it Italija 2025: Lucio Corsi - Volevo essere un duro

Zao mi je zato sto je trebalo da peva 100 messagi sa Lazzom za vece covera. Obozavam tu pesmu.

Mali vodič za zamršena Sanremo 2025 pravila:

1. večeri slušamo sve pesme, a ocenjuje ih press žiri. Na kraju večeri saznajemo nasumično predstavljen top 5.

2. veče pesme izvode Nuove proposte u duelima, a dvoje najbolje ocenjenih pojaviće se i treće večeri. Nakon toga pesme izvodi i prva polovina regularnih učesnika, a glasaju radio žiri i tvt (50%-50%). Saznajemo nasumični top 5 za to veče.

3. dana prvo saznajemo pobednika u kategoriji Nuove proposte. Nastupa druga polovina redovnih učesnika, a ocenjivanje ostaje isto kao i dane ranije (radio i tvt).

4. veče je noć dueta i covera. Glasaće se za pobednika večeri, ali za razliku od ranijih godina, ove sezone veče covera ne ulazi u konačan skor.

5. noć je finale. Prvo ćemo videti rang listu koja čini ocene sa prve i druge/treće večeri. Potom će 29 izvođača pevati, a glasaju press i radio žiri (sa po 33%) i tvt sa udelom od 34%. Nakon završetka glasanja pravi se novi ranking sa procentima finalne večeri i saznajemo plasmane od poslednjeg do 6. mesta.

Za top 5 se tada ponovo glasa (33% za press i radio žiri + 34% tvt). Kada se ti poeni saberu sa (valjda) svim prethodnim ocenama od početka, saznaćemo pobednika/cu festivala i predstavnika/cu Italije na Evroviziji.

Kao „uvertira”,

Emis objavio spot za Demone s kojima je trebalo da se takmiči ove godine. Nije loše.

Bacih malo pogled na tekstove. Ovo Kristikijevo će biti brutalno emotivno za tako mnogo ljudi. 💔 Baš me drmnulo.

Što bih voleo da i mi imamo ovako nešto na foru crvenog tepiha, dan - dva pre prvog polufinala PzE-a

Redosled nastupa za večeras:
  1. Gaia – Chiamo io chiami tu
  2. Francesco Gabbani – Viva la vita
  3. Rkomi – Il ritmo delle cose
  4. Noemi – Se t’innamori muori
  5. Irama – Lentamente
  6. Coma_Cose – Cuoricini
  7. Simone Cristicchi – Quando sarai piccola
  8. Marcella Bella – Pelle diamante
  9. Achille Lauro – Incoscienti giovani
  10. Giorgia – La cura per me
  11. Willie Peyote – Grazie ma no grazie