Izbori

Naravno da su bliski opoziciji.
Tu takođe nema diskusije, činjenica.
Samo ne mogu da ih stavim u isti koš sa informerom i sličnima, ono su stranačka glasila i trovačnica.
Drago mi je da se tu slažemo.
Mediji Junajted grupe su mnogo bliži opoziciji, nego što je RTS i vlasti i opoziciji.

Informer je posebna priča i u njihov rang ne možemo nikoga staviti.

Marinika nije nikakav uzrok, vec samo posledica ili reakcija. SNS je odgovoran za podele u drustvu i dovodjenje do ove napete situacije, gde prakticno covek mora birati stranu da ne bi bio etiketiran od jednih i od drugih.

Takodje jedna jako bitna tema koja ce nazalost proci ispod radara, a i te kako ima veze sa trenutnim stanjem tj. sa nepostojecim institucijama u ovoj zemlji. Andrej Obradovic, gej momak, nad kojim se policija brutalno izivljavala u njegovom stanu prosle godine odlucio je da napusti Srbiju. Sve tuzbe i prigovore koje je momak ulozio su odbijene, u medjuvremenu su ga uhodili i pretili mu svaki put kad bi javno progovorio. Ja stvarno nemam reci. Zelim mu sve najbolje.

https://n1info.rs/vesti/udruzenje-n...g-navodne-policijske-torture-nad-lgbt-osobom/

Radio-televizija Srbije će protiv TV Informer i odgovornih na TV Informer pokrenuti sudske postupke zbog neovlašćenog reemitovanja emisije "Četvrtkom u 9“.

RTS će, kao proizvođač emisije "Četvrtkom u 9", tražiti da se odgovorni kazne zbog kršenja Zakona o autorskom i srodnim pravima. Niko sa TV Informer nije se obratio RTS-u sa zahtevom da se reemituje pomenuta emisija, u kojoj je gost bio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, već je sadržaj neovlašćeno preuzet, reemitovan i prikazan kao sadržaj specijalne emisije TV Informer, čime je Zakon grubo prekršen.

Izvor: https://www.rts.rs/lat/vesti/drustvo/5647164/rts-najavljuje-tuzbe-protiv-tv-informer.html

Radio-televizija Srbije će protiv TV Informer i odgovornih na TV Informer pokrenuti sudske postupke zbog neovlašćenog reemitovanja emisije "Četvrtkom u 9“.

RTS će, kao proizvođač emisije "Četvrtkom u 9", tražiti da se odgovorni kazne zbog kršenja Zakona o autorskom i srodnim pravima. Niko sa TV Informer nije se obratio RTS-u sa zahtevom da se reemituje pomenuta emisija, u kojoj je gost bio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, već je sadržaj neovlašćeno preuzet, reemitovan i prikazan kao sadržaj specijalne emisije TV Informer, čime je Zakon grubo prekršen.

Izvor: https://www.rts.rs/lat/vesti/drustvo/5647164/rts-najavljuje-tuzbe-protiv-tv-informer.html
Sve je bolje od čistog zla zvanog informer.

Takodje jedna jako bitna tema koja ce nazalost proci ispod radara, a i te kako ima veze sa trenutnim stanjem tj. sa nepostojecim institucijama u ovoj zemlji. Andrej Obradovic, gej momak, nad kojim se policija brutalno izivljavala u njegovom stanu prosle godine odlucio je da napusti Srbiju. Sve tuzbe i prigovore koje je momak ulozio su odbijene, u medjuvremenu su ga uhodili i pretili mu svaki put kad bi javno progovorio. Ja stvarno nemam reci. Zelim mu sve najbolje.

https://n1info.rs/vesti/udruzenje-n...g-navodne-policijske-torture-nad-lgbt-osobom/
Pretužno. Želim mu puno sreće gde god da se uputio, sigurno je bolje nego ovde.

https://n1info.rs/vesti/ilic-studen...-prevelik-teret-ali-ne-treba-da-ga-nose-sami/

Dobar intervju Dejana Ilica danas N1, poslusajte. Pricao je o nuznosti politicke artikulacije protesta i neophodnosti neke vrste saradnje sa opozicijom, kakva god ona trenutno bila. Rece neko u komentarima trenutno je Vucicu najvazniji posao da drzi opoziciju sto dalje od studentata. Studentska pobuna mu je neprijatna ali ne i opasna.

Last edited:
Ne slažem se sa tim, još je rano. Najpre je neophodno da se opozicija pročisti, što znači obavezan odlazak iz političkih procesa onih koji ne znaju gde udaraju i koji povlače vrlo problematične poteze, jer će takva saradnja ići u koristi vlasti, a ne opozicije. Druga stvar je jasno definisanje zahteva, to je ono što sam više puta rekao. Meni oni i dalje nisu jasni, jer nije uspostavljen mehanizam proverljivosti ispunjenosti zahteva. Npr. neka univerzitetska komisija sastavljena od nezavisnih stručnjaka, mogla bi da pomogne u tome. Mora se znati gde je granica kada bi se moglo reći da su zahtevi ispunjeni.

Trenutno se izbegava diskusija o tome i svaka mogućnost razgovora se odbacuje, sa bilo kim iz vlasti, jer se uglavnom poziva na nepoverenje i smatra da je sada prekasno da se to promeni. Ako je tako, onda treba jasno istaći da se ide na rušenje aktuelne vlasti i reći šta su naredni koraci. U tom kontekstu, moglo bi se reći da polako protesti prelaze u političke.

Idealno bi bilo da se nekako izbori prelazna vlada sastavljena isključivo od nestranačkih ličnosti, oročena na 6 meseci do godinu dana, a za to vreme opozicija da se dozove pameti i izbori za naklonost građana.

Čovek koji ima obraza bi posle izgovorene rečenice od 1.novembra, a to je : "Sve smo renovirali, samo nju nismo" govori o nadstrešnici, morao da podnese ostavku. Mada jako je lepo to što studenti uvek potenciraju da nije nadležan, tako ni tada tog 1.novembra nije bio nadležan nego je brže bolje hteo da prikupi političke poene i zadrži svoje biračko telo. Tako je i došla ova jeziva izjava.
Nikada nisam bio neko ko se "zanosi", veruje u neka čuda i slično, ali sada stvarno mislim da je moguće da će ovi protesti možda doneti nešto dobro za celokupnu zajednicu. Mislim u onom delu da će se ljudi na sitnijim pozicijama moći malo teže odlučivati da pređu preko određenih crvenih granica i da ćemo korak po korak ići ka jednom normalnijem sistemu. Deluje mi da je godinama, da ne kažemo decenijama uzimano zdravo za gotovo da se za sve muljavine i mahinacije neće odgovarati pa se prešlo od onog blagog kraduckanja što kaže Velja Ilić do krupnijih i unosnijih biznisa. Porodično su neki ljudi dolazili na vlast i pozicije (bukvalno nasledno) i to ne mislim samo na ove "popularne" političke familije Dačić, Krkobabić, Milošević, Šešelj nego i na lokalnom nivou. Došla mlađa generacija, još bezobraznija, još manje obrozovana i naravno puna sebe.

И шта кажете оће бити нових избора, шта је с овим протестима? Оће блокира још неки мост ил' неће? Мисдим да је Вучко и сам сконтао да ништа од ових протеста не може да га угрози јер је уклонио страни фактор и зато пушта народ да протестује. Радујем се што ће школска година вероватно отићи у јул и суботе ће се одрађивати.

Vučiću baš nije dobro ovih dana. Sa Mađarima se konsultuje oko tzv. deklaracije o Vojvodini, Vojvodina u Srbiji, kako god da se zove. Jer inače Srbi u Vojvodini žele da se otcepe od Srbije, pa će se sa Mađarima boriti protiv njih. Ovo je neviđena mentalna akrobacija.

Zanimljivo da se bavi time trenutno, a što se otkrilo da su za jednu noć neki ukrali 18 tona železničke opreme kod Vrbasa, to nije bitno. Kako neko može da dođe i da za noć maltene odnese celu infrastrukturu? Pa tu je trebalo da bude nekoliko kamiona na licu mesta, to je trebalo organizovati.

Ne, važnija je tema koja u narodu ni ne postoji, ali došlo je iz marketinške kuharice SNS tima.

Lik je totalno prsô.

Puca po svim šavovima. To za Vojvodinu i Mađare mi je smejurija. Pa prvi je njegov drugar Orban imao upitne izjave o Velikoj Mađarskoj, ali neeeee, Vojvođani hoće da se otcepe.

To za Vrbas nisam video! Sad ću sestru da cimnem da čujem šta kažu direkt iz opštine :D

Imbecil izmišlja nepostojeće krize ne bi li skrenuo pažnju sa protesta i situacije generalno. Čovek je odavno zreo za ludačku košulju, ali ovo je stvarno prevazišlo sve moguće F dijagnoze.

Gledao sam u Utisku onu njegovu posetu Čoki i kad ga žena upitala da li može kanalizacija da se uradi po manjim mestima, on kako kreće da odgovara na to, njegov stav, način pričanja, znači kao da Deda Mraz došao u sirotište da deli paketiće. Jezivo da jezivije ne može biti.

Back