hr Hrvatska 2026

Baš sam se nadao da će mlađi par jednom preuzeti Doru kao što imamo parove na MF-u i da se Duška riješimo, ali eto na plaći je pa mora i on nešto raditi.

Duskec je zastitni znak eurosonga i HRT-a ko i onaj mudri deda što je Izraelu čitao glasove

Choda i Josipa: U susret Dori 2026

Top 5 za sada...
1. Andromeda
2. Tama
3. Mantra
4. Dora
5. My mind

Radujem se Dori, planiram ponovo da poslušam pesme jer mi nisu prvog puta baš sve legle, bio sam čudnog raspoloženja kada su izašle pesme.

Nije kao da Europapa i Espresso Macchiato nisu pjesme koje su mala djeca masovno slušala.
Te su i za decu i odrasle, a ova kao iz neke tv špice 90-ih, samo za decu, ako je i za njih.

Dosta slusam Stelu Rade ovih dana, stvarno jako lepa balada

Nije mi za slanje jer ne mislim da bi nesto posebno uradila, maksimalan domet bi verovatno bilo nesto u rangu Ramonde, ali sto se mene tice bravo

Za fan zonu Dore prijavilo se oko 2000 ljudi, što je za 150% više u odnosu na prošlogodišnjih 800.

55% svih prijava dolazi iz Zagreba, koji se ističe kao glavno središte interesa za praćenje Dore uživo. Preostalih 45% prijava raspoređeno je na velik broj gradova u Hrvatskoj i inostranstvu. Među najzastupljenijim gradovima, uz Zagreb su Rijeka, Split, Pula, Osijek, Varaždin, Velika Gorica, Dugo Selo, Vrbovec i Zadar. Uz prijave iz Hrvatske, zabeležen je i međunarodni interes, prijave dolaze iz Slovenije, Poljske, Nemačke, Ujedinjenog Kraljevstva, Holandije, Belgije, Slovačke i Švajcarske. 42% onih koji su se prijavili su starosti između 25 i 34 godine, a 28% prijava čine oni između 18 i 24 godine.

Izvor: HRT

Konacno preslusao nekih pola pesama, onih koji su se vise istakli po recapu.

Fran i Devin su mi se istakli kao (random) favoriti, i pesme koje bi najradije sam slusao van svega ovoga, nadam se da ce barem u finale oboje proci.

Po meni ima super pesama za lokalnu upotrebu, nadam se da ce se slusati koliko toliko po Hrvatskoj, tu uz Frana spadaju Toma, Stela, Irma, Lana.

Ovih koji su mozda vise imali ESC u zamisli svi su okej ali svima fali nesto (Lelek, Ananda, Sergej, Zevin, Lima, Lara, pa mozda Alen spada tu). Bas ne znam koga bi od njih nazvao favoritom. Jesam se najezio na prvo slusanje Lelek ali je pesma pravljena da ima taj dramatican efekat, ovako me tekst i ostalo nisu nesto dotakli. Onaj dramatican kraj bi bilo bolje da je duze trajao. Mozda bi mi Zevin ovde bila najveci favorit, ali i za nju mi je trebalo vise slusanja, a i tesko mi je zamisliti je na sceni (iako je mesavina WTHIEdgar i RTTD)

nakon prvih utiska, bez da uzimam esc kao faktor
1. Fran
2. Devin
3. Toma
4. Zevin
5. Sergej/Lana

View attachment 40544
Biramo najbolju pjesmu sa festivala 'Dora 2026' po mišljenju članova foruma. Glasati mogu svi registrirani forumaši koji imaju napisanih 30 smislenih poruka na cijelom forumu.

• Glasate eurovizijskim sistemom 1-8, 10 i 12 bodova (2 pjesme ostaju bez bodova), glasove šaljete putem PP-a meni (@zeleni)
  • Kao i na pravoj Dori iz svakog polufinala prolazi 8 pjesama koje skupe najviše bodova, a u slučaju da dvije ili više pjesama imaju isti broj bodova prednost ima ona pjesma koja je dobila bodove od više glasača
  • Obavezno je glasati u oba polufinala počevši od 21.01. do 01.02 15:00, rezultati odmah isti dan po svršetku glasanja
  • Glasanje u finalu traje do 11.02. 12:00

PRVO POLUFINALE
  1. Lima LenRaketa
  2. Jasmina MakotaHigher
  3. AnandaDora
  4. Toni SkyO ne!
  5. Fran UccelliniAko bolje bude sutra
  6. Ema BubićVrijeme za nas
  7. NoelleUninterrupted
  8. Alen ĐurasFrom Ashes To Flame
  9. FenkstaMemento Mori
  10. Cold SnapMucho Macho
  11. ToMaLedina
  12. LELEKAndromeda

DRUGO POLUFINALE
  1. Ritam NoirProfumi di mare
  2. IrmaNi traga
  3. Gabrijel IvićLight Up
  4. ZevinMy mind
  5. Ivan SeverCrying Eyes
  6. Lana MandarićTama
  7. Stela RadeNema te
  8. DevinOver Me
  9. Kandžija3 ujutro
  10. Marko KutlićNeotuđivo
  11. SergejScream
  12. Lara DemarinMantra

SVE PJESME

Planiram glasati do kraja sedmice. Moram još jedno slušanje u komadu Nemam prognoze neke za tu Doru ali imaju par pjesama koje bi mogle u finale. Lara Demarin mi i dalje visoko kotira. Nekako mi se čini Slovenka Zevin izgledni pobjednik. Slovenci odustali pa im se izvođači trzaju po drugim drzavama evo i na San Marino izbor Maraaya ode. Već imaju i Evu Mariju za Lux

Back