hr Hrvatska 2026

Moguće da je dobio uputu da mora tako hahah. Prošle godine u Opatiji su prije početka showa organizatori davali upute ovima koji su bili u fan zoni do pozornice "morate biti glasni i što jače bodriti sve takmičare da na tv-u to sve izgleda super" 😂

Žao mi je što nisu iskorišćeni svi potencijali stage-a na kreativan način. Dodatno je tu moglo svašta da se puno bolje napravi.

Sramota za HRT u kakvu sprdnju je pretvorio ovo takmičenje puštajući na njega neke influensere i tiktokere koji jedan čist ton ne mogu da ubodu.

• Like
Reactions: FFM
Sramota za HRT u kakvu sprdnju je pretvorio ovo takmičenje puštajući na njega neke influensere i tiktokere koji jedan čist ton ne mogu da ubodu.
Pa otkud HRT zna kakvi su oni live? Pesma u studijskoj verziji je odlična, moderna sa dobrim tekstom što su kriterijumi za učešće na festivalu. Više je do izvođača što su nedorasli za takmičenje.

Želim da verujem da je ovo neka fora sa Zevin ili da ju je pojela trema i da večeras to neće zvučati tako kritično. Čuda su malo verovatna, ali i dalje moguća

Pa valjda bi trebalo proveriti i vokalne sposobnosti izvođača, bar tih koji su na prvu prošli konkurs. Zašto je teško pre objave imena organizovati mini audiciju za tih 20-ak ljudi ili bar tražiti da pošalju live materijale. Ko ne zadovoljava neki minimum ne može na festival i gotovo, džaba što je pesma dobra.

Ne slažem se, al aj. Glupo je odbiti dobru pesmu zbog toga, zašto bi izgubili pesmu o kojoj će ljudi pričati pre početka izbora?
Mislim da je manje zlo odbiti potencijalno dobru pesmu, nego dopustiti da tu dobru pesmu izmasakriraju uživo. Studijsku verziju će izvođač već objaviti, ako valja ljudi će je svakako slušati.

Joj novi isjecci hahaha
Koliko god su mi Lelek lose, Zevin uspjela da bude jos gora
Ritam Noir do pobjede ‼️

Svakako je takmičenje pre svega za pesmu, kompoziciju, logično mi je da komisija primarno to gleda i ocenjuje.
Naravno da se razni faktori i sve ikada računa i ulazi u utisak i vrednovanje, ali ako bi pevanje uživo bilo baš toliko ultimativno presudno za odabir, onda to ne bi bilo takmičenje za pesmu, nego neki pevački talent šou.

I dalje se ne slažem 😂 i bukvalno ovo što kaže @Doctor Who

Logično da je cilj javnog servisa da izbor bude dobro propraćen i da bude zabavno, bez dobrih pesama nema ni zabave ni gledanosti, pa makar uživo verzija te pesme bila užas lol
Pa ništa, ako je do zabave onda neka sledeće godine na Doru puste i Elen Vanjorek, da zabava bude kompletna. Bar će ljudi imati čemu da se smeju.

A šta znači da imamo 12 vrhunskih vokalista tipa Alen Đuras kad mu je pjesma ni za šta?

Naravno da treba biti neki balans, ali kad ga već nema, bolje onda u show programu 12 vokalnih raspada s dobrim pjesmama nego 12 perfektnih vokalizacija pjesama u rangu From ashes to flame. Bar je zabavno

Back