Izbori

Ima to pluseve i minuse. Zbog toga sam ja zapravo više za to da ljudi koji nisu u zemlji treba da imaju mogućnost da glasaju. Veće su šanse da može slobodno da glasa Srbin koji je u Americi ili Kanadi od onog koji živi u nekoj manjoj sredini u Srbiji gde mu egzistencija zavisi od toga da li je za ili protiv vlasti.

To mi je Moldavija najbolja primer gde je Maja Sandu pobedila na predsedničkim izborima upravo zahvaljujući glasovima dijaspore. Bez njih i dalje bi na vlasti bio proruski predsednik i njegova stranka.

Ja da se pitam na srpskim izborima bi se glasalo isključivo iz Srbije.

Ljudi koji su otišli iz Srbije su doneli svoju odluku u vezi ove zemlje.
Ukidaj Petre, spasi me bede! 😭😂😂

Svakako treba da imaju mogućnost glasa čim su srpski državljani, ali u našem slučaju uglavnom ne bude toliko tesno da bi dijaspora presudila.

A rekao sam vam i šta rade, pa nama je pola dijapsore koja će glasati Republika Srpska, Crna Gora, tu samo povećavamo broj biračkih mesta.. 😀 A u Cirihu, Parizu, Beču, pola glasa za SNS, oni imaju odbore u Beču i Cirihu kao u nekoj opštini ovde.. 😀

A da biračka mesta Trst, Vićenca, Valdanjo u 🇮🇹 🤩🤭

Nikad čula za Valdagno, sad vidim da je to neko mestašce od 20k ljudi 😁

Dijaspora u Italiji na prošlim parlamentarnim izborima većinski glasala za SNS, pobedio i u Milanu, Trstu, Vićenci i Valdanju, jedino nije u Rimu ali nešto tesno i u Rimu je najmanje birača.

Dijaspora u Italiji na prošlim parlamentarnim izborima većinski glasala za SNS, pobedio i u Milanu, Trstu, Vićenci i Valdanju, jedino nije u Rimu ali nešto tesno i u Rimu je najmanje birača.
🤭🤭🤭 Imaćemo još jedan Valdanjo sad u Decembru vrv..

Nikad čula za Valdagno, sad vidim da je to neko mestašce od 20k ljudi 😁
To ti je uporište naše dijaspore u tom delu Italije.. 😀

A rekao sam vam i šta rade, pa nama je pola dijapsore koja će glasati Republika Srpska, Crna Gora, tu samo povećavamo broj biračkih mesta..
pa jbg kad se furamo da smo država svih Srba

• Love
Reactions: Mrm
@Pokahontas

https://www.srbija.gov.rs/kosovo-metohija/20031

Vidis ovu drugu kolonu, to su ti raseljena lica, sa Kosova i Metohije, koja su prijavljena u Crnoj Gori jer su tamo i otisli sa KiM, oni isto imaju srpsko drzavljanstvo ali mogu da glasaju iz Crne Gore (inostranstva), e oko toga ima malo haoticnog stanja jer i dlaje postoje cak i neki kolektivni smestaji u Beranama i Sutomiru, pa gde su neki ljudi prijavljeni, neki su se prebacili u Srbiji, neki odselili u drugo inostranstvo, neki su i dalje kojekuda u CG, ma to ti je je*acina u tri cina da prostis....

@Mrm evo sad malo proučavam rezultate izbora u dijaspori u zavisnosti od lokacije življenja, interesantno da je SPP Zukorlića Juniora imao u "Germanskom trouglu" (Nemačka + Austrija + Švajcarska) čak 25% glasova. Jel su se to ovi Sandžački Muslimani angažovali ili neka nameštaljka?

@Mrm evo sad malo proučavam rezultate izbora u dijaspori u zavisnosti od lokacije življenja, interesantno da je SPP Zukorlića Juniora imao u "Germanskom trouglu" (Nemačka + Austrija + Švajcarska) čak 25% glasova. Jel su se to ovi Sandžački Muslimani angažovali ili neka nameštaljka?
Jesu, sa SNS-om u dilu, radi ta stranka sa dijapsorom bošnjačkom, najviše u Nemačkoj, kao SNS sa našom, i pomažu im dosta oko prijava za glasanje, ako žele da izađu... Stranka pravde i pomirenja radi sa SNS-om..
Ja vam kažem, opasna mašinerija..

Da da znam da su u dilu, ali baš u ovolikom broju.

Sigurno nisu Sandžački Muslimani 25% dijaspore Srbije u "Germanskom trouglu", ni približno. Dakle izgleda da su oni više pod uticajem Vučića od etničkih Srba koji emigriraju u te krajeve.

Uspeo je da pronađe neki recept kod manjina, svuda u ogromnim brojevima glasaju za njega (osim Albanaca u Preševskoj dolini, oni bojkotuju xD)

Заветница - наша председница.

SSP i DSS su pojedinačno najjači od opozicije, ovi prvi u Beogradu pogotovu, a drugi svuda pomalo.

naručenu anketu neću komentarisati

• Like
Reactions: Mrm
Back