hr Hrvatska 2026

Licno mi je najbolja Irma. Ali nisam siguran da bi to bilo interesantno za glasati ziriju i publici u velikom broju i da bude dovoljno za finale.

Lelek mi je najbolji izbor, iako mi se malo vise svidja proslogodisnja. "The Soul of my Soul" mi je mocnija, dok mi je "Andromeda" epik. Onaj zavrsetak mi je fantazija i skoro sam siguran da ce oni to vokalno da odrade odlicno. Mislim da bi bilo steta da i ovaj put ne odu na Evroviziji. Bilo je ovakvih grupa, ali ovakav stil pesama se ne cuje cesto. Bilo je mozda slicno, ali opet drugacije. Uz odlicnu koreografiju, animaciju moze da bude kao neki brutalan trejler za istorijski film.

Ima tu jos nekoliko zanimljivh pesama, ali ipak mislim da je ovaj put Leleku mesto da se nadje u Becu na Evroviziji.

Bilo bi zanimljivo videti kako bi forum izglasao za pobednika Dore.

Mogli bismo da održimo glasanje krajem ovog i početkom sledećeg meseca, ako @zeleni može opet da uskoči u organizaciju glasanja.

Glazbeni kritičar o pjesmama na Dori 2026. (inače hejter Dore i Eurosonga)

Slabo se pripremio pa je rekao da je Zejna u kombinaciji s Lelekicama, a ne Zorja. :cautious:
Opleo malo po Dori. Zevin naveo kao nešto što bi se mladima moglo svidjeti, kao tik tok hitić.
Navodi da sam Eurosong želi postati nekakav vlastiti glazbeni žanr u kombinaciji s pop glazbom.
Ipak naglasio je da se stalno šalju dosadne balade i sprda kao njih "nikad dosta".
Retko se složim sa raznim muzičkim kritičarima, ali ovaj je dao najrealniji opis koji sam čuo ove sezone u vezi sa Dorom. Većina pesama je baš takva kako je rekao, kao iz 80-ih do neke 2002, a realno je dao veće šanse Lelekicama i Zevin. Balade su uglavnom staromodne, a npr. Lima Len me baš podseća na neke naše treš pesme iz 90-ih.

Back