Izbori

Koliko volim da pratim ovu devojku i apsolutno se slažem sa njenim stavom. Suludo mi je da se ljudi vode time "Sa kim će nam biti bolje, ne znam ni o čemu ništa" Svako ima pravo da izađe i glasa, smatram da je to naša dužnost. Ja ću pre da precrtam listić nego da ne izađem na izbore. Nisam simpatizer SNS-a i užasava me kada čujem razloge zašto neko glasa za Vučića. Prva je moja majka koja smatra da su svi lopovi i da ovaj bar gradi, kako ona kaže, stalno se raspravljamo zbog njenog stava. Zato nam i nije dobro i neće nam biti. Još su mi gori neinformisani ljudi koje boli uvo. Kako može da te boli uvo kada živiš u ovoj državi, plaćaš porez itd..? Valjda želiš nešto bolje za sebe u budućnosti. Ne oglašavam se na temu politike i izbora uopšte ali evo ovo je neki moj stav. Nisam siguran ni za koga ću glasati ali na izbore ću izaći kao i uvek.

A kako ljudi da budu informisani kad kod nas ne postoji kritičko novinarstvo. Apsolutna većina medija propagira jednu te istu krajnost u korist vlasti, dok par njih naklonkenih opoziciji ide u drugu krajnost.

Velika većina ljudi nema pojma ko su na primer vlasnici B92 i Kurira, a pamte ih kao kritičare Miloševićeve vlasti. I koliko ljudi komentariše u fazonu, čak ga i ovi hvale, biće da ipak valja.

A kako ljudi da budu informisani kad kod nas ne postoji kritičko novinarstvo. Apsolutna većina medija propagira jednu te istu krajnost u korist vlasti, dok par njih naklonkenih opoziciji ide u drugu krajnost.
nigde u svetu ne postoji kritičko novinarstvo, žuta štampa je svuda primarni vid informisanja, mahom zato što ljudi vole senzacionalizam da bi imali malo drame u životu. Ljudi prave medije, a ne mediji ljude.

Kod nas je još dodatan problem što smo bili pod komunizmom pa su se ljudi navikli na stanje svesti da par ljudi odlučuje o svemu, a pojedinac sedi skrštenih ruku i slepo prati sistem, ne udubljujući se previše.

Velika većina ljudi nema pojma ko su na primer vlasnici B92 i Kurira, a pamte ih kao kritičare Miloševićeve vlasti. I koliko ljudi komentariše u fazonu, čak ga i ovi hvale, biće da ipak valja.
Slažem se sa jedne strane, ali internet postoji. Pritom valjda svako od nas ima malo svesti, pa vidi šta se dešava oko nas.. Ne pričam o penzionerima ili ljudima koji veruju u sve što im se servira, slažem se da mediji itekako vrše uticaj i imaju moć da utiču na rezonovanje, ali meni je nelogično da tebe boli uvo za ono što se dešava oko tebe, u tvojoj zemlji..Ta vrsta neinformisanosti i nezainteresovanosti mi nije jasna. Ja sam ranije imao sličan stav ali bio sam nezreo, klinac više nisam.

Ako ti @libertà treba pomoć koje liste nisu sateliti SNS-a, ako imaš nedoumicu pitaj, neke stvari su malo konfuzne, ja da ne znam neke stvari, bio bih sluđen sigirno u neku ruku, i ovako sam za neke stvari čak jer je dosta mutno i konfuzno, tako da nemoj da ti je ništa glupo.. Politička scena kod nas trenutno je totalno iščašena zbog podmetanja i nameštanja za koje je mahom SNS zadužen.. Ovo nema nigde takoreći, tako da sluđene ljude uopšte ne krivim iskreno.. Tužno, ali istinito.. :(

Bojim se da će se neki ljudi na primer upecati na listu "Srbija na zapadu", a to je poprilična greška.. :(

Šta Jokić nema što podrška SNS-u može da mu pruži? Čime je ucenjen? Ili mu je obećano da gradi objekte gde god poželi po planinama u Srbiji?
Jokiceva familija je bahata. Susta suprotnost njemu. Poznajuci situaciju, cini mi se da je podrzao radi mira u kuci, ali da mu je to sustinski nebitno. Ne opravdavam svakako. On tim parama gotovo da ni ne raspolaze, vec otac i braca (pricam za investicije po Somboru, uzeli su sve od sportske hale do objekata na ozbiljnim lokacijama).

Meni je posebno zabrinjavajuce sto su na onom spisku njegova dva brata, za koje se zna da su vrlo problematicnog ponasanja, predstavljeni kao kosarkasi. To je kao da mene predstave kao fudbalera a odem na termin u balon halu jednom u dve nedelje.

Sombor, poznat kao jedan miran i lagan grad, je u zadnjih 10 godina postao leglo mafije. Ne mogu da vam opisem kakvi serifi su se tamo pojavili, doslovno sam siguran da u istoriji tog grada ovakva bagra nije vedrila i oblacila. Primera radi, postoji kancelarija za prinudnu naplatu koju vodi bivsi bokser ciji je sin pre par meseci pucao po gradu (puka sreca da nije pogodio slucajne prolaznike).

A za Jokicevog oca, jedna anegdota: prijatelj mi ima tezgu sa povrcem u tom delu komsiluka, dolazi Jokicev otac Land Roverom (doslovno 100 metara odatle zivi), izlazi i pocinje da se cenka za lubenicu 😂

Meni je posebno zabrinjavajuce sto su na onom spisku njegova dva brata, za koje se zna da su vrlo problematicnog ponasanja, predstavljeni kao kosarkasi.
Doduše jesu neki bivši košarkaši, jedan je valjda igrao i na koledžu...

Nisam znala za neko problematično ponašanje, samo da izgledaju i navijaju kao huligani...
I taj jedan je svojevremeno lumpovao s Miličićem po Americi, pravili neke lude žurke (mada mi ni to u principu nije posebno problematično)...
Ima i tu neki trač?

Žao mi je da se tako bahate po Somboru...

Jokiceva familija je bahata. Susta suprotnost njemu. Poznajuci situaciju, cini mi se da je podrzao radi mira u kuci, ali da mu je to sustinski nebitno. Ne opravdavam svakako. On tim parama gotovo da ni ne raspolaze, vec otac i braca (pricam za investicije po Somboru, uzeli su sve od sportske hale do objekata na ozbiljnim lokacijama).

Meni je posebno zabrinjavajuce sto su na onom spisku njegova dva brata, za koje se zna da su vrlo problematicnog ponasanja, predstavljeni kao kosarkasi. To je kao da mene predstave kao fudbalera a odem na termin u balon halu jednom u dve nedelje.

Sombor, poznat kao jedan miran i lagan grad, je u zadnjih 10 godina postao leglo mafije. Ne mogu da vam opisem kakvi serifi su se tamo pojavili, doslovno sam siguran da u istoriji tog grada ovakva bagra nije vedrila i oblacila. Primera radi, postoji kancelarija za prinudnu naplatu koju vodi bivsi bokser ciji je sin pre par meseci pucao po gradu (puka sreca da nije pogodio slucajne prolaznike).

A za Jokicevog oca, jedna anegdota: prijatelj mi ima tezgu sa povrcem u tom delu komsiluka, dolazi Jokicev otac Land Roverom (doslovno 100 metara odatle zivi), izlazi i pocinje da se cenka za lubenicu 😂
Dabogda sve izgorelo.

Ima i normalnih košarkaša. Mića Berić je 10. na listi Srbije protiv nasilja za Beogradske izbore. Vanja Marinković najmlađi kapiten Partizana je podržao proteste i proglas. Nisu svi isti!!
Dodala bih i Vujoševića i pokojnog Dudu Ivkovića...

Wow.
(Mada me zapravo ne iznenađuje, ali to je druga i duga priča...)

• Sad
Reactions: Mrm
Prva je moja majka koja smatra da su svi lopovi i da ovaj bar gradi, kako ona kaže, stalno se raspravljamo zbog njenog stava.
Ovo je, nažalost, stav velikog broja ljudi u Srbiji. Posebno onih koji su između 50 i 60 godina. Ja ne mogu da kažem da ih ne razumem, zato što su dobar deo svog života proživeli u isčekivanju nekih promena na bolje. Posebno od pada Miloševića i dolaska DOS-a na vlast.

Da bi se takav stav promenio potrebna je mnogo kvalitetnija opozicija nego što je ova naša. Kada god ih slušam njihov fokus je konstantno na tome zašto Vučić ne valja, a gotovo nikada na tome zašto treba glasati za njih, kakav je njihov program, kakav je njihov stav o nekim ključnim pitanjima.

Ja sam neko ko bi glasao i za takvu opoziciju, ali to nije dovoljno da se pridobije veće glasačko telo.

Istina, ali sa druge strane i kampanja vlasti se zasniva praktično na tome kako je sve bilo katastrofalno pre 2012, a kako je sve predivno posle 2012, što su notorne neistine. 💀
Tako je, znaju oni vrlo dobro šta rade..
Ko god da dođe novi oni će ga najstrašnije oblatiti, urnisati.. Nema tu pomoći mnogo.. Jako je nezdrava atmosfera, sve je iščašeno i vrlo problematično....

@Djole89
Da, naravno. S tim da je Vučić sada u poziciji da ne mora da ima bilo kakvu ideologiju i program, već može celu kampanju da priča kako je loše bilo pre, a kako je sada dobro, koliko je kilometara puteva otvorio, koliko bolnica, fabrika i sl. Jednostavno došao je u poziciju - može mi se. Opozicija ne može da igra na tu kartu.

Ali ljudi koji su deo ovog sistema, ništa ne rade da pokrenu neku promenu i još uz to lepo spavaju noću. 💀 Mašala.

Slažem se, žalosno je što im polazi za rukom da tu priču prodaju, ali i za očekivati je tako nešto uzimajući u obzir koeficijent inteligencije i stepen neobrazovanja njihovog biračkog tela.

Back