Izbori

Svako biva omražen ko zapadne u hajlajt njihove propagande, tom logikom pola njih treba da se povuče. Treba i vlast da se povuče jer već godinama pravi užasne poteze. Čiji loši potezi nam trenutno veći problem predstavljaju?
Ja sam lično isto pisao par puta da je opozicija imala nelogične odluke, ali boljih nema i jedina su kontrateža režimu. U zemlji gde je smenjiva vlast loši se smenjuju i dolaze neki novi, to i treba da bude krajnji cilj svega ovoga.

Bukvalno, los imidz Marinike se itekako moze pripisati visegodisnjoj hajki koja se vodi protiv nje. Cinjenica je da nikad nije imala vaznu funkciju na vlasti. Minusi su joj, po meni, saradnja sa Djilasom koji je jedan od simbola prosle vlasti, i neki moj licni utisak da nema kapacitet da dodje do neke ozbiljnije funkcije. Opet, ovoliki hejt prema zeni je pre svega posledica konstantne propagande protiv nje.

Pa nije to samo propaganda. Đilas je bio i na poziciji sa koje je vladao, upravljao gradom, i to je loše radio. Ne kažem da je lošije od Šapića ili ne znam koga, već da je izuzetno loše, ne prati ga dobar imidž, i zašto bismo onda ponovo birali iste ljude. Slično važi i za druge. Jednostavno, nekog ubede u jedno, nekog u drugo, treba na kraju razumeti da ih ne mirišu svi, nevezano da li se slažete ili ne. Stoga, jednim udarcem bi bilo dobro smeniti i udaljiti iz političkog života, i ove i one. Ima u opoziciji i nekih drugih ljudi. Na kraju, možda i taj SSP ima u svojim redovima ljude koji bi mogli da budu prihvaćeniji od ovih, koje ja ni ne mogu nazvati pravom opozicijom.​

Stoji sve sto kazes @Miloš , samo naglasavam bizarnost te histerije na zenu koja zapravo nikad nije bila deo izvrsne vlasti. Toliko je svrstavaju u ,,oni bivsi” grupaciju, da verujem da nemali broj ljudi u zemlji da je Marinika zapravo bila na nekoj vaznoj funkciji u periodu 2000-2012.

Ima u opoziciji nekoliko zanimljivih ljudi koji nisu ni Đilas, ni Marinika. Npr. Biljana Đorđević.
Danijela Nestorovic, Predrag Marsenic, Jelena Pavlovic takodje. Ma koliko se ne slagao sa nekim njihovim stavovima.

@Choda Ja je ne svrstavam u to, ali svrstavam je u blisku saradnicu Đilasa. Drugo, naveo sam par razloga zašto mi se ne dopada njihov aktivizam, a koji nije povezan sa propagandom. Često je agresivan i besmislen. A i u ovom slučaju mislim da je istina negde između. Znate ono kada dotičnog nazivaju lopovom, ali ga ne hapse, ali ni on ne dokazuje da nije, pa navodi na zaključak da nisu tu baš sva posla čista. Zar ne bi bilo bolje imati na vlasti one koji nisu omraženi, bar ne toliko, iako mogu da razumem da će politički protivnici uvek težiti da nešto loše iskopaju o nekom. Većini je to glavni posao, neki nemaju dana radnog staža mimo toga, i onda mogu da razumem to grabljenje svim silama, ali ne mora se to svima dopasti. Što za promenu ne bismo imali nekog umerenijeg, koji bi imao sposobnost da bude predsednik ili premijer svih građana u svakom smislu?

Elem, možda nije vreme da se previše o tome diskutuje sada, već kada na red dođu izbori, a dug je put do tog koraka.

Što se tiče mitinga u Jagodini i tog famoznog narodnog pokreta, nije mi jasno kako misle da to ljudi sažvaću, a da iskreno ne misle da je to suštinski SNS, samo pod drugim imenom. Najavljuju navodno neke ljude koji nisu stranački orijentisani, ali čak i ako je tako, šta bi bila njihova uloga i čemu će služiti taj pokret? Ajde da čujemo večeras, ali baš nemam ideju zašto nam je to potrebno.​

Još jedna studentkinja povređena, kod FON-a. Studenti i gradjani blokirali prolaz autobusima za Jagodinu, kada je vozač pokušao da krene kroz masu devojka je uganula nogu.

Bulevar Mihajla Pupina i Brankov most i dalje neprohodni za javni prevoz, ljudi i dalje šetaju.

Informerova verzija današnjeg događaja.....ovo je prevazišlo i Zonu sumraka.

linc.png

Back