it Italija 2022: Mahmood & Blanco - Brividi

Jes malo neobičan taj "cut" na kraju, ali pretpostavljam da je tako samo nama koji smo čuli i originalnu verziju.:D
Ne znam što su petljali sa početkom, mada meni je ok i ovako.

Meni je ovo generalno jako fina pesma, ali nevezano od duže i kraće verzije, tako mi para uši ovaj konstantni autotjun... Mislim, nisam bumer, slušam svašta od nove muzike, znam da ga njih dvojica i inače rabe u svojim pesmama i tamo mi se uklapa u taj žanr i aranžmane, ide mi npr. svakako u Mahmudovim bengerima, ali za ovakvu pesmu mi je potpuno suvišan i skrnav... Baš mi to ne ide za balade, posebno ne za ovakav tip balada. Sreća pa toga bar u lajvu ne sme da bude, mnogo mi se više sviđa da čujem lajv verziju ove pesme nego da sad tu nešto slušam studijsku verziju. Postoji napredna produkcija vokala i bez autotjuna, ali avaj.

Super je verzija, mislim da čak akapela dobro došla da zgrabi pažnju odmah. Top što nisu Blancove djelove dirali, ni bridge.

Ja nisam neki naročiti fan pesme, ali lepo su je skratili (y) A slažem se i sa @rintintin...stvarno krajnje neprirodno zvuči, naročito početak.

Pokušavam sebe da nateram da shvatim pomamu za ovom pesmom, ali mi ne uspeva nikako. Ostaje samo fin utisak i apsolutno ništa više.
Mahmood je sebi skočio u stomak sa ovim, nakon neviđenog bopa sa "Soldi".

Još jednom da obnovimo gradivo : Brividi >>>> Soldi pozy

christina aguilera fashion GIF by The Voice

Jos samo da su ostavili da Blanco peva celu pesmu, a Mahmood da mu bude samo podrska na sceni.

Pa dobro, vrlo često Italija razvaljuje, ali i često je precijenjena u prognozama. Kao vrlo vjerojatno ove godine. A pobijedili kad i nisu bili toliko spominjani prošle godine 😂

• Like
Reactions: FFM
Pesma pravi nezapamcene uspehe u inostranstvu za neku ESC pesmu pre same Evrovizije

Mada to je do izvođača, ne do pesme. Da je neko drugi pobedio na Sanremu, pola tog uspeha i hajpa ne bi bilo (polovina bi ostala jer Italija 😅)

Pa u sustini Mamudov poslednji album je bio fijasko, ovim je vratio karijeru u uzlaznu putanju

Pa ne znam baš je li do izvođača pošto je pjesma bila danima/više od sedmice msm već na Bilboardu i šta li već (zajedno sa još par pjesama sa Sanrema)

Ja sam stekao utisak da Mahmud nikad nije prestajao da bude popularan van Italije, kao generalno po Evropi, a donekle i globalno. Možda mu je u Italiji bila pala karijera pa je vratio Brividijem, ali svakako je on sweetheart mnogih esc fanova i van esc sezona. A i široj publici od te je poznat, vrte mu se pesme, nije baš isto kao da neko drugi iz Italije peva ovu pesmu, ili da ju je npr. Evropi nepoznat Blanco sam pevao, a pritom i on kao takav u takvom duetu doprinosi tom izvođačkom hajpu. Ne kažem da ljudi ne vole pesmu po sebi, ali izrazito mi se čini da je veliki udeo toga i zbog njih dvojice, a Mahmuda jelte posebno. Jako puno fanova imaju koji pre svega na njih dvojicu balave.

Kontam što hoćeš da kažeš, i vjerovatno jeste istina što se tiče fanova, ali kažem da to ne umanjuje uspjeh pjesme kao pjesme, jer u Americi npr niko ne zna ko su Mahmood i Blanco.

Inspirisan ovim tvitom preslušavao sam par dana pesme sa ovog i prošlog SR kako bi mi se na miru iskristalisali favoriti za ovu godinu i shvatio sam da je takva šteta što Irama nije ove godine došao sa prošlogodišnjom pesmom...ovakva stvar bi pokidala na sceni, naročito pred domaćom publikom 😩 Baš me zanima da li bi stvari izgledale drugačije da ga prošle godine nisu ostavili zaključanog u izolaciji?

Ne bi La Genesi pobijedila Brividi, a mislim da bi MOŽDA mogla pobijediti Zitti E Buoni da je pjevao uživo

Ali i da je pošao na esc prošle god, msm da bi pobijedila Italija:ROFLMAO:

Back