Izbori

Previše teksta, a u suštini ništa nije rekao što nije rečeno već, čak i na forumu. Ja se duže vreme pitam šta dalje, jer evidentno je da ne može još dugo ovako, i da se mora preći u neku narednu fazu pre leta, inače vrlo lako mogu propasti svi dosadašnji napori.

Ni dotični, a uglavnom ni drugi, ne govore o potencijalnom rešenju (naročito onom koje ne bi osporilo dosadašnji pristup studenata, tj. bez nasilja i mirnim putem). Narodni zborovi su donekle zaživeli i ok su da malo probude ljude iz sna, ali nemaju moć da menjaju ovako krupne stvari, a dosta energije se troši na stvari za koje zborovi nisu nadležni, poput proglašenja ko je podoban da prođe njihovim mestom i sl. Ako studenti odluče da formiraju nekakvu političku partiju, morali bi imati izuzetno jaku argumentaciju, jer su do sada negirali da ih to zanima.

Za početak, opozicija bi trebalo da preuzme deo odgovornosti, i svi nepoželjni akteri prošlosti, da se povuku iz političkog života, i daju prostora nekim novim snagama. Bar neki korak da se preskoči i povećaju šanse da se ostvari bitniji pomak u društvu.

Милоше, ово ти је превише СНС-овски, да не кажем ботовски. Морао сам да лајкујем.
Мени су хит ове године речи пленум и збор. Кад чујем реч збор мени је прва асоцијација Миле Додик на Кочићевом збору док пева с Гоци бендом и окретање прасади.

To više govori o tebi nego o zborovima ali ok :D
Нисам убеђен да су млади и студенти знали шта је збор или пленум пре овог пумпања, укључујући и вас овде на овом форуму.

Вергла ли неко ка Стразбуру? Једно такси удружење из НС најавило да се придружило прикупљању средстава за тих 50 верглача и да ће својим клијентима нудити да донирају. Од мене симболично 1 динар кад се будем возио. Имао сам утисак да ће француске бабе изаћи на улице са багетима да дочекају младе из Сибира/Сирије/Србије.

Ovo što si napisao je na više nivoa jako ružno i neukusno. Ismevati ljude koji traže pravdu, bez obzira na to da li se slažeš sa njima ili ne pokazuje totalno odsustvo empatije i sada mi je jasno zašto ti je cela ideja ove borbe strana... Bitno je da si pokušao da ispadneš duhovit, ali ispalo je samo tužno. 🤷🏼‍♂️
Ali kontam, lakše je podsmevati se ljudima nego sesti i razmisliti o tome kroz sta prolaze.

Tužan, jadan i očajan komentar, ali šta se drugo može očekivati. Da bi razmislio, zapravo moraš imati iole ljudskog dostojanstva i poštovanja prema nečijoj borbi za pravdu i bolju budućnost pre svega, što dotični definitivno nema. Nevezano za to koja politička opcija se podržava, reći ovako nešto je toliko mizerno da je zapravo teško i pojmiti.

Danas su u Vinskonsinu najskuplji izbori ikada za vrhovni sud u jednoj američkoj državi.
Elon Mask je ukupno dao 17 miliona za kampanju, što je ogromna pojedinačna donacija za taj nivo izbora.
Money is pouring in from around the country, with millions of dollars in support of the conservative candidate coming from billionaire Elon Musk, who visited the state Sunday night for a rally donning a cheesehead hat. He handed out $1 million to two people after a legal back-and-forth on whether the money amounted to bribing voters. The liberal candidate has received millions in support from billionaire George Soros, Illinois Democratic Gov. JB Pritzker, a Wisconsin philanthropist and others.
Spending on both sides is expected to reach $100 million, which is more than all but a few U.S. Senate races each cost last year. It's the most expensive state judge race ever
https://www.npr.org/2025/03/31/nx-s1-5338901/wisconsin-judge-election-musk-trump-abortion

Kako bi bilo dobro da izgubi, da barem jednom vidi da ne može baš sve da se kupi...

Iliti jednostavnije:

Izgleda da sada zbog ovog rezultata mogu da propadnu Amerika i zapadna civilizacija lol
bafkreickdqjvcubpmnbidun6qjjpmbmz2vik5krooozrlrstbuad5mnf4y@jpeg

Ovo što si napisao je na više nivoa jako ružno i neukusno. Ismevati ljude koji traže pravdu, bez obzira na to da li se slažeš sa njima ili ne pokazuje totalno odsustvo empatije i sada mi je jasno zašto ti je cela ideja ove borbe strana... Bitno je da si pokušao da ispadneš duhovit, ali ispalo je samo tužno. 🤷🏼‍♂️
Ali kontam, lakše je podsmevati se ljudima nego sesti i razmisliti o tome kroz sta prolaze.
Битно да сам ја себи духовит, често се исмејем у овој теми.
Осим правде у Стразбуру они траже и хеланке, шорцеве, рукавице и дуксеве. И вама то није макар мало смешно? Да идеш на пут, а да просиш по друштвеним мрежама? Будите искрени мало.

Ovo što pišeš je zaista sramotno!
Razmisli malo, među tom decom je sigurno i neko koga ti lično poznaješ. Neko iz tvoje porodice, rodbine, neko od tvojih prijatelja.... Vređaš i njih ovakvim sramnim komentarima. Od nekoga od njih će ti sutra trebati pomoć.

Е па сад, доћи ће лекари Индијци, Бангладештанци итд. Сви смо заменљиви.

Свим СББ корисницима срећно добијање Информер ТВ-а на 11. позицији.
Нова и Н1 на 8. и 10. позицији хахахаха.
Ђе су сада све оне силне петиције?

Last edited:
Da li ti zaista mislis da ce ljudi koji su dosad imali sbb da gledaju Informer? Ja imam sbb zbog Rai-a ali mi ne pada napamet da gledam taj trash, tu degradaciju. Garbage in, garbage out.

Не мислим, него ми је смешно после оне студентске блокаде Информера. Зашто сте оперисани од хумора, питам? Сад и ови што би да раскидају уговор са СББ-ом немају опцију. Телеком и Јетел имају Информер, док Телеком нема Н1 и Нову.

Intresantna pojava ali naprednjaci su zaista listom operisani od humora i to pokazuju iznova i iznova. Mislim, operisani su od mnogo čega (da ne idemo u detalje) ali slušanje predsednika, recimo, kada priča vic je transfer blama koji je unapred zagarantovan.

Od "orla koji na leđima nosi vranu" pa sve do "ja kad bi vam rekao sve što znam, mogli bi da pravite emisiju Zemljo, otvori se"" :ROFLMAO:

A njegovi verni sledbenici ne samo da ponavljaju kao papagaji sve što njihov idol izgovori (li, bolje rečeno, ispljune), nego i "smisao za humor" nasleđuju od njega :ROFLMAO: Fascinantno, zaista!

Back