hr Hrvatska 2026

U završnoj večeri Dore 2026., nastupaju Tonči Huljić i Magazin, donoseći izbor hitova sa Dore i Evrovizije.

1769685626446.webp

Marko Bosnjak otvara, Magacin sou program, Danijela u prvom i Luka u drugom pf rade sou program. Lijepo su se koncentrirali na domaće glazbenike, ali istovremeno steta sto nema nikoga iz naseg polufinaleta da nastupa

Možda uskoči neko kao iznenađenje, npr. Noam Bettan iz Izraela da zapleše. Mi u Srbiji biramo kasnije predstavnika, pa ne možemo.

Mislim da ovo Lelek uzima sa pola gasa, imaju recepturu za ESC, nisu mi favoriti ali bi bilo potpuno razumno odabrati ih, pogotovo ako nastup bude dobar, a imamo razloga za otpimizam.

Meni je prvi favorit Lara Demarin. Primetio sam je još pre 2 godine gde je bila dašak svežeg vazduha u onom memefestu (Lozar komarac, moje MoOoOre, Ivan iz Vatre sa onim grimasama...) a ova pesma joj ima baš finu strukturu, pamtljiva je, mislim da će biti dobra vokalno i tekst nije banalan, na kakve smo navikli u ovom žanru.

Broj 2 mi je Zevin - jako pamtljivo, zarazno, definitivno ima foru.

Lelek mi je 3, a volim Frana, dobre su balade, sviđa mi se što ima jako malo loših pesama.

Vidimo sad da imamo vremena, poslušaćemo do tad, isprike s naše strane.

HRT je objavio pravila glasanja. U polufinalima glasa samo publika i po 8 najboljih prolazi u finale. U finalu glasaju žiri i publika u odnosu 50%:50%, a u slučaju jednakog broja poena, prednost imaju poeni publike.

Žiri će činiti po tri člana iz 4 tv centra (Zagreb, Split, Rijeka i Osijek) i 4 međunarodna žirija, iz zemalja koje učestvuju ove godine u Beču. Svaki član će rangirati sve pesme, pa nakon što se to sabere, dobijaju se poeni po ESC sistemu za svaki žiri. Ukupan broj bodova žirija iznosi 464, koliko će podeliti i publika, proporcionalno osvojenom procentu glasova

Gledaoci glasaju pozivom na broj 065 22 44 XX, ili SMS porukom sa sadržajem DoraXX, gde je XX redni broj pesme. Cena poziva iz fiksne mreže iznosi 0,20 €, a iz mobilne mreže, te slanje SMS-a iznosi 0,32 €, sa uključenim PDV-om. I u polufinalu i finalu, glasanje će trajati 15 minuta.​

Glasao sam ovdje. Solidna Dora,bolja nego prijašnjih godina. Bas me zanima kako ce Ananda uzivo da izvrde pjesmu Doru i kako ce to da zvuči. Lelek isto tako. Ima dosta dobrih balada ali ne vjerujem da ce nakon Mie Dimšić slati tako nešto. Ledina kida .

Nevezano za to što mislim da će biti revijalno što se tiče ukupnog pobednika, jako me zanima kakav nastup je spremila Zevin.

Back