Sve i da je Zorja hipotetički bila uzeta da im peva prateći vokal u nastupu, opet ne bi bila na sceni nego iza nje (kao što će i biti Marin). Time bi svakako bila izbegnuta eventualna kontroverza o Srpkinji u hrvatskom entriju, jer nit bi se videla na sceni, nit bi bila tema; bila bi u nevidljivom delu tima, bar za širu javnost.
Ali meni ovde nije novost što nje neće biti u bek vokalima u nastupu; koliko sam ispratio, pored toga da je deo autorskog tima, dovoljno rano se znalo da je njen glas (samo) usnimljen u bek vokale na matrici, da je ona vokal kouč Lelekicama, ali da će Marin biti i ostati bek vokal uživo iza scene, kako na Dori, tako i na ESC.
Kakav god sukob, neslaganje ili prekid angažmana da su se možda desili, mislim da to nema veze s kreativnom odlukom ko će pevati iza scene, jer deluje da je to sve bilo poznato ranije. I ja sam mišljenja da je ovo sad otpraćivanje ili šta već možda kao krupno, ali svakako nešto skroz levo.
Pritom, što neko reče, uvek može da ide u Beč kao jedan od autora, jedino ako je sad taj momenat problem...
Sigurno da bi Zorjin vokal uživo veoma doprineo, ali s obzirom da se to ne dešava, moje nepopularno mišljenje jeste da od svih čiji će se glasovi čuti uživo (5 Lelekica + Marin), Marin je tu među vokalno manje vrljavima, šta god da se misli o njegovoj ličnosti.