Izbori

Мишо бојим се...моја блокадерска сестра хоће да гласа на изборима. До сада је слабо излазила на изборе. Морам јој сакрити личну карту или је потплатити да не гласа. Мени је најтеже.

Иначе, утврђено да није било звучног топа.

Kakva energija u BG-u prilikom predaje potpisa 😍

Da je sve regularno i da smo mi normalna, demokratska država, ovo bi bilo rutiniranje na izborima bez ikakve dileme. Ovako, samo ih krađa može spasiti.

No, kontrolori i mobilni timovi će biti spremni.

Ja koji sam mislio da je 30ak ljudi inače na listama 🤡😂

Taman sam odlučio da glasam ove godine u konzulatu ovde, ali izbori su na dan kad sam ja na putu. Sabotaža.

Bitno da je žvalavi o**š nazvao studentsku listu bezimenom, a ne njegovoj sve sama "imena"-ćaci robijaši, Šešeljevci, Vjerica Radeta i slični odroni. 💀 💀
Što reče kolega Miloš, da smo demokratska i uređena država, dani bi mu odavno bili odbrojani, a ovako uz svu moć koju ima, plašim se da na miran način otići neće. Daj Bože da grešim.

Kakva energija u BG-u prilikom predaje potpisa 😍

Da je sve regularno i da smo mi normalna, demokratska država, ovo bi bilo rutiniranje na izborima bez ikakve dileme. Ovako, samo ih krađa može spasiti.

No, kontrolori i mobilni timovi će biti spremni.
Srecno!

Studenti su napravili fantastičan potez sakrivanjem liste do podnošenja, na taj način su pokazali više stvari:

- Situacija sa poverenjem u aktuelnu vlast je toliko loša da narod masovno izlazi da da potpis i samim tim ukaže BLANKO poverenje studentima, iako lista nije objavljena.

- Zaleteli su se sa pljuvanjem projektovanih ljudi na listi (Đokić, Lompar...) a studenti su za vrh sačuvali ljude u najvećoj tajnosti, niko nije mogao da pretpostavi da će dr Srdanović biti nosilac liste - tako su doveli režimske medije pred svršen čin. Mogu da naprave brzinsku orkestriranu kampanju, ali par nedelja iste neće imati gotovo nikakav efekat. Đokić je na neki način svesno žrtvovan.

- Napravili su SNS smešnim stavljanjem kojekakvih studenata na listu, misleći da će najistaknutiji studenti u blokadama biti na listi. Dobili su baš suprotno - iskusne ljude (profesionalno, ne politički).

Zamislite hipotetičku raspravu u Parlament između sina DJV i Adema Mavrića, na primer.

SNS lista je blago reći katastrofalna, čak i za njihove standarde. Jedva ko kredibilan, stavljanje one devojčice od 18 godina iz Užica je totalni nonsens i ne znam šta su hteli da postignu time. Ranijih godina su uglavnom mazali oči relativno kredibilnim ljudima u vrhu liste (setimo se ,,ekspertske liste" za beogradske izbore 2018. godine). Triling AV-MV-Brnaba na tri čelne pozicije na listi govori da niko više ne želi sa njima sem njih samih, ali i da zbijaju redove i spremaju masovnu krađu.

Đilasa i ostale relikte prošlosti ne bih komentarisao, sem što je sramno što nisu podržali studentsku listu, a još gore je što će biti realno potrebno ugurati ih u Parlament, možda baš oni budu taj tas na vagi. Pogotovo zato što je studentska lista, bar po imenima, pretežno građanski orijentisana, pa je izostanak podrške studentima još veći nonsens. Desne stranke još i mogu da razumem, ali sve pada u vodu kada svi kažu da je glavni cilj srušiti SNS. Da je tako, svi bi duvali u istom smeru. Marinika je mogla da uskoči u taj progresivni voz, ali rejtinga ju je koštala saradnja sa Đilasom, ali i prilično marginalna politička karijera. Političari treba da odsluže državi i da se povuku, a ne da im to bude višedecenijsko zanimanje. Najbolji scenario bi bio, svakako, da studenti oduvaju sve i da im slični relikti prošlosti uopšte ne budu potrebni za rušenje SNS.

Meni je drago sto je sve ispalo dobro na kraju i oko liste i oko programa.

Samo se ne bih slozio sa tim da je lista nesto previse progradjanski orijentisana. To sto je neko profesor nekog fakulteta ne znaci da je progradjanski orijentisan. To vidimo i u primeru politicara Milosa Jovanovica koji jos predaje EU integracije na pravnom a evroskeptik je lol. Svakako dobro je sto se ne zna ideoloska odrednica velike vecine kandidata. Eto prvi na listi je lekar koji je nacionalno osvescen i ima malo tvrdje stavove oko nekih stvari, plus su se studenti do sada pokazali kao blaga desnica, nisu zvanicno za ulazak u EU tj nisu se izjasnili. Ako neko ne treba da se buni ovde to je upravo desnica.
Ko voli legacy stranke i ko je zagrizen za EU i prozapadnu opciju ima Djilasa. Mislim da su na kraju svi glasaci pokriveni.

Iskreno se nadam da sns pada.

Pored Lidije Vukicevic i Ive Strljic, tu je sad i onaj "student koji samo zeli da uci"...

Dobra stvar studentske liste je to sto svako vidi ono sto mu odgovara, iako je poenta liste nesto sasvim deseto od toga da li je progradjanska ili pronacionalna.

Izbori
Back