ie Irska 2024: Bambie Thug - Doomsday Blue

Pesma mi se ne dopada i dalje ali za nastup skidam kapu. Maksimalno profesionalno. Jedan od najboljih nastupa koje sam do sada video na Evroviziji.

Top 10 u finalu.

Barem se trude, umesto da kao pojedini primitivci procenjuju šta oni misle da im je u reproduktivnom sistemu 😭
Pa sad, to je diskutabilno, može se protumačiti i kao uvredljivo, te da ispadnu i veći primitivci od nekih drugih. Još gore što mešaju, pa čas je srednjeg roda, čas muško, čas žensko.

U srpskom jeziku, prirodni rod može biti samo muški ili ženski jer u prirodi ne postoje bića srednjeg pola (tako se uči u školi). Međutim, imenice koje označavaju mlada lica, kod kojih još nisu jasno izražene karakteristike pola, su imenice srednjeg roda. Bambie nije mlado lice / biće (kao što su dete, prase, jagnje), pa se ne bi mogao primeniti srednji rod, osim da zvuči kao "to stvorenje / to biće" što nije baš lepo. Sve dok se ne definiše upotreba za nebinarne osobe, npr. od strane Instituta za srpski jezik SANU, sve je otvoreno i diskutabilno, pa je pogrešno reći da je neko primitivac, zarad sopstvene percepcije.​

Ali kakvi sve mimovi zbog Bambi - obožavam:

when me and my non-eurofan friend watching Doomsday Blue.

GNDKvzHXAAAdwO8

transition from serbia to lithuania and ireland

GM_-rFdWAAAkwCs
GM_-rFVWIAAf4Is

Back