hr Hrvatska 2025: Marko Bošnjak - Poison Cake

Meni su Lelek i te kako za evropsku upotrebu. Za lokalno mi je onaj Petar Brkljačić, Marko Škugor i ti slični baladisti. Našeg Princa tek da ne pominjem, on je tek uz revamp jedva uspeo da bude lokalno upotrebljiv.

Možda bi Lelek imale veći potencijal, ali ne znatno. Ta pesma je više za domaću upotrebu, naročito hrvatska verzija, koja jeste ostavila jači utisak domaćoj publici, ali nije baš nešto što bi previše zainteresovalo strance. Možda bi miks dva jezika na kraju najviše i odgovarao.

Ako Latvija s deset puta boljom pjesmom imaju slabe šanse za finale, di će tek Lelek

Možda se Bošnjak dopadne žiriju, ko zna. Naravno, ako stigne do finala. Dok Lelek su više tip kojim bismo se ponosili mi odavde, bilo to iz Hrvatske ili Srbije.

@creature Bile u vrhu za Doru, a ne ESC. Verzija na hrvatskom je nama u regionu prijemčivija zbog jezika i poruke koju tekst nosi.
Nisu slučajno bile u vrhu za Doru. Kako će tek pesma koja nije postigla ni to biti konkurentna za bilo šta na ESC. A za ESC bi verovatno bila najbolja dvojezična verzija. Ima nešto u tom prelazu na hrvatski.

Pa ako se strancima više svidio Marko onda i jeste više za strance
Ako misliš na strani žiri i očekuješ da je to glasanje odraz glasanja koje nas čeka u maju, bojim se da ćeš se razočarati.

Sve je bolje od Bošnjaka, bilo koga drugog da ste poslali, Lelek, Magazin, Nižetić...

Za Lelek bi bar masovno glasali Hrvati i ostali sa Balkana po dijaspori, za Marka teško da će iko. Ako se Baby Lazanja nije dopao žiriju teško da će Bošnjak sa sve onim falševima na kraju.

Rekao je da će menjati nastup, pa mi to bar daje neku nadu za eventualno 10. mesto i provlačenje u finale, pesma mi je na svako slušanje sve užasnija. 😭

Ima šanse da se provuče, pogotovo ako nastup ne bude izgledao kao da je smišljen u 5 minuta. Ne verujem da će falširati kao na Dori, znamo da ume da peva inače. Poenta je da Lelek ne bi morao da se provlači već bi se u najmanju ruku prošetale do finala.

Pesma koja je prošla samo na konto inostranog žirija ostavlja gorak ukus domaćim fanovima. Ali to je više do Dore i sistema nacionalnog finala.

Lelek bi definitivno bolje prošao nego Marko i to je činjenica. Nažalost to nikada nećemo saznati :D Mene samo da kažemo nervira činjenica da je poslat Bošnjak nakon Lasagne. Verujem da bi druge pesme koje si bile u vrhu i u priči za pobedu, bolje predstavljale Hrvatsku i bolje prošle na ESCu nego Bošnjak.

Ja uopće ne znam zašto se živcirate. Znači od 1995. gledam Eurosong. Nakon nekoliko desetljeća doživjeli smo da vidimo HR u top 2 (očekivao pobjedu ali skoro kao pobjeda). Sada mi više uopće nije bitno. Nažalost, da se nešto učini na Eurosongu, mora se svašta poklopiti. Za početak da se na NF-u zna odabrati pjesma. Markova pjesma mi je ok, ali samo to. Možda žiri zna bolje... Khm... Ima potencijal ako bi nastup bio top a pod time mislim da ga radi ona Šveđanka. Ovako, ako uđe u finale super, ako ne uđe opet očekivano. Svoje sam doživio 2024. koja se više neće ponoviti. S obzirom na hr glazbenu scenu i Marko zvuči dobro.

Nije loša akustična verzija, jedino mi smeta što je previše autotjunovana. I nije mi jasno zašto se toliko dere posle stiha "A dash of death is bitter to swallow. Don't be scared, you'll be buried tomorrow"
Previše glasno, agresivno i ide u falš čak i nakon obrade. Mučno je za slušati. 😭

Svakako lepše i prijatnije od originalne verzije.

Ova pesma ima verovatno najgori/ najsmešniji tekst ove godine:

You thought I was a servant slave
But I am just a serpent snake
You better genuflect and pray

Kao da je pisao neko ko ima 14 godina i ko je hronično na tumblr-u i ko pokušava da bude edgelord 😭

Back