Izbori

Ne samo to nego su ti ljudi pristali da se privremeno izmeste sa svojih redovnih pozicija i angazuju po zadatku kako bi ispunili studentski program, a ne da sprovode svoja ideoloska uverenja. Sami studenti su rekli da nije vazno ko je nosilac liste, a oni koji se fokusiraju na Srdanovica samo pokazuju nedostatak demokratske svesti.

I u Bosni vlada predizborna atmosfera. Evo kako mi glasamo na ovim izborima. :)

Uopšte nije komplikovano, ali kapiram da će starijim ljudima trebati mnogo više vremena kad dođu na glasanje.

Trebalo bi da se znaju preliminarni rezultati jako brzo nakon zatvaranja birališta, ali opet valja brojati sve ručno da se verifikuje svaki listić 🥲 bar neće biti glasanja mrtvih ove godine

Djokic nije zrtvovan, vec je bio protiv lustracije. Zato je i ispao.

Svaka čast Aleksiću, Ćuti i Parandiloviću za istup danas, ali sam mišljenja da su ipak mogli da revidiraju tu odluku pre predaje liste. Kako god, za respect je ovakav potez, neki drugi su mogli da se ugledaju na njih. Sa jedne strane je sasvim legitimno da svako ima pravo da se kandiduje i da izađe na izbore, ali mi smo na ogromnu žalost miljama daleko od normalne i pravne države, tako da je referendumska atmosfera jedino adekvatno rešenje u ovom momentu.

Kakva cast. Svi su oni radili ispitivanje javnog mnjenja i niko ne prolazi cenzus. Izaci bi znacilo politicko samoubistvo.
Mozda bi prosli MI zbog desnice da nije bilo poslednjeg plot twista. Gledam mimove o vanzemaljcima i Nestorovicu i umirem od smeha.

Aman dokle planiraju da progone sirotu Milu Pavic. Na zgradu svakog fakulteta u NS-u ispisali Svi ste vi Dinkove Mile, a devojka u politickom egzilu skoro 2 godine.

Doneo sam odluku da napustim SSP stranku u kojoj sam skoro od osnivanja i odbio sam da budem kandidat na listi za parlamentarne izbore..
Naravno osim u slučaju da se povuku.
Da smo normalno društvo kao što reče Đole bilo bi logično da stranke i pokreti kandiduju programe i ideje. Ovog puta je apsolutno i samo referendum, za ili protiv mafije.

Мене мучи следеће, ко ће гласати за СПС? Јасно је да имамо 2 опције, СНС или студенти.

SSP će tek muku mučiti da pređe cenzus nakon same objave SL, odnosno izostanka desnice na istoj.

Čak veći rezon je bio da Parandilović i ekipa probaju (iako izvesno ne bi bilo cenzusa) nego SSP. Deluzivni su zbog onih 24 % koje su imali 2022.

Mislim da je greška što su vetirani desni faktori na Studentskoj listi. Nadam se da neće u velikoj meri uticati na izborni rezultat s obzirom da je svakako, kao što kažete, referendumska atmosfera, ali može da skine par preko potrebnih procenata za završetak posla.

Ja ne znam jel mi ovih dana pratimo iste stvari i gledamo istu listu. Prvi na listi je centrista/umereni desnicar, pre neki dan je u Utisku Nedelje bio isto neki desnicar sa liste kojeg su pljuvali na internetu zbog nekih ranijih tvitova. Svi koji su se do sada pojavljivali u javnosti niko od njih nije liberal u klasicnom smislu. Realno ni ne znamo ko je pobornik koje ideologije ako se nije javno izjasnio, a ljudi ni ne znaju ko su vecina tih lica sa liste… i ne trebaju da znaju. Neki su se uhvatili za tog Lompara kao da je on jedini desnicar koji postoji u Srbiji.

Mislim kome ne odgovara uvek moze da glasa za autenticnog Milosa Jovanovica sa francuskim pasosem kome je najbitnije ko s kim spava a ne smena rezima i promena sistema

A Olja Beckovic bas pozvala tog sa 213. pozicije na listi sa neprimerenim X profilom za pravog sagovornika. Onda odjednom svi Djilaosvi botovi kace skrinsotove njegovih twitova. Sto bi se reklo kao poruceno. A sto se tice desnicara, ja sam cuo da vecina koje su pitali nisu bili zainteresovani.

Ja ne znam jel mi ovih dana pratimo iste stvari i gledamo istu listu. Prvi na listi je centrista/umereni desnicar, pre neki dan je u Utisku Nedelje bio isto neki desnicar sa liste kojeg su pljuvali na internetu zbog nekih ranijih tvitova. Svi koji su se do sada pojavljivali u javnosti niko od njih nije liberal u klasicnom smislu. Realno ni ne znamo ko je pobornik koje ideologije ako se nije javno izjasnio, a ljudi ni ne znaju ko su vecina tih lica sa liste… i ne trebaju da znaju. Neki su se uhvatili za tog Lompara kao da je on jedini desnicar koji postoji u Srbiji.

Mislim kome ne odgovara uvek moze da glasa za autenticnog Milosa Jovanovica sa francuskim pasosem kome je najbitnije ko s kim spava a ne smena rezima i promena sistema

Ilija Srdanovic se nije javno politicki profilisao dovoljno da bi ga tek tako proglasio umerenim desnicarom. Nemanja Karovic jeste pokazao nacionalno-konzervativne stavove, ali jedan kandidat ne dokazuje ideolosku ravnotezu liste.

Cinjenica je da su sa konacne liste izostala imena desne ili nacionalno-suverenisticke orijentacije koja su prethodno bila predlagana Milo Lompar, Jelena Pavlovic, Alek Kavcic, Jasmins Paunovic i Vladimir Dugalic. Nemanja Vidic se povukao nakon sto Lompar nije izglasan. Dakle, nije rec o tome da je Lompar „jedini desnicar u Srbiji“, vec o vidljivom gubitku jednog politickog krila. Poky ima pravo.

I nije ok tvrdnja da gradjani „ne treba da znaju“ ko su kandidati. Biramo 250 narodnih poslanika koji ce glasati o zakonima i odlucivati u nase ime. Naravno da treba da znamo njihove biografije, stavove i kriterijume po kojima su izabrani.

A „neka glasaju za Milosa Jovanovica“ — kakav je to argument? Problem je ne da li ce da glasaju za njega vec sto ce ostati kod kuce. Time se samo povecava prostor za SNS i izbornu kradju. Da je deo tih glasova vec izgubljen vidi se i po reakcijama publike nazovi novinara a desno orijentisanim na kanalima X33, Code 17 i Pravi odgovor.

Studentska lista za sada vodi izmedju osam i deset procenata. Nadam se da ce ta prednost nastaviti da raste, kao sto je rasla Tiszina lista pred izbore u Madjarskoj 🤞🏻

Ne kažem šta je pravično, nego šta bi bilo pragmatično da su uradili. Liberalni ljudi će svi svakako glasati za SL ko god bio na listi kao kontrateži radikalskim elementima kod naprednjaka, dok desne treba prevući da ne glasaju za Miloša Jovanovića i Gajića ako izađe na izbore (ili da ne abstiniraju). Kod mlađih to ne pravi razliku, ali kod starijih pravi.

Kako bi ja voleo da se stvari u Srbiji tako lako završavaju.
I da tačno je da studenti vode 5-10%
Ali AV u startu ima oko 400k glasova kroz ucene/kupovinu/krađu. Pa se ta prednost onda istopi.
Kampanja online je zaista fenomenalna i motiviše, ali ćemo videti koliko će biti sposobnih da izbornu volju brane na sam dan izbora. Nije pitanje volje, već sposobnosti.
Nadam se najboljem i ako ne očekujem.

A Olja Beckovic bas pozvala tog sa 213. pozicije na listi sa neprimerenim X profilom za pravog sagovornika. Onda odjednom svi Djilaosvi botovi kace skrinsotove njegovih twitova. Sto bi se reklo kao poruceno. A sto se tice desnicara, ja sam cuo da vecina koje su pitali nisu bili zainteresovani.
Taj Karovic je bio govornik na skupu povodom predavanja potpisa, a bice govornik i na sledecem skupu. Nije random izabran da ucestvuje u Utisku nedelje i bez razloga. vec danima je govornik na studentskim skupovima.

Ilija Srdanovic se nije javno politicki profilisao dovoljno da bi ga tek tako proglasio umerenim desnicarom. Nemanja Karovic jeste pokazao nacionalno-konzervativne stavove, ali jedan kandidat ne dokazuje ideolosku ravnotezu liste.

Cinjenica je da su sa konacne liste izostala imena desne ili nacionalno-suverenisticke orijentacije koja su prethodno bila predlagana Milo Lompar, Jelena Pavlovic, Alek Kavcic, Jasmins Paunovic i Vladimir Dugalic. Nemanja Vidic se povukao nakon sto Lompar nije izglasan. Dakle, nije rec o tome da je Lompar „jedini desnicar u Srbiji“, vec o vidljivom gubitku jednog politickog krila. Poky ima pravo.

I nije ok tvrdnja da gradjani „ne treba da znaju“ ko su kandidati. Biramo 250 narodnih poslanika koji ce glasati o zakonima i odlucivati u nase ime. Naravno da treba da znamo njihove biografije, stavove i kriterijume po kojima su izabrani.

A „neka glasaju za Milosa Jovanovica“ — kakav je to argument? Problem je ne da li ce da glasaju za njega vec sto ce ostati kod kuce. Time se samo povecava prostor za SNS i izbornu kradju. Da je deo tih glasova vec izgubljen vidi se i po reakcijama publike nazovi novinara a desno orijentisanim na kanalima X33, Code 17 i Pravi odgovor.

Studentska lista za sada vodi izmedju osam i deset procenata. Nadam se da ce ta prednost nastaviti da raste, kao sto je rasla Tiszina lista pred izbore u Madjarskoj 🤞🏻

Znaci ako su par istaknutih ljudi koji su politicki desno tzv suverenisti vetirani to je znak da lista nije ideoloski u balansu i da nema desnicara? Mozda je i neki liberal predlozio osobe poput Natase Kandic, Sonje Biserko i slicnih pa su se desavale iste situacije. Dakle onda bi trebali i liberali da budu nezadovoljni jer nema nekih ljudi koje su oni ocekivali na listi? I prvo nisi ni rekao da je ta Jelena Pavlovic bila u Nestorovicevoj stranci i da je aplaudirala Vucicu, znaci bila je u politickoj stranci dok je sa druge strane Jasmina Paunovic imala vrlo upitne da ne kazem rasisticke stavove i samu je sebe diskvalifikovala sa liste svojim izlaganjem na jednom podcastu. Da je bila na listi te stvari koje je izgovorila bi mogle da se koriste kao politicko oruzje protiv liste. Ali bitno je da vi prenosite tudja misljenja bez ikakve provere i kritickog razmisljanja.

E pa ako su ljudi na opskurnim telegram grupama razocarani SL sigurno gubi 😅 Nije bitno sta pisu ljudi na tviteru ali zato ajmo da cujemo sta pisu ljudi na telegramu i po tome formiramo prognoze i misljenje o listi. Stvarno svasta se moze procitati ovde.

Ne kažem šta je pravično, nego šta bi bilo pragmatično da su uradili. Liberalni ljudi će svi svakako glasati za SL ko god bio na listi kao kontrateži radikalskim elementima kod naprednjaka, dok desne treba prevući da ne glasaju za Miloša Jovanovića i Gajića ako izađe na izbore (ili da ne abstiniraju). Kod mlađih to ne pravi razliku, ali kod starijih pravi.
Uvek ces imati ljude koji ce biti nezadovoljni jer SL nije vise ili levo ili desno. Ni jedna ni druga strana nije skroz zadovoljna listom niti programom ali eto ispade da su desnicari jedini zakinuti i da imaju razlog da glasaju za opciju van SL. Sta je sa levicarima i liberalima? Po ovome ispade da onda ni liberali nisu pokriveni kandidatima i programom jer u programu i listi nema zalaganja za npr EU i istopolne brakove. Mene bas interesuje sta vi mislite da jos treba da se doda da bi desnicari bili zadovoljni, mozda deportovanje migranata, vracanje Kosova, ukidanje Prajda, zabrana abortusa?

Izbori
Back