hr Hrvatska 2026: LELEK - Andromeda

Ma neće ostati u pf-u sigurno, ali će morati da budu znatno bolje vokalno u Beču nego na Dori, jer je na Marina teško računati u tom smislu.

Koliko god voleo Andromedu i Lelekice, nisam toliko ubedjen u njihov uspeh u maju kakav im se predviđa na internetu, pretpostavljam da će proći u finale jer bi baš trebalo da zeznu stvar kako ne bi prošle, ali nisam siguran baš kako će proći u finalu.

Iako je veliki deo problema bio do tonca na Dori, i one same su imale dosta vokalnih kikseva bez obzira na produkciju, tako da će na tome morati baš dosta da rade ako žele da prodju dobro.

Sve i da je Zorja hipotetički bila uzeta da im peva prateći vokal u nastupu, opet ne bi bila na sceni nego iza nje (kao što će i biti Marin). Time bi svakako bila izbegnuta eventualna kontroverza o Srpkinji u hrvatskom entriju, jer nit bi se videla na sceni, nit bi bila tema; bila bi u nevidljivom delu tima, bar za širu javnost.

Ali meni ovde nije novost što nje neće biti u bek vokalima u nastupu; koliko sam ispratio, pored toga da je deo autorskog tima, dovoljno rano se znalo da je njen glas (samo) usnimljen u bek vokale na matrici, da je ona vokal kouč Lelekicama, ali da će Marin biti i ostati bek vokal uživo iza scene, kako na Dori, tako i na ESC.
Kakav god sukob, neslaganje ili prekid angažmana da su se možda desili, mislim da to nema veze s kreativnom odlukom ko će pevati iza scene, jer deluje da je to sve bilo poznato ranije. I ja sam mišljenja da je ovo sad otpraćivanje ili šta već možda kao krupno, ali svakako nešto skroz levo.
Pritom, što neko reče, uvek može da ide u Beč kao jedan od autora, jedino ako je sad taj momenat problem...

Sigurno da bi Zorjin vokal uživo veoma doprineo, ali s obzirom da se to ne dešava, moje nepopularno mišljenje jeste da od svih čiji će se glasovi čuti uživo (5 Lelekica + Marin), Marin je tu među vokalno manje vrljavima, šta god da se misli o njegovoj ličnosti.

Marin ako ne izađe na ceremoniju zastava sa njima onda ništa nisu uradili (i tirkizni tepih, tu će 100%) 🙏🏻
Jer se svakako gura svuda (nevezano skroz za to za bekvokal što se i očekivalo)

Stvarno mi je muka od tog čovjeka više. Toliko se ne uklapa općenito u cijelu tu priču s Lelekicama, a pogotovo uz ovaj eurovizijski paket. Ko da je papagaj uletio u krletku u kojoj je pet kanarinaca.

Parazit Marin je za sve kriv, ali sad bar necu biti jedina koja ce se radovati kad Lelek ostanu u polufinalu

sve dublja te ljubav slama, a ja sam MIRNA ✨💃🏻‼️
Jedino kako Lelekice mogu ostari u polufinalu je da otpevaju očajno. E sad, ima onih čitam, koji govore kako Lelekice nemaju pojma da pevaju. Meni su one na Dori zvučalo malo nestabilno, ali se da popraviti do maja. Pesma ide u finale lagano

Živa istina, ali iz ove perspektive baš deluje da je nešto ozbiljnije po sredi. Kako god, Marin je ogromni downgrade u celoj priči, meni on uživo zvuči krajnje amaterski.
Pa nije da bi me sad bas zabolelo da se zbog toga sjebu 😊 Odjavili ste Zorju, sami ste krivi 😊

Ma Zorja vs Marin okršaj vjerovatno, ne vjerujem da je HRT otpisao Zorju iz tima zbog natpisa u medijima
Moguce da nije samo zbog natpisa u medijima, nego i jednostavno zato sto je Srpkinja.
Nisu mogli da joj zabrane da se takmici, ali mogu ovo da urade bez problema. I znajuci price o HRTu i saradnji sa Srbima, apsolutno me ne cudi.

Stvarno mi je muka od tog čovjeka više. Toliko se ne uklapa općenito u cijelu tu priču s Lelekicama, a pogotovo uz ovaj eurovizijski paket. Ko da je papagaj uletio u krletku u kojoj je pet kanarinaca.
Na stranu njegov prilično dobar vokal, lik je stvarno iritantan do bola. I što ti kažeš, apsolutno mi se ne uklapa u priču o grupi Lelek, ali nikako. Tj uklapa mi se koliko i Mišo Kovač kao frontmen grupe Novi fosili

Back