it Italija 2025: Lucio Corsi - Volevo essere un duro

Ne verujem da bi kompletan titl za Konstraktin nastup uticao na krajnji plasman, jer teško da bi samo zbog toga dobila još 150 poena... Nije baš da žiri previše obraća pažnju na tekst, dok kod publike, neračunajući Ukrajinu, već je bila u samom vrhu i po broju poena, a da li bi ostala 4. kod publike ili bila druga, to ne bi uticalo na konačan plasman.

Ja nisam sigurna. Vecina ljudi je bila u fazonu sta je ovo? Covid? Religiozna sekta? Spa? Mozda ne sve stihove ali najvaznije. Konstrakta i jeste htela jos subtitlova ali joj nisu dopustili.

Jesu neki bili zbunjeni, ali svejedno su masovno glasali. Ne mora se sve razumeti da bi se udelio glas. A da premaši Ukrajince po broju glasova ili im se maksimalno približi, što se tiče publike, mislim da je bilo nemoguće. Čak i da su pročitali ceo tekst, možda ne bi sve shvatili na odgovarajući način. Pa i mi ovde smo tu pesmu analizirali duže vreme, nismo imali potpuno skrojeno mišljenje nakon prvog slušanja.

Napisala sam par pozicija gore, nikako ne bi pobedila Ukrajinu te godine. To je bila politicka pobeda.

Ali ne može se ignorisati postojanje Ukrajine na toj Evroviziji. Oni su uzeli ogroman broj poena, i drugima nije preostalo puno da podele, tako da kako god okreneš, 150 poena teško da se dobije zbog kompletnog prevoda.

Možda bi titlovi za ICS pružili kontekst gledaocima, ali meni bi takav nastup bio potencijalno naporan za praćenje. Ponavljanje teksta bi možda odvlačilo pažnju od vizuelnog dela i naročito njenog lica, mimike. Mislim i da je ljudima bilo zabavno da sami učitavaju značenje, videli smo gomilu mimova po mrežama. Deo sa tapšanjem i Biti zdrava bili su dovoljna udica da se ljudi instant zakače.

Толико о ономе "треба да се гласа за пјесму за ЕВ на Санрему, треба да раздвоје гласање"

Мада можда би Анализа побиједила на том гласању 😭😭

А ове године Елоди 10.

Мада не вјерујем, Манго је баш имала гласаче иза себе тако да контам да би и ту гласали.

У ствари, добио би Ђолије 😂😂 ко би могао да га престигне

Pa treba, prosle bi pobedili Analiza ili Mahmud i bili top3 😀
Uteha im je što su u samoj Italiji ostali zapamćeni kao najveći hitovi prošle godine...
Deca po školama i dalje na priredbama igraju koreografije na te dve pesme...
(Italijanima je to važnije od Evrovizije...)

Kao i Cuoricini ove godine...

Толико о ономе "треба да се гласа за пјесму за ЕВ на Санрему, треба да раздвоје гласање"

Мада можда би Анализа побиједила на том гласању 😭😭
To su takve gluposti, vidim Big Mama koja je lizala pod pre neku godinu na Sanremu je nesto pricala na tu temu koji dan pred finale, a onda je Lućo demantovao sa jednim lepim top 5 rezultatom.

Fanovi ne mogu da shvate da ti zenski bopovi koji prolaze lose na Sanremu, da su zapravo uglavnom nizeg kvaliteta i da bi prosli dosta slabije na ESC. Vidimo na primeru Spanaca kako je to kad se slusa iskljucivo ESC balon.

A price o precenjivanju Italije padaju u vodu kad se vidi da su zadnjih 8 godina konstantno i u top 10 publike i dobijaju ravnomerno poene iz cele Evrope, nisu deo nijednog glasackog bloka.

Zanimljivo je da je Italija ove godine osvojila najmanje bodova ukupno od 2017. godine, a usli su u top 5, za razliku od nekih njihovih pesama koje su imale veci publicitet. Po prvi put su, takodje, dvocifreni kod publike u tom periodu. U tom periodu su jos samo Meta i Moro bili dvocifreni u ziriju 2018.

Ipak, bodovi su se tako razlili da su uspeli da zavrse u top 5. Takodje, posle Mahmuda, Maneskina i Andjeline, eto Italije opet cetvrte kod zirija.

Back