hr Hrvatska 2026: LELEK - Andromeda

I ja prelazim u tim Stela polako, prvi favorit mi je svakako Demarinka ali ona nije ni imala neke sanse za pobedu.

Bogami, meni je bila gora. A i težina pesme nije baš reper za poređenje, jer ko te tera da prijaviš nešto što ne da nisi u stanju da izneseš, nego naprotiv, iskasapiš preko granice slušljivosti. Ne branim Zevin, ok mi je što je ispala, jer je i njeno onakvo izvođenje nedopustivo pogotovo nakon što je stekla ulogu favorita, ali opet negde zbog te originalnosti numere i zaraznog vajba sam mišljenja da je mogla proći.
Dobro, da, slažem se donekle, ali opet ima tu dosta faktora, a najviše od svega utiče konkurencija u svakom od polufinala. :)
Mislim da je u prvom polufinalu znatno veći broj izvođača "kiksnuo", pa je i to imalo uticaj.

Meni je Stela općenito presimpatična, kupila me posebno u TLZP-u gdje je rasturala apsolutno sve, od Seke Aleksić do Celine Dion. Izrazito versatilna, kvalitetna izvodjačica. Zato mi je s druge strane toliko krivo jer znam da je mogla puno bolje od Nema te, koja svakako nije loša, ali… Ali.

Ima sve predispozicije za vrhunski rezultat na ESC-u jednog dana, samo treba ta THE pjesma.

Dora je bila ove godine 3/10. Ja nemam više potrebu ni da gledam finale.
Ostajem na tome da je pobednik iz prvog reda publike. Hands uuuup!

Attachments

• Screenshot_20260214_112741_com.brave.browser_edit_368866842047359.webp
    Screenshot_20260214_112741_com.brave.browser_edit_368866842047359.webp
    28.2 KB · Views: 15
Moj top 5 za finale;

1: LELEK (ako su stv dobro otpjevale, prema onom videu iz dvorane)
1: STELA RADE - odusevila i ispunila očekivanja
3: MANTRA - mislim da je ona sigurni finalista
4: Devin - ugodno iznenađen
5: Kutlić - lijep glas, glupa pjesma koja je postala super zahvaljujuci njegovom glasu

Stella vokalno impeccable. Onaj momenat sa harmonikom je evrovizijski. Lelek je ipak vokalno klimavo, pevaju za pola tona nize, oni outfiti sivo crni jezivi, scena onako, ta slovensko hriscansko paganska tema je mogla mnogo bolje da se koristi. Obe opcije iziskuju upgrade. Ja bih licno, da mogu, glasala za Stellu.

Stela u ovakvoj verziji mi dođe kao prelepa, setna uspavanka. Treba da se tu još nešto desi. Muzički i vizualno. Pod hitno skloniti stenu i periku.

Da možda da je kao neka diznijeva princeza u rok suknji, ali ni ovo sa lwtecom harmonikom nije lose. Isprva mi je bilo smjesno, ali kupila me glasom

• Like
Reactions: FFM
Odlična je Stela Rade, baš mi se sviđa nastup, ali mislim da nema neke šanse za pobedu. Mislim da je ovde očigledno da će Lelek pobediti

Back