Istorija Pesme Evrovizije 1956 - 2021

Bukvalno nema loše pesme. Koja sušta suprotnost od one Ilve i Linde (ako sam im uopšte pogodio imena).
Oro je stvarno nešto posebno, jako mi je drago da nas je takvo umetničko delo predstavljalo na domaćem terenu.
Prati je Jutro koja je zaslužila esc scenu, ali šta da se radi.

Evo simulacije televotinga 2022 - dodao sam muziku i malo ubrzao, bolje je kad traje kraće.

I downgrading televotinga glasovima žirija:

JESC VS ESC 2023.
ESC:8
JESC:7

Attachments

• IMG_20231028_202047.webp
    IMG_20231028_202047.webp
    361.4 KB · Views: 8
  • IMG_20231028_202029.webp
    IMG_20231028_202029.webp
    111.5 KB · Views: 8
Filhy je prošle subote organizovao Slušamo Dramatične ESC Balade, kome je prisutvao stručni žiri sastavljen od članova koji su ostali do kraja dosledni kada se radilo o Zajedničkom gledanju Evrovizija tokom Korone u okviru teme "Evrovizija u doba korone". Na onom prelaznom Čodinom forumu smo tako gledali i Sanremo 80-ih i 90-ih i ocenjivali.

Izbor pesama je bio Filhyjev naravno, a mi smo ih ocenjivali tako što smo sve preslušane pesme rangirali (1-28). Poslao sam klip Filhy-u da proveri, ali ako i nađe greške ja ne verujem da bih imao više nerava da ispravljvam... :LOL: Šalim se...

@Andrej @Filhy @Boxy @Leo Cezar @Tinte evo Top-a 28 Dramatičnih Evrovizijskih balada:

Last edited by a moderator:
Filhy je prošle subote organizovao Slušamo Dramatične ESC Balade, kome je prisutvao stručni žiri sastavljen od članova koji su ostali do kraja dosledni kada se radilo o Zajedničkom gledanju Evrovizija tokom Korone u okviru teme "Evrovizija u doba korone". Na onom prelaznom Čodinom forumu smo tako gledali i Sanremo 80-ih i 90-ih i ocenjivali.

Izbor pesama je bio Filhyjev naravno, a mi smo ih ocenjivali tako što smo sve preslušane pesme rangirali (1-28). Poslao sam klip Filhy-u da proveri, ali ako i nađe greške ja ne verujem da bih imao više nerava da ispravljvam... :LOL: Šalim se...

@Andrej @Filhy @Boxy @Leo Cezar @Tinte evo Top-a 28 Dramatičnih Evrovizijskih balada:

Boxy, ti ne prestaješ da me oduševljavaš! :love:
Ovo je prosto fenomenalno, kadrovi pesama koje si isekao, kompletna grafika... jedna divna uspomena, a biće, bože zdravlja, i još ovakvih gledanja ESC-a!

Evo malo osvežene simulacije glasanja za najbolju Ex Yu etno baladu (Balkansku baladu samo sa prostora Ex Yu) iz 2020. iz tadašnje teme Evrovizija u doba Korone:
@Leo Cezar, @Stole @Andrej @euronik @Josipa. @Tinte @Marko @Milos-S @Lignjoslav @Ro97 @Choda @Filhy @Vax'ildan @Miloš . Tu su još i MrVlaxs - mislim da je njegov nik sada Vladimir, ako nije izvinjavam se što sam ga tako potpisao u klipu 🤭, Alexa i hari_eurovision (mislim da ih nema na novom forumu) i moja malenkost.

Interesantno je da bih ja sada prednost dao Molitvi u odnosu na Nije ljubav stvar, 12 bi i sada dobila Lejla.❤️ Čoda mislim da i dalje smatra Rijeku bez imena najboljom balkanskom baladom, Mark(o) Oro (visoko bi sigurno bila i Kruna)...Sećam se da je Filhy nakon prezentovanja Lignjoslavovih glasova napisao da bi komotno mogao hr pasoš da dobije.. 😄

Na osnovu tih glasova sam pravio i ovaj Top 24

Evo malo osvežene simulacije glasanja za najbolju Ex Yu etno baladu (Balkansku baladu samo sa prostora Ex Yu) iz 2020. iz tadašnje teme Evrovizija u doba Korone:
@Leo Cezar, @Stole @Andrej @euronik @Josipa. @Tinte @Marko @Milos-S @Lignjoslav @Ro97 @Choda @Filhy @Vax'ildan @Miloš . Tu su još i MrVlaxs - mislim da je njegov nik sada Vladimir, ako nije izvinjavam se što sam ga tako potpisao u klipu 🤭, Alexa i hari_eurovision (mislim da ih nema na novom forumu) i moja malenkost.

Interesantno je da bih ja sada prednost dao Molitvi u odnosu na Nije ljubav stvar, 12 bi i sada dobila Lejla.❤️ Čoda mislim da i dalje smatra Rijeku bez imena najboljom balkanskom baladom, Mark(o) Oro (visoko bi sigurno bila i Kruna)...Sećam se da je Filhy nakon prezentovanja Lignjoslavovih glasova napisao da bi komotno mogao hr pasoš da dobije.. 😄

Na osnovu tih glasova sam pravio i ovaj Top 24

Super je ovo sto radite za pesme .

@Boxy subovao sam ti se na kanal jel mi se svidja kontet sto radite .​

Hvala @Zoki, bio sam stigao do 7300 pretplatnika, mada mi nikad nije bila namera, ali su Italijani počei da šeruju neke videe sa Sanrema a ESC fanovima su se dopadale one simulacije glasanja - nijedna nije bila bez 1000 pregleda, ali su mi kanal prijavili Trik FX, izvesni Dado Đurović sa Montevizije 2006 i još neko treći isto sa Montevizije u isto vreme, pa mi je YT ugasio kanal. :( Tako da sada više ni ne gledam koji video ima koliko pregleda.

Kao gledala sam i kao pamtim. A tek sad shvatim da sam zapamtila samo dve prvoplasirane pesme. Suzana Mančić kao predstavnica RTV Beograda, uopšte se ne sećam.
Isto takmičenje, a na njemu Fosili, Massimo, Josipa Lisac, Hari Mata Hari, Kaliopi. Ja sam tad navijala za Masima, sad mi se čini da su Ja sam za ples i Gde Dunav ljubi nebo, veći hitovi.

@Boxi ja sam pratilac br.23 na tvom You tube kanalu.

Pročitao sam i ne mogu da verujem!!! Pretužno stvarno! 😢
Bila je i gošća, tj. interval akt na Pesmi Evrovizije 2018. u Lisabonu, a i Ivana je slala na naš FSC sa predivnom pesmom Coisas bunitas i bila je tu četvrta.

Ode Sara Tavares u 45. godini zbog tumora u mozgu. 😭

Pored predstavljanja Portugala 1994, pojavila se i na revijalnom delu u finalu 2018.

Predstavnica Portugala na Pesmi Evrovizije 1994. godine, Sara Tavares, koja je zauzela 8. mesto sa prekrasnom baladom "Chamar a musica" i time spada u red najuspešnijih portugalskih predstavnika na Evroviziji, preminula je u 45. godini života...

RIP Sara Tavares.. ❤️💚

@Mrm Je l' ti to ignorišeš Lignjoslava, pa ne vidiš da je on isto to napisao iznad tebe?

Tužno što tako mlada ode :(

• Sad
Reactions: Mrm
Back