Izbori

Pa njima nije ni stalo da za sebe ostvare što veći prihod od festivala. I sam novac od SMS glasanja ide u humanitarne svrhe. Hajde bar da tu priliku iskoristimo da pomognemo nekoj deci kojoj je pomoć stvarno potrebna. Hoćemo pomoći bojkotom, tako će biti više poruka i novca za njih?🤷‍♂️

Nije sve u političkom prepucavanju između dve strane.

Potpuni bojkot RTS-a je sasvim opravdan.
Kolateralno stradavanje ovogodišnjeg PZE (lično ga ne očekujem) bi bilo tužno, ali takođe opravdano.
Tako je, kako je.

Učesnicima je zbog ugovora, verovatno teško da ovo izvedu. Svejedno, svako uključen u realizaciju projekta, ovog i svih drugih RTS-ovih, ko samovoljno donese odluku da isti/iste napusti, od mene ima naklon i poštovanje.

Vunturišević 🙇‍♂️ Došlo 🙇‍♂️

Naravno, protiv sam prisiljavanja bilo koga na bilo šta, naročito kad su u pitanju moralni i simbolični činovi, ali poštovanje za sve koji se na njih odlučuju.

Ljudi, na evrovizijskom ste forumu i ovde nema prostora za širenje propagande. Dakle, svako zasebno neka odluči da li će da gleda PZE i gde će da gleda. Nemojte ostavljati ovde nikakve pozive za bojkot i slično. Većina članova je punoletna i valjda umeju sami da donesu takvu odluku.

Da li zbog aktuelnog stanja u zemlji, vi apsolutno nikakav vid zabave sebi ne želite da priuštite? Ne slušate mesecima nikakvu muziku? Ne gledate strane nacionalne izbore? S obzirom na aktivnost pojedinaca, ne bih rekao da je to slučaj. Festival će verovatno imatu manju gledanost zbog više faktora, pa i to je sasvim dovoljno za one koji misle da će ignorisanje muzičkog festivala, koji je uzgred prilično demokratski orijentisan i svetla tačka RTS-a, nešto rešiti. U redu je imati taj stav, samo ga nemojte nametati drugima, jer nema razloga. Bukvalno do juče, dok nije bilo tog poziva za bojkot, niste sami pisali o takvim planovima, pa sad ako delujete pod određenim uticajem, u redu je i to, samo vam molim da ispoštujete ostatak forumske zajednice.​

Izvinjavam se ako sam vas uznemirio ovim pozivom na bojkot koji je star nekoliko sati, ja sam to tek sada video i da ste pročitali malo bolje videli biste da se odnosi prvenstveno na bojkot gostovanja na RTS.

Svako neka radi šta hoće, ne zanima me da ubeđujem bilo koga u bilo šta, samo mi je bilo zanimljivo da se sada i tako nešto organizuje.

RTS-u srećno s organizacijom PZE. 🙌🏻❤️

Nisam za građanski rat, mislim da niko to ne želi, ali Jovo mi je simpatičan s ovom izjavom. :D Možda ni on nije mislio baš na građanski rat, ali podseća na one scene od juče iz Kraljeva koje su mi ok. Narodu je dosta svega i to mogu da razumem da i da se poistovetim sa time kao neko ko se slabo seća prethodne vlasti i ko je odrastao u režimu Aleksandra Vučića.​

Хахахахахаах а таква музичка величина, не знам како ће РТС преживети без ње, ево канал РТС МУЗИКА (који нико не гледа/слуша) сече вене.

Pise kako zbog protesta treba sve da stane, a stalno je tu na forumu i aktivna. Ako veruje u to sto pise, mozda bi trebalo da preispita svoje ponasanje i da se prikljuci protestima umesto sto je stalno na forumu.
😉
Da nastavim onda u odgovarajućoj temi.

Draga, ne znam kakvom se tačno “argumentacijom” služiš jer je banalna i na nivou nižih razreda osnovne. Konstantno ponavljaš reč kontradiktorno uz pitanje šta ćeš na forumu, odakle tebi pravo na takvo pitanje?

Već ti je rečeno da na forumu nismo isključivo zbog PZE-a, da postoje i druge teme kojima se bavimo i zabava i takmičenje. Moja aktivnost na forumu ne može da bude ni u kakvoj vezi sa stavom o protestu, stavom o Rts-u, već spada u skroz drugu funkciju u ovoj zajednici, ako razumeš širi značaj toga. Niti moja manja aktivnost treba da bude izraz bojkota, prvo stavi na papir kakve stvari označavaš kao kontradiktorne. Tvoje rezonovanje stvari da ako nešto kritikujemo da samo treba da odemo je vrlo slično onom što prosečni glasač vladajuće elite voli da naglasi.

Uz to da dodam, redovan sam učesnik protesta i to je takođe moj skromni dopinos i ne treba da brineš oko toga. Brini o tome da svoje ponašanje poboljšaš što je bolje moguće jer vreme za to će isteći i posle će biti kuku što nisam bila pametnija.

Odgledao sam celu emisiju. Zanimljivo su napravili, samo bi valjalo da su do kraja bili objektivni, pošto im je akcenat upravo na borbi za objektivnost, a predstaviše samo ono što im odgovara za poređenje, naznačivši da nije bilo napretka u izveštavanju, a negde indirektno povlačeći paralelu kao da tokom tri meseca apsolutno nikakvog izveštavanja o protestima nije bilo. Da su za dosta stvari u pravu, jesu, samo bi ta doza objektivnosti mogla biti viša. Takođe, kad su već naveli taksativno zahteve GSP-a, mogli su se detaljnije pozabaviti zahtevima studenata i još više ih približe gledaocima. Recimo, objektivnost u Dnevniku se ne meri samo trajanjem priloga. Videćemo baš koliko će to uticati na gledanost.​

Gradonačelnik Niša Dragoslav Pavlović je najavio da će Grad Niš spremno dočekati studente i građane koji će 1. marta doći u Niš na protest.

„Biće hladnih dana. Kako se ne bi smrzavali, spremni smo da opredelimo sve kapacitete. Ukoliko budu zatražili, mi ćemo obezbediti sve uslove koji su važni da sve protekne mirno i u najboljem mogućem redu“, izjavio je Pavlović novinarima u Gradskoj kući.

Pavlović je rekao da rukovodstvo Niša neće dozvoliti da bilo ko bude nezadovoljan gostoprimstvom „jer je Grad Niš uvek umeo da ugosti sve ljude“.

„Sve ljude dobre volje i sve turiste koji žele da dođu, pozvaćemo da dođu. Nemojte da brinete da će bilo ko da ima bilo kakvih poteškoća“, izjavio je Pavlović.

On je podsetio da je rukovodstvo Grada obezbedilo struju studentima kada su pre nekoliko nedelja imali performans ispred Gradske kuće.

„Mi ćemo na taj isti način ponuditi sve što je važno za decu koja budu dolazila, a pre svega za studente iz našeg grada“, izjavio je Pavlović.

Izvor: N1

Ovo kao kad su u Novom Sadu prvo pendrečili Slobine pristalice pa im posle delili jogurt i kifle kojim su ovi zasuli zgradu Izvršnog veća.

Da parafraziram Balaševića "jadna i bedna dvadeset i peta"

Kakva govna limemerna.

Te iste studente koje su optužili da su ustaše izdajnici, kojima svakodnevno prete i pokušavaju da ih ubiju sada kao dočekuju kada istrazivanja javnog mnjenja pokazuju da su pukli.

Back