il Izrael 2025: Yuval Raphael - New Day Will Rise

Поштено заузела друго место и победила код публике. Све је ту јасно и транспатентно. И Вучић поштено добија изборе, Лукашенко је толико добар да сви у Белорусији носе његову слику, Ердоган је најбољи Турчин који је икада корачао земљом, а Северна Кореја домовина демократије, људских права и лагодног живота.

Поштено заузела друго место и победила код публике. Све је ту јасно и транспатентно. И Вучић поштено добија изборе, Лукашенко је толико добар да сви у Белорусији носе његову слику, Ердоган је најбољи Турчин који је икада корачао земљом, а Северна Кореја домовина демократије, људских права и лагодног живота.
Narod ih 'oće

Kao sto i sama pesma kaze, novi dan je svanuo i zivot ide dalje. Cestitke Izraelu na zasluzenom drugom mestu, snazna poruka koju pesma i ova devojka nose je ipak doprla do srca gledalaca sirom Evrope.
Da, Austrija je prva, a ne oni što kupuju glasove na tone.

Ja sam procitao da jedine 3 zemlje koje im nisu dale bodove su jedine gde je potreban biometriski pasos da bi kupio SIM karticu, mada nisam proverio dali je to tacno.

Inače, izraelski komentatori su i ove godine divljali i pričali koješta za druge sudionike i države. Ove godine su opleli po Armeniji:
"Ne mogu vjerovati da smo 'ovim' tipovima dali cijelu četvrt u Jeruzalemu... Survivor - tako se osjećamo nakon što smo pogledali ovu pjesmu."
AMPTV je tražio objašnjenje od KAN-a, koji se potom i ispričao uz obrazloženje da su komentari na KAN-u uvijek takvi - duhoviti i slikoviti. 😌

Prihvatite cinjenicu da ste samo glasna manjina. Po mom misljenju vecinu ljudi realno zabole k sta se desava na bliskom istoku ili bilo gde drugo. Kao sto i vecina gleda Evroviziju samo taj dan, i zaboravi da ona postoji kad se zavrsi, a ne razglaba o tome svakodnevno kao mi ovde. E sad, postoje jos dve manjine, oni koji su za i koji su protiv, a u ovom slucaju anti manjina je prilicno glasna, pogotovo na tviteru. Pro manjina je ocigledno bila spremna da glasa i pokaze da Izrael ima odredjenu podrsku. I to je potpuno legitimno. Nema nikakvih dokaza o kupljenim karticama i glasovima, osim izmisljenih prica. Da, postojala je kampanja za glasanje koja je potpuno opravdana, s obzirom da postoji i jako snazna anti kampanja da se Izraelu zabrani ucesce. Ali i pored kampanje, niko ne moze da natera nekog da glasa, pa jos da plati za to.

Ima dokaza za deljenje kartica, ali do njih moraš doći sam. To nije zabranjeno formalno, samo nije baš etički da se radi masovno, kao što se desilo ove i prošle godine. Sigurno nisu svi glasovi stigli zbog dobre pesme i reklame.

Ma vazi, dokazi postoje, ali ih niko ne iznosi. I da jesu kupovane kartice, za sta kazem opet, dokaz video nisam, koliko je potrebno kupiti da bi dobili 12 bodova u ovim big 5 zemljama samo?

Pa jevrejske zajednice postoje u svim državama Evrope, oni su prilično organizovani što se tih stvari tiče i od njih se priča širi dalje. Oni spamuju sa komentarima, šeruju video i šire proizraelsku propagandu. Naravno da nisu svih 100% glasova za Izrael kupljeni, ali velika većina jeste.

Kao sto i sama pesma kaze, novi dan je svanuo i zivot ide dalje. Cestitke Izraelu na zasluzenom drugom mestu, snazna poruka koju pesma i ova devojka nose je ipak doprla do srca gledalaca sirom Evrope.
Kakva god da su nam politička opredeljenja, ne postoji apsolutno ništa zasluženo u vezi sa ovim drugim mestom. Ne postoji svet/ realnost/ univerzum u kojem bi ova pesma pobedila kod publike ili završila na drugom mestu u ovoj godini da ju je bilo koja druga država poslala.

Izrael je napravio potpuno ruglo od ovog takmičenja. Ne smemo nikad da izgubimo kritičko mišljenje ili da dozvolimo da nam političari zamute sposobnost razdvajanja stvarnosti od fikcije.

Jasno je da su plaćali promociju i reklame, ali me čudi onda, ako su kupovali kartice, zašto nisu kupovali po manjim zemljama isto? Mogli su naći 100 ljudi u Srbiji i platiti im da glasaju, kontam 100x20, dovoljno za fine bodove.

Mislim da ljudi odbijaju da se pomire sa činjenicom da Izrael, em ima podršku jednog dijela Evrope, em ima jaku zajednicu koja se organizuje i masovno glasa. Eno Gert Vilders, holandski političar, objavio tvit podrške Izr na ESC i isprozivao Palestince i imao juče 40 hiljada lajkova. Španska političarka desničarka isto podržala, 20k+ lajkova. Znači, podrška postoji, dovoljno je da se organizuju i glasaju za, jer ne može protiv, i eto poena. Nije da mi se sviđa to, ali prosto, tako je

Pa neko ovde rece tezu da im je verovatno u cilju bilo da pokazu kolika je podrska u Zapadnoj Evropi Izraelu (sto veze s istinom nema). Verujte da u Italiji nemaju toliku podrsku i fanatike koji bi glasali toliko puta.

Mogli su da aktiviraju 3000 jevreja u Srbiji ili samo 1000 x 20 glasova su 20 000 ali nisu. Mozda ce iduce godine 😂

Pa jevrejske zajednice postoje u svim državama Evrope, oni su prilično organizovani što se tih stvari tiče i od njih se priča širi dalje. Oni spamuju sa komentarima, šeruju video i šire proizraelsku propagandu. Naravno da nisu svih 100% glasova za Izrael kupljeni, ali velika većina jeste.
Pa realno, u Evropi zivi oko milion Jevreja, a oko 40 miliona Muslimana, od toga 6 miliona Arapa. Po toj logici masinerija za sirenje propagande je na drugoj strani, bez obzira koliko Jevreji bili organizovani. Ne zelim da verujem da ljudi ovde svesno iznose antisemitske komentare, tipa organizovanosti i kontrole novca, koji su bili glavni argumenti za nastanak holokausta. Hocu da verujem da je to vise do neinformisanosti i neznanja.

Imam utisak da je broj tvt glasova u direktnoj zavisnosti sa koliko sredstava ima ambasada Izraela u toj državi lol

Back