U petak sam na offtopic temi napisala sa nisam optimista i da će biti po naslovu Indexovog pozorišta- Spasa nam nema propasti ne možemo, a na bazi nezainteresovanosti mladih za politiku, izlazak na glasanje, procenu da je AV dobar jer daje pomoć od 1000 din. Pošto na poslu uglavnom radim sa mladim, putujem gradskim autobusom i slušam komentare, krećem se po unutrašnjosti Srbije smatrala sam da je ono što sam čula reprezentativni uzorak.
Moja koleginica je prema svom sinu primenila SNS pristup: rekla da će mu dati 2000 dinara ako donese uslikan izborni listić sa zaokruženim brojem 7, u protivnom obustaviće mu džeparac, a možda i izmlatiti.
Mislim da je SPN, za razliku od mene, kao reprezentativni uzorak raspoloženja mladih uzeo mlade koji su šetali na protestima u maju. E, pa neke od tih šetanja videla sam juče, kako postavljaju storije sa skijanja, neki su bili u Budimpešti, neki u septembru otišli na studije u SAD. I kao što šetači sa protesta nisu jedini glasači, opzicija nikako da shvati da bolju predikciju izbora imaju ako slušaju putnike u GSP ili u čekaonici Doma zdravlja, nego ako se oslanjaju na broj učesnika protesta ili potpisnika proglasa.
Zanemaren je rad na prigradskim naseljima i to ne samo u Beogradu, nego i u svim gradovima. Koliko sam ispratila što dalje od centra grada to bolji izborni rezultat za vlast. Nisam videla ni jedan predizborni skup iz nekog manjeg mesta, a sećam se da je pok.Djinćić šetao izmedju pijačnih tezgi u mom mestu, pa mi majka priča kako se iznenadila kako je prijatan čovek. Bio je i Koštunica, pa se moj komšija, običan seljak slikao sa njim još kad je RTS objavio snimak nije mogao da glasa za drugog.
O razjedinjenosti opozicije neću da pričam. Ne pamtim kad je neka lista na glasanju imala dva lidera, kao ove godine SPN-Aleksića i Mariniku.
Takodje ne pamtim ni kad sam Nestorovića videla na RTS, pa čovek udje u Parlament i odlučuje ko će imati vlast u Bgd. Ali, zato sam unazad 3 god. dobila putem Vibera, barem 5 videa sa You Tuba u kojima on izlaže svoje teorije. Kad sam u petak, saznala da učestvuje na izborima istog setila se četvoro kolega koji će za njega glasati. I još dvoje iz komšiluka i par koji sam upoznala na putovanju koji su mi upropastili letovanje teorijma o vladarima sveta,koji su izazvali zemljotres u Turskoj da se osvete Erdoganu, kako nema korone, a Amerikanci menjaju klimu...