Ne znam ni da li kod nas postoji političar koji se na primeren i dostojanstven način povukao iz aktivnog bavljenja politikom, ili da im politička penzija nije bila iznuđena...takvi su malobrojni. Pogledajte samo liste, pa tu ima likova koji ordiniraju već 20, 30+ godina. Čuj, Vojislav Šešelj na izborima 2023. nudi iste propale spike o zaokretu ka Istoku (razumem da je satelit, ali opet). U slobodno vreme batinaš Čedomir Jovanović se povampirio i opet prodaje maglu i slogane, a juče je cupkao na Vučićevoj proslavi. O Dačiću zaista ne vredi trošiti reči. Vučić se svojevremeno kleo kako napušta politiku ukoliko ne pobedi na izborima (mislim da je bilo početkom dvehiljaditih, da li gradski, ili republički izbori). Ali najviše me grozi upravo to za Tadića i ekipu, kako su unutastranačke svađe i ego manijaci razmontirali DS. Neverovatno mi je da je od vodeće proevropske demokratske stranke ostalo jedno veliko ništa.
Doduše, nisu se sami birali. Ovaj narod izgleda ne uči ni na tuđim, a, još tužnije, ni na sopstvenim greškama.