Izbori

Blokada mostova počinje tek od 15h, kako bi svi mogli da se vrate sa posla. Žezeljev i Dugin most će biti u blokadi samo 3h, dok će jedino Most Slobode ostati blokiran na 24h.
Niko neće biti odsečen, svi koji žure i imaju hitne slučajeve biće propušteni, samo se treba obratiti redarima. Svi ostali koji zele da predju preko mosta mogu se busom, taksijem dovesti do njega i onda peške preći na drugu stranu.
Studenti su mislili na sve! Pa i na one koji ne zele da ucestvuju u blokadama.

Je l' si ti, Milane, video nekad neki protest u Francuskoj? Pa oni su zapalili Pariz kad su im podigli starosnu granicu za penziju, a kamoli nešto ovako veliko. Srušili bi celu državu, kakav Makron.
Небитно, Макрон је послао све живо и пендречио људе, има све на јутјубу.
Колико знам, они су дивљали али је закон прошао у парламенту. Тако да њихово дивљање није ништа променило.

Zakon jeste prošao jer je Makron iskoristio svoje pravo da ga sprovede bez glasanja u parlamentu, što je bio ogroman udarac na njegovu popularnost u Francuskoj. Ne vidim to kao neku njegovu pobedu. Pa su posle obećavali neke bolje uslove zaposlenima koji su pred penzijom i ne znam ni ja šta kako bi se smirile strasti... Nije prošlo bez posledica tako nešto, a u normalnoj državi ovakvo nepostojanje institucija kao kod nas i te kako treba debelo da se kazni.

Ne znam kako neko može da kaže da je okej što ne rade institucije, ali zato se nadam da će vam što pre biti potrebna pomoć neke naše institucije kad vam već rade tako savršeno.

Мени сметају ти протести јер ја треба да се враћам с посла у суботу и поред свега треба да пешке идем 4,5км до своје куће. Три моста која повезују Срем са Бачком ће бити блокирана. Да смо у Француској, Макрон би већ извео полицију, војску и бацао сузавац из авиона. Петроварадин, Буковац и Сремска Каменица ће бити одсечени. И сад замислите како ће проћи сви који раде и враћају се са посла...баш ће им бити драго.
Da smo u Francuskoj predsednik bi bio smenjen od strane Ustavnog suda zbog kršenja Ustava ali jbg nismo.

Zakon jeste prošao jer je Makron iskoristio svoje pravo da ga sprovede bez glasanja u parlamentu, što je bio ogroman udarac na njegovu popularnost u Francuskoj. Ne vidim to kao neku njegovu pobedu. Pa su posle obećavali neke bolje uslove zaposlenima koji su pred penzijom i ne znam ni ja šta kako bi se smirile strasti... Nije prošlo bez posledica tako nešto, a u normalnoj državi ovakvo nepostojanje institucija kao kod nas i te kako treba debelo da se kazni.

Ne znam kako neko može da kaže da je okej što ne rade institucije, ali zato se nadam da će vam što pre biti potrebna pomoć neke naše institucije kad vam već rade tako savršeno.
Mogu to da kažu jer možda u ovom momentu ne zavise od tih istih nepostojećih institucija, ali kao što kažeš, u nekom momentu će zatrebati. U međuvremenu, mogu malo da se protegnu nožice šetnjom od par kilometara od kuće do posla i obrnuto, dobro je za zdravlje.

Blokada mostova počinje tek od 15h, kako bi svi mogli da se vrate sa posla.
Retko kome se u današnje vreme završava smena pre 15h, pa još i da stigne da prođe nekim mostom pre toga. Nevezano za Novi Sad i blokade, nego uopšteno kažem. U Beogradu je popodnevni špic negde do 18:30, a Brankov most se ponekad u to vreme prelazi pola sata javnim prevozom :rolleyes:

Retko kome se u današnje vreme završava smena pre 15h, pa još i da stigne da prođe nekim mostom pre toga. Nevezano za Novi Sad i blokade, nego uopšteno kažem. U Beogradu je popodnevni špic negde do 18:30, a Brankov most se ponekad u to vreme prelazi pola sata javnim prevozom :rolleyes:
U Novom Sadu je ipak manja gužva, ovde je najveci spic jedino petkom, ali ni priblizno kao u Beogradu.

A sto se tice blokade 1. subota je, pa mnogi i ne rade.

Je l' si ti, Milane, video nekad neki protest u Francuskoj? Pa oni su zapalili Pariz kad su im podigli starosnu granicu za penziju, a kamoli nešto ovako veliko. Srušili bi celu državu, kakav Makron.
Ma pusti, klasicna SNS banalizacija da dokazu kako je satro Srbija oaza demokratije u odnosu na Zapad, a izbori nam se odrzavaju tako sto se ljudi dovoze busevima iz susednih zemalja 😂 Samo ignore.

a izbori nam se odrzavaju tako sto se ljudi dovoze busevima iz susednih zemalja 😂 Samo ignore.
Зашто ви имате против што наши држављани долазе из Републике Српске да гласају, а истовремено сте одушевљени када Вучић не победи рецимо у Лондону или Паризу? Зато што вам тако одговара. Хрвати из Босне редовно учествују у свим изборима у Хрватској и за то чак и не морају да дођу у Хрватску лично.
Баш сте злонамерни.

Што се тиче посла, мени је из таксија који ме вози, речено да ће ме довести до моста који изаберем, јер неће прелазити у сремску страну, па да остану блокирани...Једина нада ми је да ће пропиуштати градски превоз.

Зашто ви имате против што наши држављани долазе из Републике Српске да гласају
Zato što nisu stanovnici Begrada i ne treba da glasaju na našim lokalnim izborima. To bi bilo isto kao kada bismo mi išli da glasamo na izborima za odbornike u Banjaluci. To je glavna stvar, a što se tiče republičkih izbora, to je što je, državljanstvo dobili i oni koji imaju neke i koji nemaju nikakve povezanosti sa Srbijom.

prelepe slike iz Stare Pazove veceras, ja sam bukvalno na ivici suza celo vece
Ceo dan bre, kakvi snimci i slike. Prolaze kroz mesta a hiljade ljudi ih svuda docekuje pozdravlja i daje sve sto ima kod sebe. Mnogo emotivno i dirljivo. Bravo za sve koji su se odlucili da pesace do NS, treba to izdrzati. Mladost ce pobediti!

А на основу каквих докумената они гласају на локалним изборима? Вероватно имају пребивалиште у Србији на тој и тој адреси.

Poenta blokada je da uticu na svakodnevni zivot svakog, zato se i zovu blokade. One na taj nacin ilustruju da su nam institucije blokirane. Koristim gradski prevoz i novosadske mostove svakodnevno, i uopste mi ni najmanje nije krivo sto je to otezano, jer je cilj mnogo visi od svakodnevnih problema.

А на основу каквих докумената они гласају на локалним изборима? Вероватно имају пребивалиште у Србији на тој и тој адреси.
tako je na jednoj farmi u Pećincima ima 50 ljudi prijavlieno 😀 iz jednog grada u RS.

Свакако нисам подржавао студенте, а сад кад још морам да пешачим - сад још више их не подржавам. Што не блокирају судове, полицију и покрајинску скупштину? А овамо кад пољопривредници, с разлогом, хоће да блокирају, они једва или никако да стигну до свог одредишта. Плус, задњи пут кад су земљорадници протестовали, макар је јавни превоз функционисао.
@Петар
Не знам што бих људе оптерећивао кад очигледно сви ви знате боље, радите у полицији - па све знате.

Видех неки снимак да студенти у Инђији спавају на стиропору. Неко је пре неки дан ставио у ову тему слику Томе и стиропора. Прикладно.

Last edited:
Back