hr Hrvatska 2023: Let 3 - Mama ŠČ!

Ja sada gledam nastup Disonance (da se ne lažemo nema tu nikakve Harmonije) opet, samo zbog debele.

COmQNt.gif

Ovo mi je u rangu Glee - Sectionals.

Ja sam u datim momentima bio vrlo okej sa Severinom i Novkovićem u međuvremenu, ali da, načelno mi je ovo najbolje godinama unazad.

I ja sam, sa Borisom i sa Ninom Badrić, ali kod Nine najviše jer volim vokal, a kod Vanne skoro kad pogledam sada najviše isto zarad vokala, šta znam..🤔 A kod Borisa su mi se dopali etno motivi.. I čuveni Feminem i fama oko "Lako je sve" kod euro fanova mi je tad bila simpa i onda je ona jedna tako isfalširala, upropasti i taj simpa momenat, ajde beži.. 😄 A i kosa na sve strane..

Vala kad vidim ove mucenice iz Harmonije, pomislim “mama ljubila morona” moze da prodje….salim se, stvarno hrvatska je ove godine horor na ESCu…da mi je neko reko da ce se u 2023 ponoviti pesma kao sto je “leto svet” ne bih poverovao….

"ŠČ ( ruski Щ) pjesma Let3 o putinovskoj ('Majci') Rusiji, najprimjereniji je estetsko-glazbeni hrvatski odgovor za pjesmu Eurovizije na tekuću rusku agresiju. Pa da malo dešifriramo tekst. 'Mama' se stalno ponavlja u pjesmi: 'Mama kupila traktora, Mama ljubila morona' … 'Mama' kao Majka Rusija, a Белару́с (Bjelorus) je inače model traktora…

Majka Rusija (pot)kupila Traktor (Bjelorusiju) iz koje je također pokrenuta agresija, i iz koje se zlo također širi (slično godinama 'kupuju' koga god mogu... Inače, Putin je nedavno dobio od Lukašenka traktor za rođendan). Ukratko, Majka Rusija voli morona - Putina - malog krokodilskog psihopata, koji prijeti armagedonom, zbog kojeg mali čovjek odlazi u rat. Tako to otprilike lirski vide Let3, jedini na hrvatskoj sceni koji su na simboličko-sarkastičan način opjevali rusku agresiju koja oblikuje sudbinu Europe.

Nedavno, u jednom od intervjua, kad su se pojavili u TV studiju s raketama na kojima je pisalo 'Lenjin', izjavili su da je Putin 'primjer bahatluka koji misli da je planeta njegova igračka'. Tako govori band s lijevog spektra dok mnogi drugi šute!

Iskreno mislim da EBU analizira pjesmu i nastup i da zato nema potvrde još uvijek. Bjelorusiju su 2021. vraćali na prepravljanje pjesme za mnogo suptilnije poruke u tekstu, i Čehinje su gatali par dana. Vidjećemo hoće li biti šta

Ma nece oni pustiti ovo ovako to je sigirno. E sad da li ce im traziti samo da promene nastup ili i tekst videcemo.

Mozda nece ni kaciti nastup nego samo neki spot.

Problem je sto su oni javno priznali o čemu je pesma. Nula suptilnosti. Ako ovo ovako prodje sutra Rumunija moze da salje pesmu kojom se ismeva Orban, Grcka kojom se ismeva Erdogan i sl.

HRT je sigurno u mnogo boljoj politickoj poziciji nego beloruska TV ali mislim da je sada na testu EBU koliko politike smeju da dozvole.

Ja cak mislim da bi Let 3 trebalo i da pristane da promeni tekst jer su efekat vec postigli pa makar refren bio - ovaj mali rukohvat, krokodilski rukohvat mama idem srat.

Taman kada sam se navukao na pjesmu. Baš bih volio vidjeti kako trolaju usred Liverpoola po Putinu. Vrh.

Da, nastup ovakav im sigurno ne bi dozvolili u Liverpulu, a tekst isto možda budu mijenjali, ali onda ne znam koliko će oni biti za da izmijene tekst i prilagode se uslovima. Možda već sutra bude neko obavještenje

Ja ne mogu da zamislim scenario da HRT sebi dozvoli diskvalifikaciju.

Gruzija je bila u ratu sa Rusijom i ESC je bio u Moskvi pa su i hteli da ih diskvalifikuju.

Isto i sa Belorusijom 2021, bilo je stvar prkosa diktatorskog rezima

Hrvatska kao clanica EU da dozvoli sebi da je EBU diskvalifikuje sa ESC mi je nerealno totalno.

Ja cak mislim da bi Let 3 trebalo i da pristane da promeni tekst jer su efekat vec postigli pa makar refren bio - ovaj mali rukohvat, krokodilski rukohvat mama idem srat.

Pa ovo je genijalno, ovo bi mi na engleskom bilo još urnebesnije od onog što sam jutros pročitao.. 🤣🤣🤣

Ako je Vesna prošla, proći će i ovo. Šč! :D
Bilo bi zabavno da nakon svih pokušaja i svakakvih pjesama, Let 3 nešto učini. Kada bolje razmislim, Žak s čudnim nastupom i još čudnijom pjesmom ima najbolji rezultat HR još od prije 2010. Dakle, samo čudno slati i dobro.

Inače pjesma prešla milijun pregleda. 🤣 Ovako nije bilo ni u najboljim Albininim danima.

Back