Izbori

Gradonačelnik Boče koji dolazi iz Orbanove stranke glasao za Tiszu 😆 Na profilu naveo da je glasao za evropske vrijednosti, protiv ruskog uticaja

Izlaznost do 9 bila za 6.58 procenata viša nego 2022.

Ako nekoga interesuju kvote na kladionicama : igrači na Polymarket-u smatraju da je verovatnoća da Magyar bude novi premijer Mađarske 72%, dok su šanse Orbana 28%. Srednje kvote na ostalim kladionicama su za Magyar-a 1,44; za Orban-a 2,4.

Ogromno povećanje izlaznosti na izborima u Mađarskoj u odnosu na 2022:
7h 1,8 3,5
9h 10,3 16,9
11h 25,8 38,0

Deluje da su trenutno kvote još više naklonjene Tiszi.
Po bukmejkerima (a pričao sam sa svojim kolegama) momentalno je samo pitanje koliku će većinu imati Tisza i da li će to biti 2/3

Mene je najviše strah da ona radikalna stranka Mi Hazánk ne uđe u parlament i ne bude jezičak na vagi, jer bi u tom slučaju skoro pa sigurno išli sa Orbanom u vlast, eto slično se desilo i u Sloveniji prije par dana. Kad vidim ovo "treći put" dođe mi da povratim.

Ja pitah druga Mađara kakav ishod očekuje, kaže nema pojma, da može svašta biti. Iako neke ankete pokazuju da će sigurno doći do promene i to ubedljivo, dosta ljudi je suzdržano u procenama.

Tokom godina je mijenjan i izborni zakon u Orbanovu korist, a i mediji su izvještavali i o potplaćivanju u ruralnim sredinama, tako da će svakako rezultati biti dosta bliži nego se očekuje. Osjeti se da narod želi promjenu i da ljudi vjeruju u ovog čovjeka, ali ja svakako ne mislim da će ovaj tako lahko otići sa vlasti kakvi god da budu rezultati.

Obećali im poso u fabrici, gospođa se nada zaposlenju

Last edited by a moderator:
Moj brat od tetke je na izbornom mestu i brojaće glasove uskoro. On je poprilično optimističan što se tiče ishoda.

Back