Istorija Pesme Evrovizije 1956 - 2021

Jer su se te godine poeni dodeljivalji tek nakon proseka prosečnih pozicija i publike i žirija.

Ako ima smisla šta sam napisao 😂

Jer su se te godine poeni dodeljivalji tek nakon proseka prosečnih pozicija i publike i žirija.

Ako ima smisla šta sam napisao 😂
pa da, ali besmisleno je kada prosečna pozicija ne znači ništa ako je neka država, recimo, imala puno 11. / 12. mesta umesto 19. Nula je nula.

Pa isti sistem je bio i 2014. i 2015. pa su sve transparetno objavili.

Meni je Austrija 2011. odlična 😍

• Like
Reactions: Mrm
Se pa mig je baš lijepa pjesma. Ipak, Den vilda mi je najljepša švedska pjesma iz devedesetih, ne bih se bunio da su pobijedili tad umjesto Irske iako volim i The Voice

Se pa mig i Den vilda su mi ubedljivo dve najbolje švedske pesme, ne samo devedesetih, nego praktično svih vremena. ❤️ Tu mi je negde i Jill Johnson. Do neke 2004. su imali stvarno fenomenalne pesme, a onda su počeli mnogo da se ponavljaju.

Izvanerdna Švedska 90-ih, svaka lepša of lepše.. :) "Den vilda" je možda nešto najlepše, ali ne mogu ja ni moju Arvingarnu, pa fantastičan duo legendarne Marie Bergman i Roger Pontarea..pa vanvremenski šlager i evrovizijska diva, legenda, pobednica Charlotte Perelli... ❤️

Croatia Records je objavio reizdanje antologijskog albuma Daniela Popovića "Bio sam naivan" na vinilu koji je u prošlosti ostvario tiraž od neverovatnih 725 hiljada primeraka. Na albumu se nalazi deset Danielovih hitova. Jedna od pesama na albumu je i "Džuli", koja je postala hit ne samo na ovim prostorima već i u Evropi. "Džuli" je bila visoko plasirana na mnogim evropskim top listama nakon Danijelovog nastupa na Evrosongu 1983. godine gde je zauzeo visoko četvrto mesto. “Bio sam naivan”, za koji su mu tekstove pisali Đorđe Novković i Željko Pavičić, prvobitno je objavljen 1982. godine, a nakon njegovog uspeha na Evroviziji na ploču je dodata i pesma “Džuli”.

Ploča se može kupiti po ceni od 19 evra u radnjama i web shopu Croatia Records-a, a uskoro bi trebalo da se nađe i u ponudi Jugotona u Beogradu.

Tidal
https://listen.tidal.com/album/316460996

Deezer
https://www.deezer.com/us/album/488230005

Spotify

nWrIm8W.jpg

FQ9fl2T.jpg

r3t0RNE.jpg

1983 Milica Milisavljević Dugalić & Gazmend Pallaska - "Dashuria në lulezim" - te pjesme nema na youtube-u​

• Love
Reactions: Mrm
@Andrej

A 1983, nema nigde?

Inace bas mi je krivo sto nikad TV Skopje i TV Pristina nisu imali sansu da predstavljaju Jugoslaviju na ESC...

Back