it Italija 2025: Lucio Corsi - Volevo essere un duro

Ne mogu da se setim ko je prošle godine bio favorit kladionica odmah po objavljivanju spiska? (Annalisa?). Sada je to Elodie, odmah iza Giorgia (iako je veliko ime, to mi je ipak malo nerealno).

Zapravo nije Geolier @Pipi, ovo su kvote na dan finala. Najraniji favorit na oddschekeru je bio Negramaro (medju poslednjima zavrsio), a kad je Eurovisionworld poceo da prati kvote, to je bila Alesandra Amoroso.

Inace, evo ga najraniji moguci top 3 na kladionicama poslednjih godina po Eurovisionworld-u, a u zagradama cu napisati mesto gde su zapravo zavrsili.

2024:
(5. decembar 2023.)

1. Alessandra Amoroso (9)
2. Geolier (2)
3. Negramaro (3)

Stvarni top 3: Angelina Mango, Geolier, Analisa

2023:
(7.decembar 2022.)

1. Ultimo (4)
2. Marco Mengoni (1)
3. Elodie (9)

Stvarni top 3: Marco Mengoni, Lazza, Mr Rain

2022:
(8. decembar 2021.)

1. Elisa (2)
2. Emma (6)
3. Mahmood & Blanco (1)

Stvarni top 3: Mahmood & Blanco, Elisa, Gianni Morandi

2021:
(27.decembar 2020.)

1. Francesca Michielin & Fedez (2)
2. Maneskin (1)
3. Annalisa (7)

Stvarni top 3: Maneskin, Francesca Michielin & Fedez, Ermal Meta

2020:
(8.januar 2020.)

1. Alberto Urso (13)
2. Anastasio (14)
3. Achille Lauro (8)

Stvarni top 3: Diodato, Francesco Gabbani, Pinguini Tattici Nucleari

Jel može neko da mi objasni kako funkcioniše Nuove Proposte i zašto Sanremo na svake 2 godine menja model funkcionisanja? Da li ti izvođači nastupaju istu noć kao drugi ili je to odvojeno?

Piše u prvom postu teme, valjda nije ništa promenjeno ovih dana. Po dvoje novih nastupa druge i treće večeri Sanrema, a pobednici te dve večeri onda odlaze u njihovo finale četvrte večeri, kada se proglašava pobednik te kategorije.

Poky zavisi od umetnickog direktora kako odluci. Plus ima na rai-u kao talent show Giovani, 4 finalista idu na Sanremo. Ima na rai playu takmicenje i na instagramu to takmicenje.

Ako dobro pamtim, ranije su nastupali na početku pre prvih takmičarskih pesama.

Maltene svake druge godine menjaju nešto, pa smo tako i kod Amadeusa imali različite formate, od toga da su samo nastupali, do učešća, gde su se pobednici Giovani sekcije takmičili u redovnom programu (kao prošle godine).

OPA
Regionalni administrativni sud u Liguriji je doneo presudu i obrazlozio je na 58 strana:
Direktno poveravanje organizacije festivala Raiju od strane opštine Sanremo za 2024-2025 je „nelegitimno“: bez prejudiciranja sledećeg izdanja, od 2026. moraćemo da nastavimo „sa tenderom otvorenim za operatere u sektoru“ .
Regionalni administrativni sud u Liguriji: „Dodeljivanje Rai festivala Sanremo je nelegitimno.
Ovo se ne odnosi na izdanje iz 2025., ali trka je moguća od 2026. godine. RAI: 'Organizacija ostaje u našem vlasništvu'
Moguce da na tenderu ponude vise Mediset ili Discovery.
Nije mi jasno sta to znaci za odlazak pobednika na Evroviziju?

https://www.ansa.it/amp/sito/notizi...rai_580f7a92-ae6b-49ee-a737-6219f6ae92a6.html

U toku je Giovani finale, a istovremeno se objavljuju nazivi pesama. za Big ekipu:

Clara - Febbre 🔥

Elodie - Dimenticarsi alle 7, molim forumske Italijane za kontekst 🌚

Evo svih 30 učesnika i naziva pesama:
  • Achille Lauro - Incoscienti giovani
  • Gaia - Chiamo io chiami tu
  • Coma_Cose - Cuoricini
  • Francesco Gabbani - Viva la vita
  • Willie Peyote - Grazie ma no grazie
  • Noemi - Se ti innamori muori
  • Rkomi - Il ritmo delle cose
  • Modà - Non ti dimentico
  • Rose Villain - Fuorilegge
  • Brunori SAS - L'albero delle noci
  • Irama - Lentamente
  • Clara - Febbre
  • Massimo Ranieri - Tra le mani un cuore
  • Emis Killa - Demoni
  • Sarah Toscano - Amarcord
  • Fedez - Battito
  • Simone Cristicchi - Quando sarai piccola
  • Joan Thiele - Eco
  • The Kolors - Tu con chi fai l'amore
  • Bresh - La tana del granchio
  • Marcella Bella - Pelle diamante
  • Tony Effe - Damme 'na mano
  • Elodie - Dimenticarsi alle sette
  • Olly - Balorda nostalgia
  • Francesca Michielin - Fango in paradiso
  • Lucio Corsi - Volevo essere un duro
  • Shablo feat. Gue, Joshua e Tormento - La mia parola
  • Serena Brancale - Anema e core
  • Rocco Hunt - Mille volte ancora
  • Giorgia - La cura per me
Iz sekcije Sanremo Giovani izabrani su Vale LP & Lil Jolie, Alex Wyse, Settembre i Maria Tomba i oni će se takmičiti u kategoriji Nuove Proposte na ovogodišnjem festivalu.

Jedva čekam ovo izdanje Sanrema. Koliko mi je ranije ovaj festival bio mučan za praćenje (i dalje je malo lol), sada mi je otkriće sjajne muzike. Da nije foruma i fsc, ne bih ni znao za mnoge sjajne izvođače.

Reakcije Bigsa na saopsravanje imena ucesnika na Sanremu 2025

Izašla su imena autora nekih pesama.

https://www.radioitalia.it/news/gli-autori-delle-canzoni-del-festival-di-sanremo-626949

Izvesna Federica Abbate ima šest pesama na takmičenju, takoreći spremna za Melfest lol

Između ostalih, radila je i Clarinu pesmu sa Madame i Dardustom, to mi baš obećava.

Sviđa mi se i najava za Elodie. Radila je pesmu sa Davidom Petrella i Davidom Simonetta (prvi je pisao i Purple in the Sky, Guarana i Ok. Respira).

Back