Izbori

Dosta je veliki broj škola u štrajku. Juče do 12 se oglasilo oko 70 osnovnih i srednjih škola.
Kod nas u opštini jedna štrajkuje, a 4 ne. U delu škola neki profesori rade, neki ne.
Advokatska komora je izglasala 7 dana štrajka.
Inžinjerska zajednica je na sličnom kursu.
Taksisti najavljuju nešto.
Dobro je da je makar neko @Petar simpatičan.
Svako se od tih ljudi bori kako ume i zna. Nije za osudu i kad naprave po koju grešku 😉

Last edited:
Povodom Oljinog pisma upućenog predsedniku, poseban deo mi je zapao za oko:
Screenshot_20250119_190450_com.android.chrome_edit_22056042731529.webp

Nekada je na RTSu bilo zaista kvalitetnih političkih emisija, sada gotovo da ne postoji ni jedna. I to godinama. Pitam se zašto?? Bukvalno nema gde da se čuje kvalitetna i fer politička debata.

Zašto su Oliveru Kovačević iz informative prebacili u zabavni program, pa je sada samo jedna od urednica u zabavnoj redakciji?
Mnogo tužno i poražavajuće za jedan javni servis da pada pod pritisak vlasti.

Takodje. Apropo diskusije o Hrvatskoj od pre par dana, pratio sam malo njihovu predizbornu kampanju i tamo zaista postoje debate na ideoloskom nivou. U Srbiji je to trenutno nezamislivo, bukvalno ja mislim da niko, pa ni glasaci SNS-a ne znaju koju to ideologiju zastupa SNS. To je mesavina svih ideologija po potrebi, a jedini cilj je bogacenje male grupe ljudi. Naravno, dominiraju desnicarki elementi.

Dobro, i kod Hrvata je dosta toga svedeno na vadjenje prljavog vesa, ali kod nas se trenutno ne nude odgovori ni na kakva vitalna pitanja poput Evrope, Kosova itd.

Пратио сам и ја њихову политичку кампању, па мало помало о Србији и Србима...30 година од рата, њима су Срби и даље проблем.

^ Zaista nije za poredjenje lol. SNS u Srbiji prati random hrvatske studente koji dodju kao turisti u Beograd, razvlaci ih po tablodima i optuzuje za rusenje ustavnog poretka. Koliko sam ja ispratio, u Hrvatskoj je jedna od tema bila potencijalno blokiranje Srbije u EU pregovorima, sto se donekle ocekuje. Bez da branim desnicare u Hrvatskoj, apsurdno mi je poredjenje ove dve stvari i tvrdnje kako su oni eto zamisli opsednuti Srbima, a mi njih i ne pominjemo.

Videh lepu vest pred spavanje na nezavisnom jagodinskom portalu da je srednja škola u koju sam išao stupila u štrajk gotovo jednoglasno, kao i još nekoliko srednjih škola u Jagodini i Pomoravlju. Moja osnovna škola takođe. Raduju me ovi veliki potezi u tako malim mestima.

Odluka je da se sutra ne radi, a u utorak će biti skraćeni časovi.

^ Zaista nije za poredjenje lol. SNS u Srbiji prati random hrvatske studente koji dodju kao turisti u Beograd, razvlaci ih po tablodima i optuzuje za rusenje ustavnog poretka. Koliko sam ja ispratio, u Hrvatskoj je jedna od tema bila potencijalno blokiranje Srbije u EU pregovorima, sto se donekle ocekuje. Bez da branim desnicare u Hrvatskoj, apsurdno mi je poredjenje ove dve stvari i tvrdnje kako su oni eto zamisli opsednuti Srbima, a mi njih i ne pominjemo.
Срећом па си ти мањина у Хрватској па знаш.

Ja mislim da je ovo vid solidarnosti koji nam je potreban i da nas jedino ovo moze izvuci iz ovog ludila. SNS moze da preti i ucenjuje i sigurno ce nastaviti to da radi, ali sto vise ovakvih primera bude, njihova moc ce opadati.

namwejr9t6ee1.webp

Средње образовање није обавезно, нека сами дају отказе кад су већ тако храбри.

Đuka u elementu. Borba bre, 'ajmo! Srce na ter.......ovaj, na društvene mreže. Svi po jedno 10 lažnih naloga i idemo, akcija! Jer Srbija ne sme da stane.

474166389-934030585537065-1491269981260692899-n.jpg

Back