hr Hrvatska 2026

Irmina pesma mi je najviše legla na prvo slušanje, iako zvuči baš lokalno i ne vidim bilo kakav ESC potencijal.

Ananda, Lelek, Zevin, Lara su mi u audio verziji nepotpune da formiram super pozitivan utisak, pa čekam da vidim kako će se vizuelno rešiti. Ima delova koji mi se sviđaju i onih koji su krajnje nepotrebni i bukvalno kod svake pesme mi fali neka jača kulminacija, nešto da preseče.

Čitao sam komentare ovde i poslušao tri pesme koje se najčešće spominju

Zevin - My Mind. Za Zevin znam dugo i ova pesma mi se sviđa, međutim ne mislim da će se dobro preneti na ESC. Refren kada treba da grune on se stopi s strofama i ima dosta instrumentala kojeg treba pokriti nečim na sceni

Lelek - Andromeda. Soul of my soul mi je bila omiljena pesma sa Dore prošle godine. Mene ovo nije razočaralo, epski je odrađeno (podseća me na 2WEI - Pandora). Poslednji minut je prejak, a poslednjih 10-15 sek mogu da budu ludilo uz prateći lightshow i dobro, brzo kadriranje

Lima Len - Raketa. ovo nisam mogao ni do kraja da poslušam, transfer blama od teksta, muzika nepostojeća, nije mi ni fora

Ostalo slušam kasnije ✨

Numera za decu u vrtiću da đuskaju, ako im se i ne dopadne debela žena, biće im interesantni ćevapi, pizza, bombone i krofne.

Gazirani sok, gumeni bonboni
Stejk, jumbo pizza, krafne, bomboloni
Burgeri na ulici, ah hot dog đoni
Trese se cica

Srce lupa bom bom bom bom bom
Voli palačinke, a i gumeni bonbon
Sad se trpa non non non non stop
Dok na vagi bude tolko kila da nestane broj

Ne kapiram Anandinu pesmu. Sta ili ko je Dora?
Dora Pejačević, hrvatska kompozitorka sa kraja 19. i početka 20. veka, po kojoj se i festival zove.

Prošl-A/E Dore su bile mnogo bolje
Na prvu samo ovo:
- LELEK - Andromeda - ali slabija od prošle a takođe i Zorjin najslabiji pokušaj, ali verujem da će uživo biti onako najmoćnije na sceni
- Irma - Ni traga
- Ritam Noir - Profumi di mare
- Lima Len - Raketa
+ moram opet da obratim pažnju na Devina, Stelu, Anandu i Zevin xD

Naknadno sam poslušao Anandu jer sam propustio njenu pesmu na radiju. Ovo je fenomenalno, baš mi se sviđa!

Vodi me do zvijezda
porušenih gnijezda
tamo gdje uz klike
isprate vojnike

Vodi me do zvijezda
Daleko od pogleda

Andromeda

loop galaxy GIF

Last edited:
Pesmu su generalno prosek, ali evo izdvojio bih Anandu, Zevin, Lelek, Lima Lena, Stelu, Laru, Noelle i eventualno Tomu, Irmu i Lanu Mandarić. Slabašna je godina uopšte, pa nešto od ovoga može da se probere i uvuče u finale.

Ostalo mi je stvarno neslušljivo.

Uh, lelek baš jak. I savršeno ide na antimuslimanski sentiment u Evropi trenutno :LOL:, i na ideju Istočne Evrope kao poslednjeg uporišta bele hriščanske kulture.

Back