it Italija 2025: Lucio Corsi - Volevo essere un duro

30 učesnika ponovo?! Plus još mladih? 😖 Opet će izgleda biti kvantitet ispred kvaliteta kao poslednjih par godina, uz predosadan program do ranih jutarnjih sati?
Ne sviđa mi se to nikako!

Kad vidim smaračicu Noemi po ko zna koji put, nije mi dobro! I Coma_Cose su krenuli tim stopama - svake druge godine. Irama takođe počinje da bude naporan. Istina je da je imao nekoliko odličnih pesama ranije, ali ako treba da ga gledamo gotovo svake godine dok ne pobedi, to dovede do zasićenja. Bolje da je pauzirao par puta, pa onda da se (trijumfalno) vrati.
Iskopine poput grupe Modà, Giorgia, Massimo Ranieri smo videli u prethodnih par godina i nisu ništa prikazali, te su mogli i neki drugi umesto njih. Achille Lauro - ne više, molim vas!!! Mislim da smo videli sve "neviđeno" od njega. 🤪

S druge strane, Serena Brancale me je najviše obradovala na spisku učesnika. ☺️ I Joan Thiele je odlična podrumarka! Sarah Toscano je isto dosta dobra, ali je komercijalnija i više po nekom ukusu FSC učesnika, rekao bih. Nisam ni skontao da je na spisku Elodie dok niste pomenuli! :D Što se nje i Annalise tiče, one su toliko dobre da mogu uvek i iskreno mi ne smeta ni kada se ponavljaju. 😆 Willie Peyote - slažem se sa Pokyjem. Neka ponovi 2021. godinu i biće odlično! Gabbani, Mikjelinka i Fedez odvojeno očekujem da budu konkurentni, a i Rocco Hunt nije bio skorije, a ima šta da ponudi. Ova 4 repera među kojima je i Tormento (Sottotono) se nadam da isto imaju šta da ponude, a iz te kategorije Emis Killa isto može da bude odličan, realno. Olly je bio baš simpa "prekjuče" i lepo što se vraća, kao i Rose Villain od prošle godine - zaslužuje novu šansu.

Sve u svemu, čini mi se da su sveukupno nešto bolja i raznovrsnija imena nego prethodne dve godine, ali videćemo već u februaru.

Meni je Noemi baš posebna zbog glasa. Obožavam Non smettere mai di cercarmi (2018) i Ti amo non lo so dire (2022).

Realno smara malo kada na slepo znaš preko pola učesnika Sanrema svake godine kad izađe spisak, al kontam da kad si italijan i svake godine gledaš najveća imena na sceni to ti ima drugačiju težinu.

A i uglavnom se vrte ista top imena + svi najpoznatiji sa spiska su bili na nekom izdanju prethodne 3-4 godine (ima i ponavljača sa prethodnog).

Meni čak ni to nije garant da će mi se dopasti pesma. Možda sam nešto propsutio, ali čini mi se da su jedino Levante i LRDL imali pesme koje su mi čiste desetke u oba pokušaja. Recimo Due Vite mi je tada bila nekako mlaka u nastupu, a moguće jer sam očekivao banger od Elodie. Baš me zanima na koju će stranu sada. Volim što je Clara opet tu (možda se Baloš opet prijavi sa istim uvodom 🎭)

Last edited:
Da, nadam se da će Elodie biti više u fazonu "Andromeda", a manje "Due Vite"

Meni je Due Vite super sada, slušam je, ali nekako me nije hvatala na prvu. Voleo bih da sada dođe sa nekom bržom pesmom u fazonu onih sa OK. Respira i Red light albuma.

Bagno a mezzanotte, Tribale, Purple in the sky isto.

A Black Nirvana sa Red light albuma me jako podseća na Andromedu.

Meni je Due bila favorit broj 1 pre dve godine na Sanremu. A sećam se da su svi negodovali i retko kome se dopala pesma, makar tada.

Inače, zaboravio sam da napomenem, sada vidim da je Tony Effe izuzetno popularan u Italiji u poslednje vreme, ali nisam čuo za njega do sada. :D Možda bude jedan od favorita.

^ Sećam se da ti je bila favorit.

Ja sam očekivao nešto drugačije, zato mi je tada pesma bila mlaka.

Cenere je posle bila hitčina a sećam se da su/smo je i na forumu voleli. Meni je isto bila sasvim ok za to kojem žanru naginje.

Od superfinalnih pesama na poslednjim izdanjima jedino baš žalim što Elisa nije otišla 2022. Divna balada, iako je moj favorit tada bila Ciao Ciao, ali Lista superfinale teško da će videti, nažalost.

Meni licno je Lauro jedan od najkreativnijih autora. Album Lauro je odlican. On je prvi umetnik u Italiji koga je 1 diskografska kuca postavila za umetnickog direktora. Sem toga ima business mind, zaradio milione investiranjem u cripto, muzicari ulazu preko njega i imaju sigurnu zaradu. Ima i fondaciju koja pomaze mladim osobama koje imaju probleme. Ali me cudi razlcitost u kvalitetu pesama sa albuma i onih sa kojima dolazi na Sanremo koje su mediokritetne. Ne razumem.

Opa, dobra grupa :) Team Irama, Elodie i Kolors za sad :cool: (iako su i oni svi malo dosadni)
Vidim Fedez i Tony Effe na istom spisku (+Gue), ovaj pobedio Amadeusa u pripremi skandala. Jos da stavi Chiaru da vod :cool:

"Irama, Moda i Gabbani su "udarnici" igre, u poslednje vreme stalno u vrhu, ali ne i na tronu. Imaju pogaču u ruci, ali ne i nož da preseku do kraja. Upravo u takvoj situaciji se oko njih kovitla, podiže se bura. A ko će iz kovitlaca da nadjača, to sam Bog zna. Vrebaju, kao kopci, naoštreni, nabrijani, što novi, što stari, sa svih strana, a za milost ne znaju. Ima ih, tušta i tma! Dve legende italijanske muzike, Massimo Ranieri i Marcella Bella su tu da izvrsnim vokalima usijaju vlažne februarske noći! Grmeće Ariston.
Rocco Hunt je tu da napravi totalnu pometnju. Francesca Michielin ovoga puta naspram Fedez-a, auuu, biće ovde okršaja na više frontova. Ko se od učesnika u ovo upustio, mora imati živce kao strune..nema mu druge.. Alternative, rock-a, pop-a, rap-a, trap-a, canzzone, svega na tanjiru..ludnica, može da počne.. ✊🏾🤩🙌🏾❤️"

Воли вас уредник од 3 слова

Ne mogu da se setim ko je prošle godine bio favorit kladionica odmah po objavljivanju spiska? (Annalisa?). Sada je to Elodie, odmah iza Giorgia (iako je veliko ime, to mi je ipak malo nerealno).

Back