it Italija 2025: Lucio Corsi - Volevo essere un duro

Meni je onaj par što peva - Courocini baš baš dobar. Na nivou italijanskih svetskih hitova iz prošlog veka tipa ,,Mama Maria'' i ,,Feličita''.

Ne gledah sinoc.
Posle studijskih verzija meni se najvise svidjaju Roze Villan, Fedez, Olly, Elodie i Irama (meni mnogo bolja studijska verzija).

Mučena Elodie, ni sinoć nije bila u top 5. Znači verovatno nema ni šanse za pobedu.

Simone, Giorgia i Fedez su bas odskocili sa pregledima na YT od prve veceri. Bice ovo izgleda bas jedno rutinsko izdanje i verovatno pobeda sporije pesme. Ako vec mora, neka bude Giorgia.

Ima tu par dobrih stvari koje su se meni izdvojile ali uglavnom nisu među favoritima za pobedu, bar tako izgleda :D

Zasto je Cristicchi uobrazen? Ponudio ovakvu pesmu, nije usao u izbor a svega smo se nagledali pesmuljke tipa Ana Mena, Iva Zanicchi, Bugo, Electra Lamborghini, itd. Respect za Amadeusa sto je podigao festival ali bilo je tu i rupa. Ovo je svakako gaf.
Ne mozete da razumete pesmu u ovom kontekstu, svakako nije pesma za Evroviziju, ali je predivna klasicna canzone italiana sa potresnim tekstom. Njihov festival, najstariji u Evropi, mogu da izabiru za svoju dusu sta hoce. Ja ni ne verujem kao ni nekoliko forumasa da bi on isao na Esc. Pobeda je vrlo verovatna.

Pjesma mu je prelijepa, inače ne volim prozivke ovog tipa ali opet se slažem i sa Pipi, čudno je da pjesma koja je naišla na ovakve reakcije (i koja će pobijediti vjerovatno) ranije nije mogla da prođe u najuži krug.

Đorđa mi je favorit broj 1 definitivno, nadam se da će uspjeti pobijediti iako Italijani ne vole da glasaju za žene, bar ne dovoljno da ih krunišu za pobjednice. Mango je izuzetak jer je žiri htio po svaku cijenu da spriječi Žolijea da pobijedi pa su nju zakucali na prvo a njega na posljednje mjesto, to je jasno. Da su rezultati objavljivani nasumično kao ove godine, vjerovatno ne bi ni znali koliko ovaj podrške ima i glasali bi realnije

Nema šta on da glumi neko ludilo i da se ponaša kao Maja Nikolić. Samo pokazuje da je jedan običan snob, a takve ću uvek da pljujem, bez obzira koliko imaju kvalitetne pesme, meni lično je smorčuga i boli me uvo za divan tekst kad je melodijski interesantna kao posmrtni marš.

2023. Je odbio Geoliera i Lazzu sa pesmom Chiagne npr. Meni je ta pesma bolja od makar 7 ucesnika te godine. Pesma je postala veliki hit u Italiji.

Last edited:
Da nije bilo Marka te godine, pobedio bi. Bas me zanima koje bi mesto teoretski zauzeo na Escu. Da li bi se dopao Evropi?

Naravno da je odbijanje ovakve Kristikijeve pesme Amadeusov gaf. Meni je drugi deo njegove izjave da bi se osećao nelagodno u onakvoj ekipi blago problematična, a pre svega nepotrebna. Bilo je tu vrhunske muzike (uz naravno dobar broj potpunih besmislica).
Svejedno, pesma je grandiozna u svojoj dirljivosti. Još pre početka festivala sam nakon čitanja teksta napisao da će to biti brutalno emotivno za mnoge ljude i da me je prilično drmnulo (tema mi je nažalost bliska). Neko će reći da je više poezija uz muzičku pratnju nego klasična pesma, ali se ja ne slažem sa uskim shvatanjima muzike, te mislim da za sve žanrove treba napraviti mesta. Ova pesma je i generalno i u svom žanru vrhunska i to ne samo u smislu teksta.

Meni je Lazza bio favorit, ali mislim da ne bi prošao toliko dobro. Generalno ne mislim da bi svi ovi izvikani reperi u Italiji toliko dobro prošli na Evroviziji iako mi se pjesme sviđaju.

Ja ne mogu Kristikija od proslog SanRema kad je bio. Super pesma, super tekst, al meni smor i uzasno iritantan. Al sta bi bio SanRemo bez skandala izvodjaca, zirija, organizatora, novinara...
A to da je Amadeus imao miljenike i odbijao prijave, to je ocigledno. Samo sto i dalje posle Amadeusa imamo sanremovski inventar koji nastupa svake godine. Jedino cenim sto je bilo raznolike muzike kod njega.

Posle Damijana juče, večeras ćemo na sceni videti i Viktoriju koja će na basu izvesti Psycho Killer s Duran Duran u okviru njihovog medlija.

Back