it Italija 2025: Lucio Corsi - Volevo essere un duro

Bukvalno da su obrnute pesme za Italiju i SM, ja negde mislim da SM sa ovim možda i ne bi ušao u finale. Za sve one koji misle da ime države nije bitno (itekako je bitno), ovo je čist dokaz.

Има и то своје. Али треба имати у виду да Италијани као селекциони фестивал користе Санремо, фестивал са огромном традицијом, где из године у годину учествују највећа имена италијанске музичке индустрије. Тамо тешко да ће лоша песма завршити при врху

Stoji da bi Gabry prošao odlično da je išao za Italiju a Lucio loše za SM, što je jako nepošteno. Complice 5p u pf, a da se tad Italija vratila sa tim, bila bi top 5.

No dobro, opet, Lucio je zaslužio top 5, meni je bilo premoćno, još mi sestra kaže, pošalji jedan glas za Italiju 😁

Pa, nisam neki ljubitelj ove pesme i mislim da nije morao baš u top 5, ali mi je drago zbog njega, jer je bilo dosta pogrdnih komentara na račun njegovog izgleda.

Stvarno ne razumem šta je u ovoj pesmi i nastupu za preko 150 poena žirija. Stvarno su precenjeni samo zato što su Italija. Ni najmanje nisu zaslužili da budu u top 5. Po meni je i top 15 bio upitan.
A ne razumes isto tako zasto smo se mi plasirali na 14. mestu? U tome i jeste problem, ako si tripovao da mozemo bolje ni ne mozes da shvatis ovu pesmu, nastup i ovog mladog umetnika koji je autor i kompozicije i teksta a gle slucaja, gitarista mu rezirao nastup. Pokusaj.

Kakve veze sad imamo mi? Italijanska pesma mi nije legla ove godine, mislim da su nezasluženo u top 5 i da je bilo mnogo boljih. Što ne znači da pesma ne nosi jaku poruku i da on nije sjajan umetnik.

Ovo mi je baš veliko (otprilike i najveće) iznenađenje! Jeste da je pesma neobično lepa, sa zanimljivim tekstom i originalnim scenskim prisustvom, ali nisam mislio da će Italija (koliko god to prepoznatljiva zemlja na ESC-u bila) uspeti ove godine da se domogne i leve strane tabele, a kamoli top 5 rezultata.
Očito da je i žiriju i publici prijao neki odmor i alternativa od usiljenih nastupa, mada je i jezik sigurno imao uticaja, ali činjenica je da nije baš bilo ovakvih konceptualnih stvari ove godine i to je bilo presudno, a ne glasanje po nekom defaultu za šta god da je došlo sa Sanrema.
Svaka čast, svakako! 🙏

Teško je posle tako nečega biti pametan, ali siguran sam da Olly ne bi bio ni blizu tome.

Italijani su uspeli da donesu ovaj mega dugacak klavir, a nama je ispala “monumentalna” stena od stiropora 2024. godine tokom transporta. Kakav diletantizam

IMG_0541.webp

Oni svake godine imaju diskutabilne clanove zirija koji ne kapiraju sta je Pesma za Evroviziju. Mozda kod njih niko nece da zirira? Evo clanova italijanskog zirija:

Diego Calvetti, producent; vecinom producirao za osrednje izvodjace ali i nekoliko koji su se izdvojili: Noemi, za Elodie radio Due anime perse i pesmu koja je pobedila na Sanremu i ucestvovala na Esc Ermala Meta i Fabrizia Mora 2018., to mu je bila i poslednja uspesna pesma;

Giulia Ausanio, wannabe pevacica, clan grupe Keen Desire ciji youtube kanal BROJI 10 POTPISNIKA (nije zezanje);

Mattia Marzi, isto zeleo da postane pevac ali je kriticar casopisa Rockol i pise biografije muzicara;

Manola Moslehi, voditelj radija;

Andrea Settembre je klinac koji je pobedio na Sanremu Giovani ove godine inace je vrlo talentovan kantautor i odlican pevac;

Salvatore Carusotto, ovo je interesantno sto ovaj covek nije dao Austriji vise poena?
muzicki je konsultant u radio Rai, gde se bavi najvažnijim radio i televizijskim produkcijama kako pop muzike, poput festivala u Sanremu, tako i klasične i operske muzike. Snimio Rigoleto koji je izveden u Kraljevskom pozoristu u Muscatu u Omanu!

Last edited:
Nisam ovde uopšte sumnjao u top 10 a na kraju bi i puno više od toga. Baš je bilo divno i izdvojilo se kvalitetom.

Zaslužen rezultat.

Jako mi prija ova pesma, slusa se i dalje. Bas nisam imao ideju sta da ocekujem ovde sto se tice rezultata, ali Top 5 apsolutno zasluzen.

• Love
Reactions: Lux
Ova pesma je oslobađanje potisnute tuge, dosadno jeste ali je lepo kad ste u procesu kilavih dana.

Back