Izbori

Nemojte poistovećivati okruge u Srbiji sa županijama u Hrvatskoj, to uopšte nisu iste kategorije vlasti.

Okrug u Srbiji je ispostava centralne vlasti, dok je županija oblik decentralizacije i reč je o izvršnoj vlasti.

Beograd bi možda mogao da bude ustrojen bolje, ali u našim uslovima ovo je najbolje rešenje. Pitanje je koliko bi efikasno bilo i povećavati broj opština.

Najbolje bi bilo kad bi same opštine dale više na značaju mesnim zajednicama kao najnižem nivou samouprave i da se i na tom nivou donose neke odluke.

Ne više, nemoj počinjati opet sa raspravom... rekao sam da je sa ovom temom gotovo! Ako dođe do teritorijalne reorganizacije u budućnosti neka ,,Građani" Obrenovca, Sopota, Barajeva, Lazarevca, Grocke, Surčina i Mladenovca; kao i Sremčice, Batajnice, Železnika, Vrčina, Borče, Ovče, Resnika, Padinske Skele, Umke i Boleča odlučuju o svojoj sudbini putem referenduma! Ovolike granice kao Beograd nema ni Tokio...!

Last edited:
Nemojte poistovećivati okruge u Srbiji sa županijama u Hrvatskoj, to uopšte nisu iste kategorije vlasti.

Okrug u Srbiji je ispostava centralne vlasti, dok je županija oblik decentralizacije i reč je o izvršnoj vlasti.

Beograd bi možda mogao da bude ustrojen bolje, ali u našim uslovima ovo je najbolje rešenje. Pitanje je koliko bi efikasno bilo i povećavati broj opština.

Najbolje bi bilo kad bi same opštine dale više na značaju mesnim zajednicama kao najnižem nivou samouprave i da se i na tom nivou donose neke odluke.
Ja sam i pričao o decentralizaciji sve vreme koja jeste neophodna (kako Beograda tako i cele Srbije)! Okruzima dati izvršnu vlast ili eventualno regijama! Ali nema veze sad....

@whisky Previše generalizuješ. Uglavnom manje koriste pomenute resurse, ali nije pravilo. To zavisi i od toga koja si generacija i kuda se uglavnom krećeš. Ima ljudi koji žive u centru grada i jedva i da mrdaju odatle, pa im metro nije preko potreban, odnosno potrebniji je možda nekom iz Barajeva ili Mladenovca. Pančevo je grad za sebe, ima i svoju privredu i oformljen je i ne može se poistovetiti sa nerazvijenim prigradskim beogradskim opštinama. Valjda ne mora to da ponavljam sto puta. Na kraju, kome smeta, zar nije jednostavnije da se odseli iz Beograda nego da smišlja pakleni plan kako da se otarasi nekog? U Beograd dolaze iz unutrašnjosti i susednih država i oni su ti koji možda nešto remete i menjaju delimično duh grada, a utiču i na samu politiku, a ne žitelji prigradskih opština. Suština je da se treba nešto menjati na bolje a da to nikog ne ugrozi i apsolutno nikom ne uskraćivati pravo glasa i indirektno da utiče na razvoj grada. Metro, tuneli, mostovi, to se tiče svih nas, a npr. dečiji parkovi, uređenje malih trgova i nekih pijaca neka budu u nadležnosti opština, ali opet uz pomoć gradske uprave ukoliko je potrebno. Stanovnike Mladenovca ne treba puno da zanima kako će se rešiti prostor između nekih ulica na Vračaru (osim ako su zantiželjni kao ja koji volim da pratim aktivnosti u gradu, ali ne mislim da treba o tim stvarima i da odlučujem), ali treba da ih zanima metro i sve ostalo što im je značajno za život, sada u Gradu Beogradu, nekad to možda bude Beogradski okrug, šta god.

@Esc.fan Putem referenduma ćemo izglasati da se isele svi koji su protiv svojih sugrađana i koji štete njegovom razvoju i boljitku. :)

Sto se tice jako zanimljive teme da kazem koju:

Na zadnjim izborima, govorim za jedno od izbornih mesta u Beogradu, namerno su ovi iz SNS-a zadrzavali ljude i terali ih po hladnoci da cekaju i da se smrzavaju, da bi sami odustajali od glasanja. Ja sam prvo odustao, medjutim vratio sam se i bio uporan da glasam za razlicitog od SNS-a. I neposredno pre nego sto sam ubacio papir u kutiju, neki matori lik, valjda predsednik izborne komisije ili sta vec, ocigledno SNS lik mi prilazi da me pita da li je sve u redu (a sta moze pa naopako pa da krene prilikom zaokruzivanja papira)? I posto me je dovoljno sve to iziritiralo, ja mu otvorim papir i pred njim mu pokazem da jeste i da NISAM zaokruzio broj 1 (SNS je to bio).

Kasnije sam terao zenu da ide da glasa, ona prvo nije htela pa me pitala za koga da glasa, ja joj kazem DA MORA da ide da glasa i neka glasa za bilo koga samo NE za SNS.

Tako vam isto savetujem i ove godine: izadjite na izbore i samo nemojte SNS da zaokruzite ili da nacrtate neku zebanciju na listicu da ga oznacite kao nevazeci...

Neko je rekao da mnogi ne izlaze za izbore zato sto ne znaju za koga da glasaju iako znaju da treba to da bude protiv SNS-a.

Pa, evo ja mogu da preporucim da glasate za Aleksandra Jovanovica Cutu: ono je car, nekonvencionalan, prirodan, ne sluzi se izlizanim soft skill floskulama, bori se covek za osnovne stvari za drustvo i covecanstvo, prvi je koji se ozbiljno usprotivio represiji rezima tako da njega i njegovu stranku/pokret smatram pravom opcijom koja koliko-toliko zeli dobro Srbiji a ne samo da uhlebi stranacki kadar

Ako je neko zainteresovan da pomogne tako sto ce biti kontrolor na sledecim izborima neka mi se javi putem PP pa cemo se dogovoriti oko detalja.
Kvalitetna kontrola izbornog procesa je veoma vazna.

Predsednik Srbije i član Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić poručio je u Šapcu, na proslavi 15 godina stranke, da će na predstojećim vanrednim izborima podržati SNS i zajedno se boriti sa naprednjacima.

"Pokušaće da sruše sve ono što ste vi stvarali svojom snagom i energijom, i zato je važno da se borimo, jer neću da se sklanjam i pravim neutralan, jer biti neutralan i ne biti uz svoju Srpsku naprednu stranku zločin je prema Srbiji i zato ću da je podržim svim srcem i svojom snagom i da se borim s vama", naglasio je Vučić.

Vučić je poručio da je SNS promenio Srbiju i istakao da je to najnapadanija politička organizacija u istoriji zemlje, iako je donela mir, sigurnost i stabilnost. Istakao je da će izbori u Srbiji 17. decembra biti odsudni, i članovima SNS-a poručio da nema opuštanja i da je potrebno da rade zajedno, kako bi pobedili ubedljivije nego ikada pre. Vučić je naglasio da će uvek podržavati naprednjake i da će se na predstojećim stranačkim skupovima pojaviti sa nekadašnjim predsednikom stranke Tomislavom Nikolićem.​

Izvor: RTS

Za to vreme, desnica pokušava da se svrsta u jednu kolonu. Zavetnici i Dveri su se već dogovorili, a trebalo bi da im se pridruži i DSS na čelu sa Milošem Jovanovićem koji međutim postavlja uslov da saradnja sa aktuelnim vlastima ne dolazi u obzir, dok je Bošku čudan taj uslov jer on je navodno za smenu vlasti, ali nije ni za saradnju sa bivšima, odnosno delom proevropske opozicije.

Ideja desnice je da se pre svega odbaci francusko-nemački sporazum i da budu saglasni da se neće uvoditi sankcije Rusiji.​

https://nova.rs/vesti/politika/milo...-kolonu-desnice-dveri-i-zavetnici-odgovorili/

Zeleno-levi front ističe da se moramo boriti protiv kockanja u Srbiji, budući da postoji oko 2.900 kockarnica, po čemu smo drugi u Evropi po broju kladionica po glavi stanovnika. Zalažu se za društvo u kome se kockanje ne reklamira kao poželjno ponašanje, gde se oporezuju oni koji pružaju ove usluge, jer zarađuju na tuđoj nesreći i zavisnosti, oporezuju dobici od kocke, kako bi se destimulisalo prekomerno kockanjer, ueđuje izgled kockarnica uz jasna upozorenja o štetnosti kocke i bolesti zavisnosti koju izaziva i da se udaljavaju kockarnice od školskih objekata.

Kažu da bi oni koji bi zbog ovih mera potencijalno izgubili posao u oblasti priređivanja igara na sreću, lako mogli naći drugi u oblasti turizma i IT sektoru.​

https://zelenolevifront.rs/odgovor-zeleno-levog-fronta-udruzenju-priredivaca-igara-na-srecu/

Blago njima sta im je najveći problem... A kancerogeni vazduh možemo da nastavimo da udišemo slobodno

Pa nije, ako je nekom do zaštite životne sredine, onda je njima zelenima. Samo su se dotakli i teme kockanja. Zaista ima previše kladionica, negde u gradu i po 4-5 u nizu.

I konstantno raste broj kladionica. Ja stvarno ne shvatam da postoji baš tolika potreba za kladionicama.

Pa nije, ako je nekom do zaštite životne sredine, onda je njima zelenima. Samo su se dotakli i teme kockanja. Zaista ima previše kladionica, negde u gradu i po 4-5 u nizu.
Nek se oni drže svoje izvorne agende, a kockarnice nek ostave na miru, u njih ne moras ici, a disati moramo

Pred izbore se mora dotaći raznih tema, jer se ne može očekivati značajnija podrška ako se stavi akcenat na samo jednu poput one Ane Pejić sa temom otetih beba. Jeste ona dobila određenu podršku sa samo tom jednom temom ali nedovoljno da bilo šta uradi, bila je daleko od cenzusa, a nije manjinska stranka, pa ništa od ulaska u Parlament. Svakako, slažem se da zaštita životne sredine jeste važnija tema.

Muka sa kladionicama je jos veca nego sto misle ljudi. Samo 4-5% prometa se odvija na uplatnim mestima, sve ostalo je online. Razmere toga su jos ozbiljnije i vece. Kao i za sve milion puta izgovorena laz postaje istina i reklame na mala vrata mogu skoro sve objasniti kao normalno i uvesti u zivot svakoga skoro kao normalno nesto.

Moja sestra radi u tehničkoj podršci Max Bet-a, imaju treću smenu i kaže da su tad igrači najaktivniji. A čim su potrebne tri smene, dakle da su dostupni 00-24, jasno je koliko je zastupljeno to online klađenje.

Vučić u Jutarnjem programu na Pinku rekao sa će sledeći izbori, nakon ovih 17. decembra, biti 2027. kada slede veliki izbori koji će obuhvatiti predsedničke, pokrajinske, parlamentarne... a do tada nema izbora jer treba da se napreduje i sprema za Expo. Dakle, ako ne dođe do smene vlasti za dva meseca, čekamo još 4 godine do sledeće prilike.​

Evo ako ste ispratili opozicija, barem ono sto ja smatram opozicijom ce biti na jednoj listi.
Smatram da ih pored svih mana trebamo podrzati. Sve ovo sto se desava u Srbiji je kao iz nekog loseg filma i mora se pokusati promeniti nesto.

Back