Izbori

Tačno, ali to bi isto uradio i DS da je ostao na vlasti, ili bilo ko drugi kome je cilj EU integracija. Mislim da je i budali bilo jasno da će nas uslovljavati pitanjem Kosova. I ne samo integraciju, već i ekonomske odnose, investicije. Tadić nije hteo da se petlja, pa je dobio ozbiljne packe od Merkel kada je došla u posetu 2011. i ohladila ih sa onim ''vaše institucije moraju da se povuku sa Kosova, bez toga nema dalje''. Sigurno nas ne bi odveo u neku novu izolaciju. Naredne godine je izgubio izbore.

Dobro, onda bi izgubio izbore.

jednostavno je činjenično stanje da je to glavni orijentir kod Srbalja.

Kod ogromne većine Srbalja je bitnije Kosovo nego EU integracije i to je tako. EU integracije su bitne za one koji oće preko, a oni će se snaći.

Lično smatram da su EU integracije pozitivne, ali treba biti realističan.

Vučić se može pobediti na pitanju Kosova i pitanju lopovluka, pitanje EU nije nešto na osnovu čega gubi izbore.

Vidiš i po anketama koliko su ljudi nezainteresovani za EU integracije, svake godine je podrška manja. Ali sa druge strane uzmi sve što dobijamo od EU, od novca do svih trgovinskih i ekonomskih sporazuma, uvedi vize i sl, pa da vidimo gde smo. Ode keš, investicije. Ne znam koliko njih bi izabralo takvu opciju.

A Šešelj je inače moralni orijentir lol
Čovek zlo.

Meni je neverovatno da ova ima obraza da dođe pred kamere i ispoveda se o kojekakvim muljačinama, a klimala je glavom na sve što je Vučić pričao i bila deo te mašinerije. To važi i za Nikolićevu savetnicu. I sada očekuju da ih neko podrži u samostalnom pol.delovanju...kakvi pajaci.
Rekao sam ČAK I ŠEŠELJ, čime jasno stavljam do znanja šta mislim o ličnosti i moralu Vojislava Šešelja...

To je istina, izolaciju niko ne bi izabrao, što govori o licemerju Srba kao naroda.

S druge strane, ruku dajem da nijedna jedina opcija koja izlazi na izbore ne bi prekinula pregovore za ulazak u EU, samo bi ih u najgorem slučaju usporila iliti blokirala isto kao što radi SNS. Tako da bi bili u istoj situaciji u kojoj smo sada.

dobro, ali to je jedino pitanje na osnovu kojeg realistično može izgubiti izbore
Čak sad mislim da ni na tome ne bi 'izgubio' izbore. Toliko je moćna SNS mašinerija medijska pre svega, manipulativna, sistemi uslovaljavanja, potkupljivanja da bi i tu izmislili razlog da eto, nisu oni, nije Vučić nego je neko drugi kriv, a verovatno da bi smandrljali, tj. maksimalno pokušavali da Kosovo nije uopšte priznato i da je to možda privremeno ili šta već.

EU integracije su bitne za one koji oće preko, a oni će se snaći.
Nikako! :D Zašto bi njima bile bitne? Sam si rekao da će se snaći.
Od toga bi valjda, ako bi to funkcionisalo kako treba, upravo mi koji ostajemo u zemlji trebalo da dobijemo vladavinu prava, institucije, normalnu državnu upravu, stabilnost, uništenje korupcije, a više je pitanje u praksi koliko sve to danas u EU funkcioniše sa (potencijalnim) novim zemljama članicama.

Čak sad mislim da ni na tome ne bi 'izgubio' izobre. Toliko je moćna SNS mašinerija medijska pre svega, manipulativna, sistemi uslovaljavanja, potkupljivanja da bi i tu izmislili razlog da eto, nisu oni, nije Vučić nego je neko drugi kriv, a verovatno da bi smandrljali, tj. maksimalno pokušavali da Kosovo nije uopšte priznato i da je to možda privremeno ili šta već.
kada je pro-evropska opozicija jača Vučić je u svojim medijima rusofil srbenda, kada je desničarska opozicija jača Vučić je evropejac. Sve u svemu jasno je da tu nije ni jedna ni druga struja zastupljena, već bezideološka šljuštura bez kritičke svesti.

Nikako! :D Zašto bi njima bile bitne? Sam si rekao da će se snaći.
Od toga bi valjda, ako bi to funkcionisalo kako treba, upravo mi koji ostajemo u zemlji trebalo da dobijemo vladavinu prava, institucije, normalnu državnu upravu, stabilnost, uništenje korupcije, a više je pitanje u praksi koliko sve to danas u EU funkcioniše sa (potencijalnim) novim zemljama članicama.
Bugari 17 godina u EU, pa su tu gde i mi. EU može biti uslov, ali ne i garant napretka. Napredak kreće isključivo od tebe samoga.

Razumeo sam, a ja sam rekao da on treba da bude kompas za bilo šta.
Ocigledno nisi, poenta price je, zamisli koliko je ona muljala i bila očajna, kada čak i jedan Šešelj koji zaista retko ili nikadaa ne sme i nece da spominjen parednjake i ćuti kao zaliven, kada je čak i takav uzasan covek poput njega rekao da je lopov, krala malverzacije i za Tomu za vilu, onda je sve jasno...

Pa izgleda da EU priča jeste propala načisto ovde i ne bi me čudilo da budemo večiti kandidati kao Turska. Za to su krivi i EU i Srbija. Mašala.

Ocigledno nisi, poenta price je, zamisli koliko je ona muljala i bila očajna, kada čak i jedan Šešelj koji zaista retko ili nikadaa ne sme i nece da spominjen parednjake i ćuti kao zaliven, kada je čak i takav uzasan covek poput njega rekao da je lopov, krala malverzacije i za Tomu za vilu, onda je sve jasno...
Merry-go-round

Bugari 17 godina u EU, pa su tu gde i mi. EU može biti uslov, ali ne i garant napretka. Napredak kreće isključivo od tebe samoga.
Napretka, makar direktnog sigurno ne, mnogo više institucionalnih promena, ali one bi trebalo da budu preduslov za ostalo.

Bugarska opet ima veći BDP po glavi stanovnika od nas (valjda negde oko 13.000 $ naspram naših 9.000) iako je imala problema sa rastom, ima priličnu finansijsku stabilnost poslednjih godina, nisku inflaciju i veliko smanjenje nezaposlenosti, ali je ono pre svega posledica odliva radne snage i gubljenja radno sposobnog stanovništva što je verovatno najveći problem za :bg: danas.

Pa izgleda da EU priča jeste propala načisto ovde i ne bi me čudilo da budemo večiti kandidati kao Turska. Za to su krivi i EU i Srbija. Mašala.

Nema ovo vise veze sa Srbijom, EU se nece dalje siriti dok se ne reformisu a to ce malo teze ici.

Proces koji traje preko 20 godina bi svakog zamorio, pa ne iznenadjuje stav sad vecine ljudi u Srbiji. Neki ideoloski ne zele, a i mi koji smo pro-EU smo postali skepticni posle silne podrske EU balkanskim stabilokratijama. Interes>>vrednosti.

Hteo sam da kažem da nije kao da trčimo da otvaramo i zatvaramo poglavlja i ginemo da reformišemo sve i svja da bi što pre ušli u EU. Naprotiv. Lol.

Nit mi žurimo, nit žure oni. Slušao sam nekog eksperta vezano za EU i rekao je da u principu EU može bez većih problema da odobri otvaranje većine poglavlja (osim ako ne zaostaješ baš previše), zato što svakako to poglavlje posle treba i zatvoriti, što je veći deo posla. Ali u našem slučaju to ide jako sporo.

Paaaa da, tako da pre će se EU raspasti nego što ćemo mi postati članovi. Non-EU citizens red na pasoškoj kontroli. 🎉

Back