Intervizija 2025

E to već nisam znao 😆
Mada mi je pomalo besmisleno da publika nema ulogu nikakvu, shvatiće to i oni ako bude i dogodine opet održano takmičenje

Ko bi tek to kontrolisao. I glasove iz Brazila, Južne Afrike, Kine, pa još suviše različite vremenske zone.

Iskreno, van pameti mi je samo učešće na ovakvom takmičenju... Ovo malo pesama što sam čuo-budi Bog s nama, da li uopšte postoji bilo kakav kriterijum ili se pesme samo tako random prijavljuju bez nekog posebnog smisla? Meni je Trkulja iskreno postao neinspirativan, lepo je što tradicionalno neguje taj etno stil, ali ova pesma je nekako bez glave i repa, otkud znam, da ne pričam o kompletno pozajmljenom refrenu.

Ujedinjeni Arapski Emirati su se predomislili i ipak će učestvovati na Interviziji, čime se stiglo do 23 zemlje učesnice.
Njih će predstavljati Saif Alali, koji inspiraciju crpi iz klasika arapske pesme, kao što su poznati egipatski pevač i kompozitor Mohammed Abdel Wahab, i egipatska pevačica i glumica Oum Kulthum. Svira klavir i ud.

SaifAlali.webp

Dokle oni to računaju tako da se premišljaju, takmičenje je za manje od 2 nedelje :LOL:

Čudi me da nisu postavili neku crvenu liniju u vidu datuma posle kojeg sve sve def. odlučeno, ovako sve izgleda neozbiljno

Takmičenje će u odnosu na Evroviziju biti totalno ameterski!

Pa ne može da se poredi, ali će ,,Borci za tradicionalne vrednosti", ,,Čuvari porodice" , ,,Protivnici satane" i ,,Ruski nogoljupci" verovatno više da uživaju u ovome...

E da, dodao bi i ,,mrzitelje gejeva" i ,,velike pravoslavce"...

Pa sada kažu da je definitivno kompletiran spisak učesnika. Za tri dana sledi žreb za redosled nastupa.

Meni je ovo sprdačina. Putin nagovarao druge da se još prijave. :ROFLMAO: Ali stvarno skup autokratskih zemalja.
Opet s druge strane, ne voli Europu, ne voli Euroviziju, a onda radi isto što mi imamo. Pa napravi nešto svoje čovječe...
Koliko ga boli...

Intervizija nije nešto novo, niti je organizuje lično Putin. Previše je predrasuda. Ko želi ispratiće, kako god to izgledalo, koga ne zanima, neće.

Rauhan Malik iz Indije će predstavljati svoju zemlju sa svojim najvećim hitom koji sam već okačio na temi, Ishq (Ljubav). Pesma je poruka njegovoj voljenoj devojci da bude srećna i mirna.

Ostalo je tačno 10 dana do Intervizije 2025! Pozdravite 23 zemlje učesnice!
Sponzor događaja je VTB banka.

SviUcesnici.webp

Delegacije su počele da pristižu u Moskvu, a na aerodromu Domodedovo su postavljene umetničke instalacije posvećene takmičenju. Takođe, sa radom su počeli i volonteri.

Volonteri

volonteri.webp

Pult za akreditacije

Акредитације.webp

E to već nisam znao 😆
Mada mi je pomalo besmisleno da publika nema ulogu nikakvu, shvatiće to i oni ako bude i dogodine opet održano takmičenje
Da li ti deluje kao da se ljudi u ovim zemljama ucesnicima pitaju bilo sta lol.

Nije niotkuda ubačeno to, bez obzira što su stihovi iz narodne pesme. Pesma je o odrastanju njegove tri ćerke, odgajane uz tradicionalne vrednosti, koje traže svoje mesto u modernom svetu. Poput tri ruže, one gledaju u nebo, tražeći svoju zvezdu vodilju, dok čvrsto stoje na ramenima svojih predaka, metaforički prikazanih borovima.
Ali ako su one ruzice, a neko pored njih bor (neki muskarac verovatno, jer je bor u muskom rodu), zasto je vecina pesme posvecena rastu bora, a ne ruzica?

Pa nije posvećena samo rastu bora. Treba detaljnije analizirati i shvatiti metaforu, ako se želi.

Moglo je to i originalnije, a ne ti za neko muzičko takmičenje da polovično pošalješ staru narodnu pesmu, i to baš loše obrađenu. Da je u pitanju Slavjanski Bazar, još bih i razumeo. Ovako, bruka

Back