola isto bila fav sa Neka bude zauvijek

Sjećam se U susret Dori, mislim da je isfalšala skoro cijelu pjesmu al je sa pravio da ne čujem hehe

Upravo to, još mi je fascinantnije to što su u ogromnoj većini slučajeva slali pogrešne pesme, a na Dori je bilo makar 2 koje bi sigurno konkurisale za top 10 plasman na ESC-u. Pored Čarobnog jutra, Noah, Stotinama godina, Moj svijet, Antonije Šole, Tower of Babylon i šta već sve, oni su slali šta su slali.

Nema novih kompozitora,a i izvođači očito nemaju ono nešto što ima ta starija garda Severina,Rozga,Nina Badrić,Cetinski, Grašo itd.

Back