Lignjoslav
Ekspert
Kad li ce vise zvalavi da padne...
Kada ovo bude normalna zemlja u kojoj se izborni zakoni, procedure i tajnost glasanja budu poštovali, onda ćemo moći da pričamo zašto je neko pobedio i pridobio poverenje birača.
Ovo juče je bio još jedan izborni deja vu i pljačka u režiji obojenog diktatora i njegovih paralelnih struktura.
Zato i mislim da on ne želi da raspiše izbore jer se zapravo po prvi put u svojoj političkoj karijeri boji da će izgubiti izbore i da neće moći da iskontroliše sva izborna mesta kako inače to radi.Uglavnom u smeni vlasti provincija prati gradove a ne obrnuto, ne moze se ocekivati da opozicija (pogotovo u ovim uslovima) osvoji dve male opstine. Kada izgubi BG, NS i Nis, reflektovace se i na ostatak zemlje.
Izvini, zbog cega doslovno parafraziras moju poslednju misao? Meni jeste sve jasno i ja pricam u svoje ime i u redu je ako ti to tako ne vidis.Mnogi se prave pametni, svima je kao sve jasno, a zapravo im ništa nije jasno.
On se jedino "boji" da neće ponovo sam imati većinu od 126 poslanika i da će opet morati sa Dačićem u koaliciju. O potencijalnom porazu na izborima pod njegovim pravilima nema ni govora. To se neće nikada desiti, ma koliko biračkih mesta se iskontrolisalo. Postoje stvari koje ne mogu i to je nažalost tako, zato mi je traženje izbora potpuno besmisleno.Zato i mislim da on ne želi da raspiše izbore jer se zapravo po prvi put u svojoj političkoj karijeri boji da će izgubiti izbore i da neće moći da iskontroliše sva izborna mesta kako inače to radi.
Najodgovorniji za ovo što nam se dešava su oni među nama koji su poverovali da je njihova ćutnja u stvari - njihova čvrsta principijelnost, a njihovo nedjelovanje - njihova izrazita intelektualna mudrost, jer će uskoro navodno doći dan kada će nam svima reći: 'Eto, znao/la sam da je nemoguće išta promeniti.' Kakva mala intimna farsa, kakva pobeda gluposti nad nebrojenim mogućnostima čoveka.
Ne brini ti za nas i šetaj svakodnevno kad nema već saobraćaja, zdravo je toМного сте били 'оптимистичнији' 30 страница раније...сад реалност дошла и до вас.
Kako kome. To što postoje gore stvari na ovom svetu, ne znači da sve treba da bude u rasulu i podređeno maltretiranju. Čak i da ne ulazimo u to ko je i koliko kriv za stanje u kome se nalazimo. Ružno je kada se banalizuje i prebacuje kao što radi dotični Igor sa screenshota. Protiviti se maltretiranju građana bez potrebe, tako da to najmanje dotakne one koje bi trebalo, ne znači da nema empatije i saosećanja sa porodicama stradalih. Nije normalno da se večito tako postavljaju teze. Otprilike kao kada neko kaže, što ideš na more ili u banju, a toliko je gladnih u Africi ili gde god drugde. Ne moramo biti tako isključivi, već malo bolje rezonovati stvari i bolje balansirati. Mnogo je ljudi besno što nema mogućnost da dođe od tačke A do tačke B, a ne šetkaju se svi tek onako, niti svi mogu da priušte taksi. Večeras sretoh i neke starije ljude koji se vraćaju od lekara, i ne bi bilo u redu da im se kaže a šta ste tražile u gradu, vaši zdravstveni problemi neka čekaju. Jasno je šta je dovelo do ovoga, ali treba pokušati da se neposlušnost realizuje uz što manje uticaja na svakodnevnicu običnih ljudi. Ovo neće pogoditi ni ćacije ni vlast, ili će u zanemarljivom obimu.Neke stvari su ipak malo bitnije.