Izbori

Evo u Bugarskoj izbori već 2 godine po 3 puta godišnje.. 🤭 Niko ne dobije preko 20% glasova, pa ne mogu da se formiraju vlade, hiljade stranaka i pokreta ima, meni to već liči na to o čemu se ovde priča "kada padne SNS". a stanovnika sve manje i manje.. Isto kao ovde..
Uvek će ovde biti Radikala (to mislim i na SNS veliki deo, ne samo na sadašnji SRS), neće ovde biti preko noći tako kako misliš ti nažalost.. :(
Shvatam, postojace ovde uvek jaka baza konzervativnih glasaca... Meni bolje i da nam se desi takav bugarski scenario na politickoj sceni nego da se u ovoj deceniji apsolutno nista ne promeni po tom pitanju.

Nisam ranije razmisljao na ovaj nacin, ali vremenom se menjaju misljenja i stavovi. Tvrdim da ne postoji opcija sa kojom se slazem 100% i koja bi bila meni po meri i imala ista razmišljanja i stavove kao ja, ali smatram da politika jeste kao neka veza ili brak, neke stvari se mogu i moraju istrpeti radi nekog višeg interesa. Pa nijedan partner ikada neće biti savršen, tako nešto nažalost ne postoji, e tako isto i u politici. Vrlo jasno se dolazi do nekih izbora, uzeću najbanalniji primer, evo dodo spomenuo Biljanu Stojković, sa njom se otprilike ne slažem u 70% stavova, ali mislim da nije zlonamerna i kancerogena kao neki drugi, ako je izbor ona ili AV, braniću je do poslednjeg atoma snage, jer ovom čoveku neverujem ako kaže da će sutra da svane novi dan. Bojim se ako svi ljudi koji mogu slobodnom voljom da glasaju, to isto pravo ne budu iskoristili da nam se mnogo loše piše. Uvek pomislite na sledeći način (barem tako ja radim), ako ja ne glasam,. glasaće senilne babe sa samrtne postelje koje na glasanje dovode njihova deca koja su ucenjena da moraju da bi zadržala posao, ako ne glasam ja, glasaće neko ko je dobio 2 crvene za glas ili litar zejtina i kilo brašna.

Bojim se ako svi ljudi koji mogu slobodnom voljom da glasaju, to isto pravo ne budu iskoristili da nam se mnogo loše piše.

Naprednjaci svi ovde kod mene koje znam govore da su ovo krucijalni izbori, i da ako sada dobiju mirni su narednih 10 godina, tako kažu..

Vrlo jasno se dolazi do nekih izbora, uzeću najbanalniji primer, evo dodo spomenuo Biljanu Stojković, sa njom se otprilike ne slažem u 70% stavova, ali mislim da nije zlonamerna i kancerogena kao neki drugi, ako je izbor ona ili AV, braniću je do poslednjeg atoma snage, jer ovom čoveku neverujem ako kaže da će sutra da svane novi dan.
Više sam je spomenuo u kontekstu predsedničkih izbora. Nisam u potpunosti upoznat sa svim njenim stavovima i zapravo je slabo i viđam u medijima u poslednje vreme, ali ono što je pričala tokom kampanje mi je delovalo smisleno. Uostalom, ne moram u potpunosti da se identifikujem sa nečijim mišljenjem da bih nekome dao podršku. Zapravo, kod nas je vrlo problematično to što uglavnom nemamo uvid u to šta neka opcija misli o važnim državnim, ili svakodnevnim temama, kakvi su im ciljevi, program. Uglavnom se sve svodi na to da li si za ili protiv ovog/onog, za ili protiv EU i sl. ili su stvari u magli i nejasne. U svakoj koaliciji postoji širok spektar stavova i uverenja i ne možemo znati sve pozicije mnogih učesnika u odnosu na stvari koje nas birače uglavnom zanimaju. Meni je to vrlo problematično.

Last edited:
Od sutra kreće prijava za studentske kartice, pa eto koga zanima. Besplatno održavanje računa i imaće gomilu pogodnosti (popusti za putovanja, trgovinu itd..) da pohvalim inicijativu iako time vladajući režim neće kupiti moj glas, pogotovo sada pred izbore. Ko veli, setili se malo studenata. A od spinovanja režimskih medija mi se povraća. Doduše, ovu temu samo preskačem na forumu, ali eto da podelim ovo.

Supruga Aleksandra Šešelja radi u agenciji za sprečavanje korupcije i ima jedan upravni odbor.. ❤️👌🙌😍

Šešelji uvek omiljeni opozicionari kako 90' tako i danas.
Đoka Vlah objavio istraživanja, on bude uglavnom najprecizniji, ovo deluje odlično 🙂

Attachments

• Screenshot_20231115_103336_Viber.webp
    Screenshot_20231115_103336_Viber.webp
    108.3 KB · Views: 21
Koliko je Draginji leglo na račun za logo FSC-a? 😌
Vidim ja da će ovde komisija morati da radi.. 🤭

Jeste smešno ali takav "marketing" nažalost ovde radi. :( Ne N1 filmovi u kojim se neke novinarke dokazuju kako će da naprave što gori film o njemu i izazovu još već gnev onih koji ga gledaju kao najrođeniji rod (kojima je Pink odavno isprao mozak).

Back