Izbori

Obavio sam građansku dužnost, i glasao za parlamentarne i gradske izbore :)

Ovde kod mene ima prilično ljudi, čeka se u dužem redu. Stvarno je lepo vreme, pa nema izgovora da se ne izađe i glasa.

Na mom biračkom mestu takođe baš dugačak red, mada su uglavnom babe i dede, ali svakako nisam očekivao toliko ljudi

Ovo je baš gadno. Dosta potencijalnih problema se iznosi, dok RIK i GIK ističu kako nema većih nepravilnosti.

Izvini, zasto mi je obrisan post koji je javno objavljen na zvanicnim socijalnim mrezama? I to vrlo bitan post. A ovo moze? Ako nekog zanima danasnja poseta nacelnika policije odboru SPN i ono sto su im saopstli i snimljena konverzacija mogu mi pisati pvt.

• Like
Reactions: Mrm
Pipi, napisao sam juče da do večeras nećemo ovde pisati o rezultatima izbora i predikcijama, a to si upravo objavila. I ne pozivaj ljude da diskutuju preko privatne poruke, nismo politički forum da bismo se takvim stvarima zanimali, inače ćeš biti banovana. U redu je ukazivati na neregularnosti tokom dana ali ne i etiketiranja. O tome možemo po zatvaranju biračkih mesta. Do tada pratite društvene mreže i budite informisani onako kako mislite da treba.​

Mialim Miloše da ni ovo što si ti stavio onda ne bi trebalo.. Bilo bi fer da ni to ne ide.. Jer piše koja lista je napadnuta..

U glavnoj objavi, piše da su napadnuti posmatrači, a ne lista.

Tema će biti zaključana do 20 časova.

Glasanje je zvanično završeno, ali na pojedinim biralištima su još uvek redovi, pa će se verovatno odužiti do dobijanja podataka o izlaznosti, kao i rezultatima.

Prema podacima Cesida, do 19h glasalo je 55,9% građana sa pravom glasa.

NjkIcoT.jpg

Dakle, blizu 60% se očekuje biće isto, ili za 1-2% više nego prošle godine što nije pohvalno. Inače u Šapcu videh će ovo biti rekordna izlaznost, u Beogradu takodje solidno, do duše znamo svi šta se dešavalo danas oko izbora i slučaj arene, kupovine glasova i ostalo da ne dužim.. SPN prva odrzala konferenciju sve o tome govorila, ali i rekla da postoji velika šansa da pobede konačno u Beogradu.

Obavio svoju dužnost večeras, kod mene nije bilo gužve, ali mi reče brat koji je glasao pre podne da je bilo redova u opštini.

Nadamo se boljem rezultatu nego prošle godine. 🙏

Slaba izlaznost, bice jedva 60%. Ja sam takodje obavio gradjansku duznost i bila je umerena zainteresovanost na mom birackom mestu.

Napredna banda vise ni ne krije da angazuje ljude iz BiH da glasaju na lokalnim izborima…

Nadao sam se da će izlaznost ići preko 60%, ali teško. Ne znam šta treba uraditi da se narod natera da izađe na izbore, osim da se to reguliše zakonom.

Očekujem da će prvi put posle dosta godina neka opoziciona partija preći taj magičan broj očigledno od 20% glasova, ali čak i za Beograd imam osećaj da će baš te kradje i ovo iz Bosne dovoženje bitno uticati nažalost..
Da je izašlo 70% kao 2000.godine, SNS bi pao glatko u Beogradu, a bilo bi tesno i na državnom nivou, ali...

Uzgred na mom biračkom mestu je bila velika gužva, srećom nije se čekalo jako dugo, ali nikada veća gužva iskreno.

Nadao sam se da će izlaznost ići preko 60%, ali teško. Ne znam šta treba uraditi da se narod natera da izađe na izbore, osim da se to reguliše zakonom.
Mozda je stvarna izlaznost i veca ali to necemo nikada saznati. Broj onih koji imaju biracko pravo je konstantan vec godinama a broj stanovnika se svake godine smanjuje. Bazu dopunjavaju ljudima iz susednih zemalja

Jedina dobra stvar je što se trend rasta izlaska na izbore povecava iz godine u godinu u odnosu na period od pre nekoliko godina kada je jedva 50% ljudi izaslo, ipak mislim da je 60% za Srbiju solidan pomak. Ne verujem da ce ikada više 70% izaći, to se desilo ,jer je narodu dogorelo, sanckije, ratovi, bombardovanje, sada osim inflacije visoke nemamo ovo ostalo..

Ovde se zatvorilo BM u osam.. Izašli skoro svi.. Ja ne mogu da brojim listiće jer nisam u biračkom odboru, samo posmatranje...

Ja sam oko 18h čekao i smrzavao se bukvalno sat i deset minuta da bih došao na red za glasanje! Na mom biračkom mestu je tokom celog dana bila nenormalna gužva.
Ipak je izlaznost nešto veća tako da verujem da će SNS imati možda par procenata manje nego prošli put na uštrb mahom desne opozicije i malim delom eventualno SPN.

Back