Izbori

Treba imati na umu da se neće tako lako ujediniti cela opozicija. Nije ovo baš borba između SNS-a i svih ostalih. Poželjno je da najjača opoziciona stranka uzme više od SNS-a, pa onda eventualno da se udruže sa još nekim.

Naravno, to je druga priča...ali moguće da je i od tada nešto pao rejting...

Treba imati na umu da se neće tako lako ujediniti cela opozicija. Nije ovo baš borba između SNS-a i svih ostalih. Poželjno je da najjača opoziciona stranka uzme više od SNS-a, pa onda eventualno da se udruže sa još nekim.
Na lokalu je druga priča, tu mogu sve kombinacije

• Like
Reactions: Mrm
Tako, je, za opštinske smo i počeli da pričamo..
SNS je Savski venac i Vračar dobio 2016. jako tesno i jedva, na Savskom su morali čak 2 mandata i da kupe.. A Stari Grad su preuzeli 2020. godine...

Opozicija zanemaruje prigradske opštine, tako da ne čudi što Barajevo, Sopot, Mladenovac, Obrenovac, Surčin, Lazarevac i Grocka glasaju tako, jer i to što se uradi, iako slabo, bolje je od onog što se radilo za vreme demokrata pre 15-ak godina (čitaj, baš ništa, a sad kao nešto, ali uz povuci-potegni način). Ima stvari koje mi se dopadaju u nekim programima, npr. neke izmene u saobraćaju u gradu, a onda vidim nema ničega za prigradske opštine. Tu i tamo se nekad pojave, ali je to dosta slabo u odnosu na potrebe.

@Pokahontas Mogu ako hoće, a i prošli put, čak i da su u zbiru imali većinu, bilo bi teško da opstanu, jer uvek neko pravi problem i hoće nešto drugačlije.​

Al džabe sve dok se ne zadire u unutrašnjost.

Ako bi se preuzelo recimo neko Smederevo, Čačak, Niš, Novi Sad to bi već bio konkretan pokazatelj da može. Ovako kada je samo BG opozicija nije dovoljno.

Mnogo je to tesko Poky.
Kad su bili izbori u Sapcu angazovali su pola Srbije da dodju vlast, da ne bi slucajno ostao jedan grad u kojem nisu na vlasti. U velikim sredinama se ljudi i ne plase toliko da javno budu protiv vlasti, u manjim mestima je to jako tesko. Mozda je cak iz perspektive opozicije bolje da budu svi izbori zajedno.

Mnogo je to tesko Poky.
Kad su bili izbori u Sapcu angazovali su pola Srbije da dodju vlast, da ne bi slucajno ostao jedan grad u kojem nisu na vlasti. U velikim sredinama se ljudi i ne plase toliko da javno budu protiv vlasti, u manjim mestima je to jako tesko. Mozda je cak iz perspektive opozicije bolje da budu svi izbori zajedno.
Da naravno, ali opet ni ova mesta nisu toliko mala.

Mislim da bi Čačak i NS uz dobru kampanju i pokrivenost definitivno da budu opozicioni, pa čak i bastioni.

Da naravno, ali opet ni ova mesta nisu toliko mala.

Mislim da bi Čačak i NS uz dobru kampanju i pokrivenost definitivno da budu opozicioni, pa čak i bastioni.
Pa tako su baš Šabac nazivali do pada.. Bastion..

Da Šabac je prešao u SNS ruke isto kad i Stari Grad, 2020. godine valjda, ili 2016. kada su Vračar i Savski venac..

Last edited:
2020. su tek dobili izbore u Sapcu. Tj. dobijali su po okolnim mestima koja pripadaju Sapcu, tipa Majur, Slepcevic, Korman, Zabari, Cerovac itd. sa po 60-70% glasova i na kraju su uspeli nekako u zbiru da uzmu.

E pa to, znam da je 2020. godine..

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić podneo je danas ostavku na svoju funkciju

Nakon talasa ostavki gradonačelnika i predsednika opština širom Srbije, ostavku je podneo i prvi čovek Beograda. To znači da će ići na vanredne beogradske izbore, što je najavio i predsednik Srbije Aleksandar Vučič gostujući nedavno na RTS.

„Upravo sam podneo formalnu ostavku na mesto gradonačelnika Grada Beograda, kako bi počeli da se stvaraju pravni uslovi za održavanje izbora koji bi se pored parlamentarnih i pokrajinskih, 17. decembra, održali i na nivou Beograda“, naveo je Šapić.​

Uopšte nije providno zašto se podnose tolike ostavke u prethodnih par dana. 💀

Opozicija ako hoce pobedu u Beogradu, vec je odavno trebalo da se ujedini kako ne bi ponovila gresku sa proslih izbora. Opet ko god da preuzme vlast bice opet sve veoma nestabilno jer niko nema jasnu vecinu...

Biće zanimljivo videti u kom pravcu će ići predizborna kampanja u smislu odnosa sa EU i SAD, a posle najnovijih dešavanja na Kosovu. Baš me zanima hoće li Zapad biti malo više rezervisan u odnosu na Vučića i hoće li mu lupati packe zbog toga što je izborni proces uvek mutan (od medija, pa do muljanja na glasačkim mestima), a godinama mu je to bilo tolerisano i okretala se glava.

Uopšte nisam optimista, imam utisak da ga se nikada nećemo rešiti, a naročito ne sa ovakvom opozicijom.

Back