Izbori

Nije svačije mišljenje validno jer treba prethoditi prvo promišljanje. Zašto bi ičija kupljena diploma bila jednaka onome ko je pošteno zaslužio? I onda da sebi za pravo da vodi raspravu na nivou Marko Bulat i zemlja je ravna ploča.
Tebi je svakako svejedno jer si se okoristio od sistema, a i nedostatak empatije i pravde je svakako karakterna osobina SNS politike.
Молим? Да ли се ми познајемо? Одакле ти те информације? То је баш безобразно и НЕПРАВЕДНО да коментаришеш особу коју не знаш. Али пре свега НЕИСТИНИТО. Ја не радим у државној фирми, нити сам у СНС странци, нити сам посао добио преко некога. Нити ми је у животу пало на памет да се неком улизујем и доведем себе у ситуацију да зависим од воље неких људи.

@Stefan28 Ништа, можеш да дођеш у Нови Сад кад буде лето и свратиш до Кеја жртава рације увече (мимо Егзита кад је још 10 пута горе), ту се окупљају млади (и студенти) свако вече, па можеш да упоредиш ситуацију. Али да ти дочарам, газићеш лименке пива и флаше, а боже мој нађе се покоје алкохолно пиће на споменику настрадалих. Свако јутро екипе комуналаца купе смеће, иако стоје 2 велика контејнера у близини.
Ту су обе Србије исте.

Predivna atmosfera je danas bila na sretenjskoj blokadi! Pošto nisam do sada bio na ovim protestima, najveći utisak mi je to što ne pamtim da sam ikada bio u masi sa tako pozitivnom energijom, dominantno mladih ljudi. Nema apsolutno nikakvih incidenata među desetinama hiljada ljudi, svi su maksimalno kulturni, nasmejani. Najveća zanimljivost mi je bila posmatranje svih duhovitih transparenata, maketa, crteža.
Organizacija je bila vrhunska! Baš je dobro što je događaj trajao tokom celog dana, pa je uvek mogao da se napravi širok krug kroz grad, a da ne bude preterane gužve tako da ne može da se prođe, a opet je stalno bilo jako puno, i to ljudi iz ogromnog broja gradova iz Srbije. Pored štandova sa hranom, te platna sa porukama, bio je veliki broj punktova na kojima je bilo svačega zanimljivog, te se negde i igralo uz muziku, tako da vam ne bi bilo dosadno i da satima šetate u krug kroz Kragujevac danas, verujte mi. :D

1000025789.webp

Kada ovo bude važilo protesta neće biti. Deo ustava iz 1835. godine.
Lepo mi je bilo u Kragujevcu, nikada lepše. Uglavnom sam dolazio polsom i nikada se nisam zadržavao dugo. Ovde je bila ista energija kao i na Slaviji ili ispred RTS-a. Jednostavno kad vidite te ljude njihova lica, stavove i kompletnu pojavu zapitate se da li je to isti narod kao onaj sa tužnog skupa u S.Mitrovici. Dok smo malo odmarali i u povratku kući sam gledao Šarovića u Mitrovici. Ono je tužno za gledati i ne ništa mi nije bilo smešno, već tužno da tužnije ne može biti. Osim 10-15% budža i stranačkih funkcionera ostali svet je dovučen i skupljan što se kaže sa dna kace. Mnogi od tih ljudi bukvalno hleba nemaju da jedu i njima tih 3000 znači 10 dana hleba i paštete da prežive i verujte mi da ne preterujem. Uplašeni, zastrašeni, informacije svakako nemaju gde da dobiju, ako imaju TV gledaju Happy i Vučićevića.
I sada se nađu pametnice i stručnjaci koji kažu Srbi se dele. Ne, nije tako, ne dele se. Ovo jednostavno nije spojivo. Jedan čovek predstavlja "stadu" da su studenti strani plaćenici i da će ih juriti po celom svetu. Iskreno mislim da su se samo nacisti jurili tako, poređenje mi je stvarno zastrašujuče i mislim da to normalan čovek ne bi mogao da izgovori.

Osim 10-15% budža i stranačkih funkcionera ostali svet je dovučen i skupljan što se kaže sa dna kace. Mnogi od tih ljudi bukvalno hleba nemaju da jedu i njima tih 3000 znači 10 dana hleba i paštete da prežive i verujte mi da ne preterujem. Uplašeni, zastrašeni, informacije svakako nemaju gde da dobiju, ako imaju TV gledaju Happy i Vučićevića.

Sa takvim ljudima je najlakše manipulisati. Iako i oni daju, ne baš malu podršku Vučiću, kod njih postoje objektivni razlozi zbog kojih mogu da pokušam da razumem zašto to čine - socijalne neprilike i uslovljavanje pomoći, teške okolnosti života, pa i često ne naročito zavidan nivo inteligiencije. Ali ove druge koji bez ikakvog blama i sramote ističu Vučića i njegovu politiku kao nešto dobro i vredno divljenja - ne. Takve zaista treba raskrinkati da, kada ovaj režim padne, ostane zapisano ko je bio u takvom klubu.

Njima će izbori biti dan kad se zarađuju lepe pare. Sa zadovoljstvom će uzeti par crvenih i zaokružiti keca na listiću.
Zato jednog dana nemoj da je nekom teško da ode da glasa. U Srbiji u startu imaju prednost 300k - 0, a u Bg jedno 50k - 0 i plus neograničene budžetske pare, plus brdo medija.

Ali Sivi na njih ne možeš da gledaš kao na političke protivnike, već su žrtve ovakvog sistema koji zloupotrebljava ono što im zakonom pripada. Ne branim ih, ali ipak postoji razlika.

Zato jednog dana nemoj da je nekom teško da ode da glasa.
Pa, ubedite i druge zašto da glasaju za vas, nije sve samo do pasivnosti birača. Opozicija snosi ogromnu odgovornost, čak i kada se izmesti iz konteksta Vučićeve medijske blokade i dr.

Na kraju dana na svakim izborima svaki glas vredi isto. Do nekog je lakše doći do nekoga teže, ali matematika je užasno prosta. Zna se koga je lakše ubediti da glasa. To je recept kojim se vlada u Srbiji od početka višestranačkog sistema.
Nije ni opozicija savršena, ali veruj mi da je savršeno blaćena godinama. Kad kreneš da slušaš određene ljude ispada da svako sarađuje sa vlastima. Svakome nebitno kojoj opciji pripada se nađu mane.
Jedino što ja zameram je nesloga (nemogućnost zajedničkog nastupa) i međusobno takmičenje kad vreme za to nije.
Traže se nova lica, a to nažalost većinski budu neki fanatici sa suludim idejama.
Kažu da se jedni isti vrte godinama i kako su već bili na vlasti. 95% čak i onih koji su prepoznatljivi nikada nisu bili deo izvršne vlasti.
Stojiš tako na štandu, prilaze ljudi i ne pitaju za program ili nešto u vezi stranke, nego šta češ mi dati, od Ace sam dobio vino, konzerve, blokče i upaljač, ti mi daj više i glasam za Vas. Tako izgleda svaki drugi razgovor i ne preterujem i ne karikiram.

Teško da ćete takve ubediti u to zašto treba da se glasa za vas, mnogi od njih imaju ispreskakani misaoni proces.

Mislim da vama treba fokus da bude na apstinentima, a takvih ima mnogo u raznim kategorijama i sigurno bi mogli da doprinesu da se razlika barem malo smanji, shodno nefer izbornim uslovima. Sećam se ankete sa Studentskog trga pred prošle izbore, kada je većina u izjavama bili nezainteresovana za glasanje, ili su jednostavno bili neodlučni. Nadam se da će makar ta populacija nošena ovim entuzijazmom sada drugačije razmišljati + i tu vam je šansa da ljudima nenametljivo predstavite svoje ideje izvan one ''da srušimo Vučića'', jer treba nešto da se desi i kada se SNS pobedi.

@Stefan28 Ништа, можеш да дођеш у Нови Сад кад буде лето и свратиш до Кеја жртава рације увече (мимо Егзита кад је још 10 пута горе), ту се окупљају млади (и студенти) свако вече, па можеш да упоредиш ситуацију. Али да ти дочарам, газићеш лименке пива и флаше, а боже мој нађе се покоје алкохолно пиће на споменику настрадалих. Свако јутро екипе комуналаца купе смеће, иако стоје 2 велика контејнера у близини.
Ту су обе Србије исте.
Nismo isti.

Slika i prilike ove vlasti i njihovih maloumnih glasača. I svinje u oboru su kulturnije od ovih pojava na njihovim skupovima.

Lol ali što su dolazili u Srem gde je svojevremeno bila ogromna podrška srs-u dok su gurali priču velike Srbije, ne da ljudi neće da se otcepe nego bi još i da se šire

Боже сачувај, бисте ли ви онда истерали људе с којима се не слажете политички...Какво је то размишљање? Мењајте своје пребивалиште ако вам не одговарају људи овде.
Ljudi iz navedenog videa nemaju mišljenje. Popakovani su u autobus, neki nemaju pojma gde su pošli.

A taj narativ "selite se ako vam ne valja" mi je baš poznat. Zbog toga i polako nestajemo kao narod. Treba valjda da se izvinjavamo nekom što pokušavamo da bar neke stvari se malo pomere sa mrtve tačke i budu bolje?!

Приказујете примере из Крагујевца и Сремске Митровице и кажете да је све у Крагујевцу добро организовано. Слажем се, зато је и смеће покупљено јер је добро организовано. У СМ очигледно није добро организовано.

Jeste ovu retoriku naučili na akademiji mladih lidera Sns-a? Tamo su uspeli lažove da nauče da ubeđuju druge kako su drugi lažovi kad krene raskrinkavanje.
Mic drop.
Да знаш да сам пријавио овај пост.

Back