Izbori

Evo čime se treba pozabaviti - posmatranjem promene prebivališta zarad glasanja u Beogradu, a ne, kako bi par forumaša htelo, uskraćivanjem prava glasa stanovnicima prigradskih opština.
➡️ https://nova.rs/vesti/politika/ovo-su-tri-nacina-kako-vlast-moze-da-pokrade-izbore/

Najmanje što se može uraditi je ako npr. dobijete listić za glasanje u svom sandučetu sa tuđim imenom prijavljenim na vašu adresu, da to prijavite i tražite njihovu hitnu odjavu. Potencijalno, neki sa juga će sad glasati u Beogradu, na proleće ti isti možda u Vojvodini itd.

Javne ličnosti pozivaju građane da izađu iz svoja četiri zida i „zverinjaka od države“ učešćem na izborima: Predstavljen „ProGlas“
Tekst proglasa i potpisivanje na https://www.proglas.co.rs/

Potpisnici:

Akademik Ljubomir Simović
Akademik Vladimir Kostić
Akademik Vladica Cvetković
Dr prof Ivanka Popović
Miodrag Majić, sudija i pisac
Dr prof Miodrag Jovanović
Dragan Bjelogrlić, reditelj i glumac
Svetlana Bojković, glumica
Gojko Božović, pisac i izdavač
Srdan Golubović, reditelj
Biljana Stepanović, novinarka
Dr prof Filip Ejdus
Dr prof Tamara Džamonja Ignjatović
Petar Peca Popović, novinar u penziji

Je l' ste gledali novi N1 dokumentarac o predsedniku Républike Srbije? :)
Negde sam do pola pogledao, više volim iz delova. Klasičan N1 projekat, upotpunjena verzija onog serijala Vladalac. Stvari koje pričaju o Vučiću su poprilično tačne, samo mi smeta to predstavljanje kao da je ovako samo i isključivo kod nas, vidi se obojenost iz tog ugla. Svakako serijal gde bi terminologiju razumelo možda 20-30 posto ljudi ovde.

Novo Goražde i Lopare već imamo nakupljeno za otvaranje biračkih mesta 17.12.2024.! :love:

Javlja se opet neka tenzija izmedju SNS i SPS, Dacic tipuje na mesto premijera. S obzirom da su socijalisti izuzetno fleksibilni i da ih zanima samo vlast, bice zanimljivo videti da li bi usli u neku kombinaciju sa opozicijom. Opozicija bi tako izabrala manje zlo kako bi zajedno skinuli vece zlo. Verovatno levica ne zeli sa njima nista, ali treba da razmisle o svemu.

Dačić to potencira i kroz nazive izbornih lista, pa će na listiću za parlamentarne izbore pisati "Ivica Dačić - Premijer Srbije", a na listiću za beogradske izbore "Ivica Dačić - Premijer Srbije, Toma Fila - Gradonačelnik Beograda", što je baš bez veze za lokalne izbore.

A opozicija preterala sa nazivom liste, naspram SNS-ove koja će imati naziv "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" (za gradske izbore "Aleksandar Vučić - Beograd ne sme da stane"), oni stavili ovu kobasicu, koju ne znam ko će da čita kada dođe na biračko mesto:

"SRBIJA PROTIV NASILJA – MIROSLAV MIKI ALEKSIĆ - MARINIKA TEPIĆ (STRANKA SLOBODE I PRAVDE, NARODNI POKRET SRBIJE, ZELENO-LEVI FRONT, NE DAVIMO BEOGRAD, EKOLOŠKI USTANAK – ĆUTA, DEMOKRATSKA STRANKA, POKRET SLOBODNIH GRAĐANA, SRBIJA CENTAR, ZAJEDNO, POKRET ZA PREOKRET, UDRUŽENI SINDIKATI SRBIJE „SLOGA“, NOVO LICE SRBIJE)"

A koja je beše stranka/pokret "Novo lice Srbije"?

Milos Parandilovic nekadasnji covek POKS-a
A da, video sam, pa sam zaboravio... Inače, upoznao sam ga u vozu sasvim slučajno, pre više godina, dok je kao student išao iz Priboja odakle je inače, za Užice.. :D Deluje iskreno ovako kad ga slušaš..

Inače koalicija kada je ovog tipa, faktički mora da bude tako dugačkog naziva jer se moraju pomenuti svi njeni članovi koji je čine, kako god to zvučalo rogobatno, predugo ili šta već.. Moraju se ipoštovati članovi koalicije..

Back