it Italija 2026: Sal Da Vinci - Per sempre sì

Sef Sale ce imati plesace i coreo.
“Za razliku od mnogih evrovizijskih nastupa, kojima su poslednjih godina dominirali spektakularni efekti i stalne promene scena, italijanska ponuda kao da se fokusira na suštinskiji, ali emotivno snažniji pravac. Saketin rad, u tom smislu, neće preplaviti umetnika, već će ga pratiti, stvarajući narativ u skladu sa porukom pesme. To će biti izazov: istaći se u veoma konkurentnom okruženju bez žrtvovanja sopstvenog identiteta. Doneću svoju viziju i svoj italijanski identitet“, objasnio je Sal Gente-u.

Minimalni, gotovo suspendovani pokreti pratiće pevačev ulazak i pet izvođača na scenu sa njim. Kako muzika krešendo raste, koreografija postaje dinamičnija, tela će tražiti jedno drugo, a zatim se odbijati, i konačno, simboličan gest – ruke na grudima, već prisutan u Da Vinčijevom nastupu – postaje kolektivan, transformišući scenu u zajednički ritual. Sve se ovo odvija pod toplim osvetljenjem, nijansama zlatne i bele, i kalibrisanom upotrebom LED projekcija kako bi se stvorio efekat intimnog prostora”

Obožavam njegovu boju glasa, doslovno jedna od najlepših koju sam ikad čuo kod muških pop pevača.
I naravno da je uz Deltu ove godine iskusna zvezdetina na nivou, bukvalno su kao tata i mama svima ostalima.

Ali sve to mi i dalje ne popravlja dovoljno utisak o samoj pesmi, za mene je presladunjava, previše se oslanja na poznato, podosta outdated, i kao neki poslednji trzaj starih pohađača letnjih igranki; a usput i kao nešto starije iz neke Tony Cetinski / Dino Merlin priče, samo u italijanskom šmeku, na koji i inače teže padam.
A nisam ni kidara ni Gen Z.

Ne mogu da kažem da mi je grozna pesma, naravno, nekakva muzička estetika jeste tu, samo nije po mom ukusu, a izvan njega ni kompetitivno za moje pojmove. Negde mi je oko 22-23. mesta ja mislim u ličnom rangiranju.
No jasno mi je da ovo (a ni Italija generalno, kad god, s čim god) u maju iz top 10 ispasti neće, pre bi se Sunce ugasilo lol, možemo samo da diskutujemo u kom delu top 10 će se naći.

the-simpsons-homer-simpson.gif

Piše mu u biografiji da je rođen za vreme očeve ture po SAD, što bi moglo značiti i da nije živeo tamo dovoljno da može naučiti jezik. 🙂

Sviđa mi se ova pesma iznad (navijala sam i za nju), ali s obzirom na to da je završila treća i dalje nam ništa ne garantuje da bi uopšte došla u mogućnost da bude pitana za učešće čak i da je on odbio učešće.

Dovoljno da dobije drzavljanstvo. Otac mu je isto bio pevac. Da, Ditonellapiaga je bas evrovizicna, ali Sef mozda pokupi glasove nostalgicara i dijaspore.

Back