Dovoljno je samo pročitati ovo
Друго, кад сам се ја залагао за депортацију неистомишљеника?
a onda ovo
Имам право да ми је драго када тамо неког Руса или Хрватицу депортују јер они НИСУ држављани Србије, самим тим не могу да гласају на изборима. И ти недржављани учествују у блокадама путева и крше законе ове државе. Држава очигледно није способна да казни грађане, па мало ли је тражити да макар одстрани из државе НЕГРАЂАНЕ.
Dakle, sa jedne strane "ja se uopšte ne zalažem za deportaciju" a onda kažeš kako ti je baš drago kad se deportuju Hrvati i Rusi jer "oni nisu građani Srbije". Pomenuti slučajevi jesu bili građani Srbije jer su ovde živeli i radili do trenutka deportacije. Konkretno, proterana Hrvatica je celu jednu deceniju ovde, ovde ima i porodicu.
Uzgred, na ovom forumu takođe imamo ljude koji su drugih nacionalnosti (uključujući i pomenute), a nisi niti jednog trenutka razmišljao šta bi oni mogli da misle čitajući tvoje poruke ali verujem (i siguran sam) da te ni najmanje nije doticalo.
Što se ovog dela tiče....
Мени су објаву у којој сам назвао одређене државе или државу ЧИВАВОМ обрисали јер је неко пријавио. Теби је лако, јер си ти лично био на форуму присутан кад сам ја пријавио твоју објаву.
Savetujem da ne ulaziš u otvoreni konflikt sa moderacijom i administracijom foruma jer to ne može da se završi dobro. Etiketiranje drugih vera i nacija, takođe, nije dobrodošlo kod nas. Prouči pravilnik foruma. Imaš pravo da misliš šta hoćeš, apsolutno, ali si dužan da poštuješ pravila foruma na kojem pišeš. Imamo maksimalno strpljenje ali sve ima svoje granice. Sankcije mogu biti i gore od brisanja postova, uvek imaj tu na umu. To nam apsolutno nije namera ali sve zavisi od ljudi koji su u prekršaju. Ako imaš primedbu na naš rad, možeš uvek da nam pošalješ PP i ukažeš nam direktno šta ti smeta a javnim prozivkama nas dvojice samo sebi dodatno otežavaš situaciju, i još pritom ideš u nove prekršaje.
Ako ti je stalo da budeš konstruktivan član ovog foruma, preporučujem, za početak, da malo spustiš loptu i smanjiš taj "ja pametan/vi glupi" te "ja ispravan/vi nesposobni" narativ koji non-stop propagiraš (između ostalog). Nisi dobijao odgovore kakve si dobijao iz čista mira.
Mesecima potpaljuješ vatru i provociraš preko 90% foruma na vrlo podmukao način i posle kukaš kad ti neko odgovori. A svaki tvoj upis, već mesecima, bukvalno zrači koliko je toksičan. Čak i sa stavovima koje imaš, da je sve to iznošeno na kulturan i primeren način, i diskusije bi izgledale mnogo drugačije. Niti bi ti neko prijavljivao poruke, niti bi mi reagovali. Ali nažalost, taj DJV Informer stil komunikacije očigledno ne može da se zaobiđe. Samo si na pogrešnom mestu, jer ovo nije forum Informer TV-a.
Znači, ne možeš ići đonom u cevanicu svaki put kad ostaviš neki post i posle da se išćuđavaš što ljudi reaguju na te poruke. Kao i u životu, kako se ponašaš prema drugima, tako će i drugi prema tebi. I sve je ok, i žustrije diskusije i neslaganja, sve je to ok. Međutim, kada se pravila počnu kršiti, kad se pomisli da je osoba iznad ljudi koji vode forum više od jedne decenije, tada je vreme da se povuče ručna ukoliko postoji interes da se na konstruktivan način doprinosi diskusijama. Ako, pak, taj interes ne postoji i osoba misli da može da krši pravila bez problema, da proziva svakog s kim dođe u kontakt, pa čak da udara i na samu moderaciju/administraciju, postoji rešenje i za to. Svako ima pravo da izabere. Nama je uvek u interesu da se svi ovde slažemo najbolje što možemo, sa svim sličnostima i razlikama koje međusobno imamo. Ako neko to ne želi, i to je ok, uvek može da piše na nekom drugom forumu i to je to.