A sta to i
@Lignjoslav predlazete?
Ne predlažem ništa, potpuno sam se isključio iz svega jer je počelo da mi stvara nervozu. Davno sam se pomirio sa tim (još krajem marta) da je ovo još samo jedan neuspešan pokušaj i bezidejno i glupo potrošena energija. Koja se btw. verovatno neće ponoviti više nikada.
Naravno da neću u potpunosti odustati da se borim protiv ovakvog sistema, ali su mi očekivanja ravna nuli. Ako se nekim čudom smeni ova vlast mojoj sreći neće biti kraj, u suprotnom neću se razočarati jer ništa nisam ni očekivao. Jednostavno svi moraju da shvate da se ovakav sistem ne može popraviti šetnjama od grada do grada, besciljnim protestima na kojima je najveći ideal i oduševljenje "Ko ne skače taj je ćaci"....
Nikoga ne krivim lično, pogotovo ne studente koji su zaslužni za sve ono što se pokrenulo ali neki ljudi moraju da nauče preuzeti odgovornost u jednom momentu (tu pre svega mislim na opoziciju, ako uopšte više i postoji). Atmosfera koja se stvorila, da su studenti "bezgrešni" i da je sve što urade odlično iako nam je svima jasno da su neki potezi ne pogrešni nego bukvalno skok u ambis i penal vlastima debelo je doprinela tome. Ne može se svaka dobronamerna kritika loših poteza shvatati kao da je neko protiv studenata, opozicije ili ne znam ni ja koga...
Poslednji u nizu neshvatljivih poteza je traženje izbora. Samo neko ko je lud ili radi direktno za SNS može da traži izbore pod ovakvim uslovima. Ako izbori već odgovaraju i ako su prihvatljivi takvi kakvi su zašto onda nisu prihvaćeni zimus kada je energija bila na vrhuncu? Šta se čekalo? Da se energija potpuno istroši?
Ili recimo poput ovog cirkusa ispred Vlade. Šta to predstavlja, šta se time postiže i kako se stvara pritisak. Gluplje čak i od onog Dobricinog i Dabricinog pranja nogu u bazenu ispred Skupštine za vreme protesta SPN.
Zahteve i stradale pod nadstrešnicom gotovo više niko da i ne pominje, a bespotrebnim gafovima pojedinih persona protesti su u očima onih potencijalnih glasača koji su do sada glasali za SNS i koji su trebali promeniti stranu postali nasilni. Incidentima poput onog debakla opozicija sa dimnim bombama u Skupštini pa sve do gađanja jajima i sličnim ispadima kojima sa budala može da se oduševljava.
I da zaključim, znajući iz iskustva ljudi koji su bili prisutni, kako je uopšte usvojena odluka plenuma svih fakulteta da se traže izbori potpuno mi je jasno da je služba preuzela ovaj protest i da je on praktično ugušen. Možemo mi to da negiramo jer se nama ne sviđa ali to je surova realnost.