Ovde je sve dovedeno do apsurda... Napravljeno je čak i uputstvo za ucenjene birače...U Italiji je svako slikanje listića krivično delo, da bi se sprečila kupovina glasova.
Čak i kad se slika za ličnu upotrebu i ne deli nikom, samo fotografisanje je krivično delo.
To je dobar zakon, moglo bi i kod nas, jednog dana kada bude ne-Mordor...
U Bariju ti onda traže da ostaviš telefon na zapisničkom stolu, pa ima i mesto i redosled gde se ostavlja u zavisnosti od kabine...
Na severu Italije toga nema, ali je svejedno svako slikanje krivično delo...
Preostaje jedino da se poništi izborno mesto, čim u brojanju fali jedan listićDa, bugarski voz je jedina tehnika koju kontrolori ne mogu da kontrolišu.
U pravilniku stoji da može biti manjak listića ukoliko nisu iskorišćeni, samo ne sme biti višak.Preostaje jedino da se poništi izborno mesto, čim u brojanju fali jedan listić![]()
U Italiji za manjak i jednog glasa dolaze karabinjeri na biračko mesto, i mora da se piše prijava za krađu biračkog listića...U pravilniku stoji da može biti manjak listića ukoliko nisu iskorišćeni, samo ne sme biti višak.
Eeee i ja sam tu, ali ne mogu da glasam.GIK: Konačan broj birača u gradu Beogradu za izbore za odbornike Skupštine grada Beograda je 1.613.369 umesto preliminarnih 1.613.190.
Lepo od onog ko je smislio, ali poenta je da oni to ne zele ili im je svejednoOvde je sve dovedeno do apsurda... Napravljeno je čak i uputstvo za ucenjene birače...
![]()
@Mrm naravno da znamo, ali opet je jadno da on mora da dokazuje za koga je glasao.
lako je reći iz topline svojeg doma, da vidiš kontrolore koji su 15 sati na biračkom mestu kako će da gledaju zbog jednog glasačkog listića ako kojim slučajem ponište mestoTako se to i radi u uređenim državama.![]()
Ijaoooo bre DoctorWho, pa kako to?Ja u Pragu već par dana ali nažalost, pasoš ostao u drugoj putnoj torbicimer mi je kući bolestan, trebalo je da dođe danas i on ovamo, pa da mi ga donese, ali ima kovid izgleda.